- Et huslån og en pakke kondomer, takk

Sikkert som banken har vel aldri vært et så treffende begrep som i Thailand.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bangkok har kanskje et rykte som en av verdens største sexindustri-sentre. Men selv om det kan være vanskelig å tro, er Thailand et ganske så konservativt land.

Nå har Kasikorn Bank lansert en egen kondomkampanje for å hjelpe sjenerte thai-er som ikke tør kjøpe prevensjon selv. Sammen med kontoutskriften eller lånepapirene, får kundene et kondom eller ti i hånda, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er ikke bare thai-ene som synes kondom er flaut:

For til tross for at antallet HIV/AIDS-smittede i landet er gått kraftig ned de siste 15 år, blir nemlig fortsatt mange unge og homoseksuelle smittet.

- Vi vil at tenåringene skal bli klar over problemet, sier en talsmann for banken.

Rare blikk
Ifølge den thailandske smittevernavdelingen er folk for flaue til å kjøpe kondomer og vet heller ikke hvordan de skal bruke dem.

- Kvinner som kjøper kondomer i dagligvarebutikken får alltid rare blikk fra andre. Det å dele ut kondomer er en fin måte å unngå slike pinlige øyeblikk, sier talsmann for smittevernavdelingen Thawat Suntrajarn.

En undersøkelse fra det thailandske helsedepartementet i 2006 viste at 48 prosent av 5.700 high school-studenter brukte kondom.

- De bankkundene som ikke trenger kondomene selv, kan gi dem til noen i familien eller venner, mener Thawat.