En chili mot alt vondt?

Lider du av tannlegeskrekk? Forskere kan ha funnet løsningen.

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chili kan gi deg en svært så ubehagelig opplevelse. Det kan imidlertid gjøre tannlegebesøket langt mer behagelig, ifølge Jyllands-Posten.

Forskere ved Harvard Medical School har nemlig funnet ut av ved å kombinere chilipepper og et vanlig lokalbedøvende middel, får ofrene i tannlegestolen en bivirkningsfri lokalbedøvelse.

Slik takler du tannlegen

Bedøver nerver
Chilien går effektivt inn og bedøver nervene, som sender smertesignalene til hjernen. Og da unngår man at resten av munnpartiet bedøves, og man slipper fornemmelsen av å være lammet i hele ansiktet.

Det er stoffet capsaicin, som er den sterke komponenten i chilipepper, som har den bedøvende effekten. Det er imidlertid svært vondt å få en injekson med capsaicin. Derfor leter forskerne etter et molekyl med samme effekt som stoffet, dog uten den krydrete og skarpe egenskapen.

Chilifrukter blir også brukt som konserveringsmiddel, særlig i land i Sør-Amerika, fordi den også har en bakteriedrepende effekt.

I teorien betyr de nye forskningsresultatene at kvinner som føder, kan få epiduralbedøvelse uten å miste evnen til å bevege beina eller følelsen av å føde en baby.

Les også: 1 av 20 nekter å gå til tannlegenLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!