Desperado ville vite fosterets kjønn

Pistoltruet legen.

Svensken var så desperat etter å få vite fosterets kjønn, at han truet legen med å sette en pistol mot tinningen hans, om han ikke fikk vite det. Nå er svensken dømt i retten.

Det svenske paret fra Hallstahammar i sentrale Sverige, hadde bestilt en forstervannsprøve ved sykehuset. Dette var imidlertid ikke for å få kontrollere at barnet var friskt, men for å få vite hvilket kjønn det ufødte barnet hadde. Paret hadde ifølge avisen Vestmanlands Läns Tidning, flere jenter fra før, og ville ikke ha flere jenter.

Blodprøve kan avsløre fosterets kjønn

Men da paret fikk prøvesvarene, var det imidlertid ingen informasjon der om fosterets kjønn. Dette på grunn av endringer i det svenske systemet for slike prøver, slik at bestemmelse av fosterets kjønn må bes om av henvisende lege på forhånd. Dette visste ikke paret om, og stor var derfor forvilelsen da de likevel ikke fikk vite om det var en gutt eller en jente i kvinnens mage.

Mannen ble så desperat at han ringte legen og truet med å sette en pistol mot hodet hans, for å få legen til å fortelle hvilket kjønn deres ufødte barn hadde. Ifølge avisen Vestmanlands Läns Tidning, skal legen da ha spurt om mannen truet ham, og desperadoen skal ha svart at "truer gjør man bare om man ikke mener alvor".

Svensken fra Hallstahammar skal også ha ringt legen på hans private mobiltelefon og truet med at han visste hvor han bodde.

Legen anmeldte forholdet, og nå er mannen idømt dagsbøter tilsvarende 4.000 svenske kroner, for truslene.

Den forulempede legen skal etter truslene ha bestemt seg for å fortelle paret hvilket kjønn fosteret hadde, ifølge Vestmanlands Läns Tidning. Det vites ikke hvilket kjønn barnet hadde, eller hvilken velkomst dette fikk hos paret.