Bruker solbriller av forfengelighet

Et flertall av norsk ungdom bruker solbriller først og fremst for å se bra ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette motivet er viktigere enn å beskytte øynene mot solen. Samtidig sier 1 av 2 at de gjerne skulle vært mer informert om hvorfor solbriller er så viktig for øyehelsen.

– Påsken er rett rundt hjørnet, og selv om den kommer tidlig i år kan solen være farlig sterk, ikke minst på fjellet. Hver femte nordmann skal på fjellet i påsken i år, og da må man huske at snøen kan reflektere opp til 90 prosent av UV-strålingen. Det er dessuten viktig å bruke solbriller selv om det er overskyet, for UV-stråler trenger igjennom skylaget, sier Arne Aasrud, fagansvarlig i Specsavers Optikk i en pressemelding.

En fersk landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Visendi for Specsavers, viser at nordmenn stort sett er flinke til å bruke solbriller. 3 av 4 planlegger å bruke solbriller i påsken, og motivet til de fleste er å beskytte øynene mot de farlige solstrålene. Likevel svarer hver fjerde at det viktigste motivet er at de ser bra ut i solbrillene, og like mange mener at solbriller like mye er et motetilbehør som et helseprodukt.

I alderen 16-24 år er tallene betraktelig høyere enn snittet for øvrig, her mener 58 prosent at det viktigste er å se bra ut. 52 prosent sier at de gjerne skulle visst mer om hvorfor og hvordan solbriller beskytter øynene.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!