- Blir syke av trådløst nettverk

Mange innbyggere mener de er blitt syke etter utbyggingen av det trådløse nettverket i Trondheim. Fylkeslegen slår alarm overfor Statens strålevern.

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det trådløse nettverket i Trondheim ble bygd ut for ett år siden, har fylkeslege Jan Vaage i Sør-Trøndelag fått henvendelser fra mennesker som mener de er blitt syke.

Nå har han sendt bekymringsmelding til Statens strålevern.

– Jeg er ikke først og fremst bekymret for at dette skal ha en dødelig utgang eller føre til kreft, fordi det er snakk om relativt små strålingsmengder. Men jeg frykter at dette kan føre til andre typer helseproblemer som trøtthet, konsentrasjons-problemer, hodepine og utslett. Dette er det vanskelig å finne ut av, sier Vaage til NRK.

Som en av de første byene i Europa fikk Trondheim dekning gjennom trådløst nettverk for hele byen for litt over ett år siden.

– Jeg tror egentlig ikke at noen er helt oppdatert, fordi utviklingen går fortere enn forskningen. Men det kan godt hende at Statens strålevern føler at de er oppdatert, og da venter jeg å få svar på det, sier Vaage.

På Karolinska Institutet i Stockholm har Olle Johannson samlet over 2.000 forskningsrapporter som viser sammenheng mellom selv veldig lave stråledoser og endringer i blant annet arvestoff, immunforsvar og evnen til å føde barn.

(©NTB)Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!