Bli yngre med kaffebær

Kan en hudkrem med kaffeestrakt hjelpe mot rynkene?

Kaffestrakt kan forbedre pigmenter og redusere rynker, ifølge amerikansk forskning
Kaffestrakt kan forbedre pigmenter og redusere rynker, ifølge amerikansk forskning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kosmetikkgiganten Dermanor som i disse dager lanserer markedets første naturlige hudpleieserie mot hudaldring.

Serien heter Priori Coffee Berry og inneholder opptil 99,2 prosent naturlige ingredienser.
Myndigheter i EU og USA samt økologiske organisasjoner foreslår at alle produkter som er minst 95% naturlige og uten mulige helseskadelige ingredienser skal kunne angis som ''helt naturlige''.

Coffee Berry betyr kaffebær og er en betegnelse på kaffefrukten før den blir moden og bearbeidet til kaffebønnen som brukes til å lage kaffe.

- Antialdringsegenskapene ble oppdaget fordi kaffebønder hadde uvanlig myk og fin hud på hendene til tross for et arbeidsmiljø med stekende sol i tropiske områder. Dette første til at forskere undersøkte komponentene i kaffefrukten på ulike stadier i modningsprosessen, sier forsker Joe Vinson til DinSide Helse.

Forskerne fant ut at spesielt de umodne og halvmodne kaffefruktene inneholder et usedvanlig høyt innhold av naturlige antioksidanter, og på dette modsningsstadiet er det heller ikke utviklet noen skadelige stoffer.

Antioksidanter motvirker såkalte frie radikaler som skader hudens strukturer og er en av årsakene til hudaldring. Man kan si at huden ''harskner''.

Serien er tilsalgs i hudpleiesalonger rundt omkring i hele Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!