Bamse farlig i bilen

Mobiltelefonerog kosebamser forvandles til drapsvåpen når bilen bråstopper eller kolliderer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løse gjenstander i biler forårsaker de alvorligste skadene i trafikken. Både ambulansepersonell og politifolk ser en tendens til at løse gjenstander inni bilen stadig oftere forårsaker alvorlige personskader og dødsfall, skriver Aftenposten.

– Folk flest tenker ikke over det. Men løse gjenstander i bilen blir fryktelig skumle i en kollisjon. Altfor ofte ser vi tragiske resultater av dette, sier Bjørn Carlsen.
Han er redningsmann i Norsk Luftambulanse og har opplevd flere tilfeller hvor løse gjenstander har ført til at folk har mistet livet i trafikkulykker.

Tre av ti småbarnsforeldre vasker aldri barnas kosedyr.

Carlsen mener å se en tendens til at bilenes konstruksjon og sikkerhetsutstyr gjør at stadig flere overlever selve kollisjonen, men at de i stedet blir drept av gjenstander som kommer fykende.

Bjørn Carlsens verste eksempel var en utenlandsk familie på tre som mistet livet i kollisjon med en trailer i Gudbrandsdalen. Bak i den lille stasjonsvognen var det masse hermetikk, frossen mat og ølbokser. Alle i bilen ble fryktelig tilredt av de harde gjenstandene som kom med voldsom kraft bakfra.

Trafikkulykkene får stadig mer alvorlige utfall.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!