Bamse farlig i bilen

Mobiltelefonerog kosebamser forvandles til drapsvåpen når bilen bråstopper eller kolliderer

Bamse farlig i bilen
Publisert
Sist oppdatert

Løse gjenstander i biler forårsaker de alvorligste skadene i trafikken. Både ambulansepersonell og politifolk ser en tendens til at løse gjenstander inni bilen stadig oftere forårsaker alvorlige personskader og dødsfall, skriver Aftenposten.

– Folk flest tenker ikke over det. Men løse gjenstander i bilen blir fryktelig skumle i en kollisjon. Altfor ofte ser vi tragiske resultater av dette, sier Bjørn Carlsen.
Han er redningsmann i Norsk Luftambulanse og har opplevd flere tilfeller hvor løse gjenstander har ført til at folk har mistet livet i trafikkulykker.

Tre av ti småbarnsforeldre vasker aldri barnas kosedyr.

Carlsen mener å se en tendens til at bilenes konstruksjon og sikkerhetsutstyr gjør at stadig flere overlever selve kollisjonen, men at de i stedet blir drept av gjenstander som kommer fykende.

Bjørn Carlsens verste eksempel var en utenlandsk familie på tre som mistet livet i kollisjon med en trailer i Gudbrandsdalen. Bak i den lille stasjonsvognen var det masse hermetikk, frossen mat og ølbokser. Alle i bilen ble fryktelig tilredt av de harde gjenstandene som kom med voldsom kraft bakfra.

Trafikkulykkene får stadig mer alvorlige utfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer