<strong> Foto:</strong> Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Aromaterapi kan dempe stress

Koker hodet på jobb? Avslappende dufter og beroligende musikk kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning fra Australia viser nemlig at akuttsykepleiere ble roligere etter at de fikk en kort behandling med aromaterapi mens de var på jobb, ifølge nettstedet WebMD.

Sykepleierne var i slutten av 30-åra og hadde i gjennomsnitt arbeidet som sykepleiere i nesten åtte år. I begynnelsen av studien rangerte de hvor bekymret og stresset de var, og mer enn halvparten av dem hadde moderat til ekstremt stressnivå.

Slik stresser du ned:

Beroligende musikk
Under aromaterapien fikk hver sykepleier velge mellom dufter som rose, lavendel, lime og ylang ylang. Deretter ble de plassert i en stol og fikk høre på New age-musikk samtidig som en massasjeterapeut sprayet duften over sykepleiernes hode.

Til slutt masserte terapeuten sykepleiernes skuldrer, rygg, nakke, hode, panne og tinninger i 15 minutter.

Etter massasjen rapporterte bare åtte prosent av sykepleierne moderat til ekstremt stress. Forskerne kan ikke si hva som hadde den mest avslappende effekten: musikken, aromaterapien, massasjen eller bare det å ta en pause fra en hektisk jobbdag.

Det bør settes i gang nye studier for å finne ut det, mener forskerne, som blant annet inkluderte Maria Cooke ved School of Nursing and Midwifery ved Australia Griffith University.

Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Nursing.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer