Jobbpsykologi: Flinke kaffekokere får bedre jobb

En av de første utfordringene mange møter i arbeidslivet er bedriftens kafferutiner. Og denne utfordringen skal du ikke kimse av. Tar du ansvar og setter på kaffe, selv om du vet at personen før deg burde ha gjort det, viser du litt av hva som bor i deg.

Jobbpsykologi: Flinke kaffekokere får bedre jobb

  1. Menn under 25 de største kaffesynderne
  2. Imponer alle: Lag perfekt kaffe!

Og dine sjanser for avansement øker. Er du en person som tar ansvar for felles oppgaver, som for eksempel ved å alltid sette på kaffe, forteller du både kolleger og sjefen at du tar intitiativ.

- Spesielt for ansatte som ikke primært er ansatt for sine fagkunnskaper, kan ulike initiativ på jobben bidra til å bedre egen jobbsituasjon. Viser du intitiativ på ett område, er det sannsynlig at du også gjør det på andre, forteller rådgiver i Mercuri Urval Oslo, Magne Amundsen til DinSide.

Amundsen kan også fortelle at dersom den ansatte gjør jobben sin meget godt, og viser initiativ i selve jobben – blir det ofte tilgitt av andre at denne personen ikke bryr seg om sitt kaffeansvar. ”Hun eller han har mer enn nok med sine løpende oppgaver”: Tenker de andre da.

Alle vil ha kaffe

Norsk Kaffeinformasjon, kaffebransjens egen forening, har ikke hatt kaffekoking på jobben som et eget punkt på dagsorden.

- Generelt vil jeg si et det er for lite stolthet forbundet med kaffelaging rundt om i de tusen hjem og bedrifter. I næringslivet er det ofte den siste ansatte som får oppgaven med å sette på ny kaffe, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Ida Byrkjeland, til DinSide.

I sin forrige jobb opplevde hun ofte at kolleger stjal kaffe hun hadde satt på. Etter at hun kom til kaffebransjen opplever hun ikke dette lenger.