10 kroner lusa

Tjen penger på uttøyet ...

Britisk lege vil gi deg penger for gjestene dine ...
Britisk lege vil gi deg penger for gjestene dine ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk lege oppfordrer foreldre til å sjekke barnas hoder for lus, og tilbyr å kjøpe uttøyet for 1 britisk pund per stykk, eller 10,50 norske kroner ...

Her gjelder ikke den urgamle cowboyloven "død eller levende" - lusa må være i god stand og i høyeste grad i live, dersom du skal få betalt for den. Doktor Gerald Coles ved Bristol University trenger testlus til utprøving av en ny lusesjampo.

Doktoren trenger 300 lus til testen, og tilbyr altså 1 pund per lus til dem som finner mer enn 20 lus i barnas hoder.

- Vi vil gjøre det bryet verdt for foreldrene å gi oss hodelusene, forklarer legen til BBC News om grunnen til at de utlover dusør for uttøyet.

Britene, som tar seg bryet med å videreformidle barnas lus til luseforskningen, får dessuten med seg en flaske sjampo som skal være effektiv til å holde lusene i sjakk med.

Ny lynkur mot hodelus

Med en befolkning på 20 lus, blir gevinsten 20 britiske pund - eller 209 norske kroner. Ifølge en tidligere uttalelse til DinSide Helse fra Preben Ottesen ved Folkehelseinstituttet, er det vanlig å finne færre enn dette per hode.

- Det vanlige er at man finner mellom en og ti lus, og hos noen finner man mellom ti og 100 - for ikke å si endel mer. Det er altså mange med noen lus, og noen med mange lus, forteller Preben Ottesen til DinSide Helse i denne artikkelen:

Får du ikke tatt rotta på lusa? - Den kan være resistent.

Har du 100 lus å selge den britiske forskerlegen, tjener du 1.046 norske kroner.

Her kan du lese om flere måter du kan tjene penger på kroppen din:

Tjen penger på kroppen din