Reise

Har lyst til å reise til Dubrovnik, men jeg har flyskrekk. Vet at det skulle gå an å komme seg dit med tog, men jeg finner ingen reiserute.
Noen som kan hjelpe ?

0 følgere
Stilt av
Kjøpte ei rumpetaske i Spania for en tid siden, men nå har selve "låsen" gått i stykker. Imellomtiden er jeg faktisk blitt ganske avhengig av rumpetaska og kunne ikke tenke meg en tilværelse uten den. Derfor har jeg saumfart både butikker og nettet - men jeg finner den bare ikke.
Den trenger naturligvis ikke være 100 % som den tidligere, men den bør ha mange rum. NB: Ikke sykkelveske.
Noen her inne som kan hjelpe ?

1 følger
Stilt av
Har noen tips til hvordan man får billige men gode rom i Las Vegas?

0 følgere
Stilt av
Er det noen som vet når finner en de beste flybillettene? Jeg synes jeg leste et sted at 50 dager før også var den beste tiden, og at tirsdager var en god dag. Er det noen som har en god søkemotor å anbefale, eller kjenner noe mer til hvordan en kan sikre seg de billigste flybillettene?
2 følgere
Stilt av
Er det noen her inne som vet om hoteller på østlandet/sørlandet som tilbyr golfpakker med greenfee betalt, og som inkluderer frokost (evt. middag)?

2 følgere
Stilt av
Jeg har selv kjørt denne tunellen over 8 ganger i mitt liv, men aldri sett denne berømte "Grevlingen" til Øystein og Gustav! HVOR i tunnelen er den? Finnes den i det hele tatt? Ser man den i vanlig hastighet når man bare fiser forbi? Har noen av dere gjort det? Eller kan det tenkes att bildet her er photoshoppa og grevlingen bare en myte? SVAR ØNSKES!
2 følgere
Stilt av
Den tidligere Oslotunnelen (I vår tid kaldt Rådhustunnelen) i Oslo Sentrum, består av mange morsomme elementer. Blandt annet de brune prikkene som går fra større til mindre når du er på vei nedover, malerier på veggene av Stortinget, Rådhuset, Operaen og Akerhus Festning som tilsier at når du passerer maleriet befinner byggingen som er malt seg rett over hodet på deg og sist men ikke minst de blå prikkene som går fra mindre til større når du er på vei oppover og ut i dagslyset igjen. Men HVORDAN oppsto dette fenomenet? Hvorfor disse prikker og utsmykkninger? Hvorfor er de to siste radene med prikker byttet ut med kløver? Har googla meg forgjeves uten hell!
1 følger
Stilt av
Denne tunellen er bygget i ekte stein, den har offesielle skilter fra Statens Vegvesen og er en så ekte miniatyrkopi av en ordentlig veitunell som det er mulig og bygge. Hvorfor er den da ikke godkjent som Norges Korteste Veitunell bare fordi den til hører en bilbane?


1 følger
Stilt av
På nær sagt all offentlig transport, unntatt det som foregår i en bykjerne, kan man lene setet sitt bakover. Enten det er på en buss, et fly eller på toget som alt har noe mer begrenset plass en hva man kanskje er vant til ellers.
Selv om funksjonaliteten er der, ER det EGENTLIG greit å lene setet bakover når noen sitter bak? Hva mener Internett?
8 følgere
Stilt av
Jeg skal til tyrkia til sommeren, og jeg har hørt at man kanskje må ha visum for å reise dit. Men hvordan får man det, og hva skjer hvis man reiser dit uten å ha fikset det på forhånd?
2 følgere
Stilt av
Jeg skal på en langdistanseflyvning og har helt angst for at jeg skal få et sete der jeg ikke får sett på filmen som sendes på den lange flyturen. Hva kan jeg finne på for å ikke kjede meg i hjel før vi kommer fram?
1 følger
Stilt av
Jeg har funnet noen billige billetter til Funchal i Portugal. Men er det egentlig et bra sted å reise? Hva kan man gjøre der?
1 følger
Stilt av
Hva brukte egentlig egypterne myrra til?3 følgere
Stilt av
Jeg har lett og lett på nettet, men alt står så avansert om det å få visum til Russland. Har sjekket ut visumservice.no, men det var så dyrt. Jeg har funnet ut at jeg trenger invitasjon, og at jeg kan ordne dette gjennom hotellet jeg skal bo på. Jeg bor i Stavanger, og trenger vel å sende passet mitt, og de riktige dokumentene til ambassaden i Oslo? Eventuelt møte opp personlig? Kan noen forklare steg for steg hvordan jeg kan søke om til Russland?


4 følgere
Stilt av
Til sommeren skal jeg til Trondheim i en uke! Da jeg ikke er særlig god på kartlesning, håper jeg noen der ute vil kunne svare meg på om de synes Trondheim er en lettere og mer kompakt by og orientere seg i en Bergen. Bergen er jo såre enkel! Du går av toget på festplassen, så passerer du Hotel Norge på Torgallmenningen, og tusler videre ned til Bryggen og Bergenshus festning lenger ut! 1 rett linje, fremo og tilbake! Kompakt og praktisk sentrum. Trondheim derimot, virker mye mer spredt, mye større og mye mer uoversiktelig en selv Stavanger. Stavanger har jeg også ganske god dreis på, selvom jeg bare har vært der 2 ganger! Grunnen til at jeg frykter Trondheim er fordi jeg aldri har gått inn for selv og huske hvor ting er, eller gjøre meg kjent der! Dette på grunn av at de to gangene jeg har vært der tidligere har vært i følge med folk som er kjent, og som har fraktet meg trygt dit jeg skal! Jeg vil ikke komme opp dit som en japaner i Frognerparken og ikke skjønne en dritt! Overdriver jeg nå?


3 følgere
Stilt av
Jeg har forstått at men skal bestille billetter før man kommer til Japan, og at det finnes en type interrailbillet for en uke, to uker eller en mnd.

Jeg finner ulike varianter på nett, men misstenker at det er noen fordtyrende mellomledd som skal ha penger :-D
Er det noen som har erfaringer her??

3 følgere
Stilt av
Jeg går nå første året på økonomi og administrasjon her i Norge, men kjenner at dette ikke helt er noe for meg. Derfor vurdere jeg om jeg skal ta meg enda et friår til sommeren etter at jeg har fullført det første året. Vurderer å reise til New York, da dette har vært en drøm i flere år. Jeg tenker at jeg vil bo der i mellom 2 og 4 måneder. Noen tips til hva jeg kan gjøre der? Føler at jeg må ha et slags "mål" av å flytte i dagens samfunn - så kanskje jeg skal ta et semester og studere noe evt? Noen tips?


3 følgere
Stilt av
Hei, jeg og min familie vurderer å reise til Zanzibar, Afrika. I den forbindelsen har vi noen spørsmål. Jeg har hørt fra flere at det finnes mange restriksjoner på hvordan man beveger seg rundt på øya og at resortene har regler på hvor du kan oppholde deg pga. sikkerhet. Er det noen som har erfaring/reiseerfaring til akkurat denne destinasjonen.
Mvh. nyskjerrig reisende.
4 følgere
Stilt av
Hvor varmt er det i den blå lagune på Island?
2 følgere
Stilt av
Kan man kjøpe billett av konduktør eller automat på toget, eller må man ha billett før man går på?
3 følgere
Stilt av
    Jeg skal til Oslo til sommeren og jeg søker 2 rom til 5 personer hos en norsk familie eller hos to familier. Jeg bor i Budapest i Ungarn, derfor søker jeg slike familier som vil gjerne reise dit til Budapest og da kan jeg sikre losji til dem og vise Ungarn til dem. Kjenner dere slike nettsider? Tusen takk!  
2 følgere
Stilt av
Er det fortsatt folk som drar i bane rundt jorden? Eller er det bare turer til International Space Station?
4 følgere
Stilt av
Uber har kommet til Oslo, et alternativ til taxi-næringens monopol og blodpriser. Men jeg har hørt mye kritikk av Uber. Er der lovlig? Hvor mye tjener egentlig sjåførene på det, og hvor tar Uber? Lagrer Uber masse data om meg?

Hva er ulempene med Uber?
5 følgere
Stilt av
Høyde, bredde, dybde?
3 følgere
Stilt av
Jeg har hørt at det er noen land pom praktiserer at et pass ikke er gyldig etter 3-6 måneder før utløp. Stemmer det?
0 følgere
Stilt av
Jeg er akkurat ferdig med videregående og har planer om å flytte til England til høsten.
Men jeg finner ikke så mye når jeg søker på nettet. Trenger jeg visum, arbeidstillatelse, oppholdstillatelse, national insurance number, forsikring? Hva annet? Og hvor søker jeg etter alt dette?

Kjæresten min bor i England, og han hjelper meg med å skaffe jobb, og vi leter etter leilighet sammen.
Men jeg trenger litt hjelp til å finne ut hva jeg trenger FØR jeg reiser?
:) Bare å legg igjen linker også
Takk på forhånd!
0 følgere
Stilt av
Hei, er det noen som vet hvor lenge man minimum må være i sitt ferie hus? Har lyst å leie ut så mye som mulig? Har hørt at man bare trenger å bo der i 2 uker! Noen som har mer info? Dette er ferie hus i karibien hvis det gjør noe forskjell! Takk på forhånd :))
0 følgere
Stilt av
Noen som har tips på gode og billige hotell i London?
0 følgere
Stilt av
Jeg har lyst på en liten tur til varmen i høst. Ingen av mine venner kan være med. Har reist en del før, men aldri alene. Vil bare slappe av og nyte livet. Noen som har tips å komme med? Reisemål, type reise osv.
0 følgere
Stilt av
Kan man (slik som i Norge) sette opp et telt, for en natt eller to, på landet i Spania?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal reise fra Stavanger til Praha via Oslo Gardemoen. Jeg har aldri vært på Gardemoen før, så hvordan skal jeg komme meg fra innlandsterminalen til utlandsterminalen, og hvordan fungerer det med bagasjen? Må jeg hente bagasjen, og sjekke inn på ny, gå gjennom sikkerhetskontrollen igjen? Hva må jeg gjøre? Jeg vet ikke om bagasjen går rett til Praha, men det kan jeg spørre om når jeg sjekker inn i Stavanger.
0 følgere
Stilt av
Hva lønner seg best (minst bankgebyr) å ta ut utenlandsk valuta i norsk minibank eller minibank
i utlandet....? (Hvis det har noen betydning så har jeg konto i DNB og skal ta ut Euro).
0 følgere
Stilt av
På nett, jeg finner bare "kjøp på bussen" men jeg er fra Nederlandene og må vete hvor mye norske penger jeg trenger.
0 følgere
Stilt av
Hei, jeg og en kompis tenker å reise i slutten av Februar. Men er veldig usikker på hvor det skal bli. Begge er 20 år gammle og vil komme oss ut av Norge i en uke, til et varmt sted med bye bading og sol. også er vi litt glad i å feste også
noen som kan anbefale noe?

Takk
0 følgere
Stilt av
Jeg skal overraske noen med en flybillett til varmere strøk, men for å få bestilt og skrevet ut billettene må jeg ha utløpsdato/utsteddato og passnummeret til personen.
Dette har jeg fått tak i, men det ene sifferet er litt vanskelig å forstå.

Vil jeg få beskjed under bestilling at passnummeret er feil, eller er det en feil som ikke oppdages automatisk?
0 følgere
Stilt av
jeg skal flytte til irland for å jobbe som auapir og får et beløp en gang i uken. kan vertsfamiliien min sette inn penger til mitt norske bankkort fra demes irske?
Kan jeg i det hele tatt få bankkort der om jeg ikke er irsk?
0 følgere
Stilt av
Hei!
Jeg reiser i sommerferien. jeg skal mellom lande i to land. jeg lurer på at hva er best å bruke visa eller masterkort på flyplassene? eller er det best å ha valuta. Hva koster det å bruke visa eller mastercard, når betaler med det ii utlandet?
Takk på forhånd.
0 følgere
Stilt av
Jeg vil reise jorda rundt! Hvordan gjør jeg det? går det ann å reise gjennom et firma eller noe? vil bruke god tid på det så jeg går opplevd mest mulig. Ihvertfall 5 måneder!
0 følgere
Stilt av
Planlegger Spaniatur og ordner forsikringsdekningen. Men hva gjør jeg om returflyet blir forpurret grunnet flystreik. Da vil reiseforsikringsdekningen gå ut og de fleste selskap forlanger jo at en evt utvidelse tegnes og betales i norge før avreise. Da vil jeg ikke bare gå glipp av returflyet, men også stå uten forsikring om ikke noe gjøres.

Er det noen som vet om forsikringsselskap i Torrevieja som man kan tegne reiseforsikring i
selv om man er utlending ?.

Håper noen vet
0 følgere
Stilt av
Hei. Skal på en 12 dagers tur til USA i midten av Juni. Det jeg lurte på var om jeg trenger noen form for tillatelse/godkjennelse for å kunne gjennomføre denne turen (fra USA eller Norge)? Noen som nylig har vært der og vet noe om det? Jeg tenker at en ikke trenger det siden det bare er for 12 dager, men en vet aldri med amerikanerne..
0 følgere
Stilt av
Hei, eg lurte på om man kan leve på energidrikker på ein busstur frå hamar, bergen. Eg skal spille håndball i hamar og berre var nysjerrig om man kan ha nokon energidrikker i baggen for og vera våken, fordi det er vanskleg og sove på ein buss :-)
0 følgere
Stilt av
hei jeg skal til Palma om noen uker! har noen shopping tips eller? hva kan jeg se etter der ned?
0 følgere
Stilt av
Skal feriere i Barcelona og lurte på hvor det er bra shopping. Urbanoutfitters/Topshop stil er det jeg er ute etter!
Noen som har noen bra tips?
0 følgere
Stilt av
Jeg lurer på hva jeg må gjøre for å kunne bo og jobbe i USA. hva må jeg gjøre før jeg eventuelt kan reise dit osv.
Og en ting til, jeg er ei jente som jobber som platearbeider, og lurer på om at det er noen jobbmuligheter for meg der?

Takk for seriøst svar.
0 følgere
Stilt av
Jeg ble syk, uten reiseforsikring, i Mexico (Playa del Carmen) og klarte ikke aa naa flyet hjem. Jeg har ikke flere penger og ingen til aa hjelpe meg hjemme. Hvordan kommer jeg meg hjem?
0 følgere
Stilt av
skal på ferie til kroatia til sommeren 2012, vi skal kjøre selv men trenger noen tips til noen som leier ut feriehus der nede.
0 følgere
Stilt av
En tt-bruker har jo lov til og ha med seg en person til i taxien - definert som ledsager. Men
hva sier regelverket om tt-brukeren (i Oslo) ønsker og ha med seg TO ledsagere ?. Betyr
dette noe praktisk (fex bli nektet) eller økonomisk (tillegg) ???

Håper det er noen som vet dette og kan vedlegge lenk(er)

0 følgere
Stilt av
.
0 følgere
Stilt av
Vil helst kjøre der tirsdag om en uke... -Men den er kanskje stengt fortsatt da, eller?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal studere i USA til høsten, og er derfor igang med å tenke på student visa. Jeg har allerede fått godtkjent søknaden fra Lånekassen, men alt skjer jo på nettet disse dager. Til den Amerikanske Ambassaden må man ha med seg "Proof of funds to cover all expenses" og under dette står det brev fra lånekassen eller bankutskrift. Siden pengene ikke kommer før rett før jeg drar er bankutskrift uaktuelt. Og brev fra Lånekassen har jeg jo ikke siden alt jeg har fått er en godkjennelse der jeg logger inn. Der står hverken navn eller noe, så en utskrift av dette kan neppe være gyldig som bevis?
Noen som har søkt om visum før eller som vet hva man må ta med? kjedelig å møte opp og bli sendt hjem etter timer i kø!
0 følgere
Stilt av