Politikk og samfunn

Finnes det noen slags oversikt / kart eller noe, over hvilke områder i verden  hvor det har blitt søkt etter det MH370 Malaysia Airlines - og hvor det har blitt funnet eventuelle  vrak-rester fra dette passasjer-flyet?

0 følgere
Stilt av
1 følger
Stilt av
Nå blir vel forhåpentligvis ikke dette flysete avgifts forslaget noe av, men hvem var det egentlig av partiene i regjeringen som kom opp med dette forslaget? Noen som vet?
0 følgere
Stilt av
Ikke send meg lenker til ambassaden, og lenker til pdf filer og andre skjemaer jeg må fylle ut! Har allerede vært der og sett dem og jeg skjønnte ikke en dritt!
Det jeg ønsker er en enkel og grei forklaring på HVORDAN jeg som amerikansk statsborger i Norge, stemmer på Bernie Sanders ved årets presidentvalg!
Er det så enkelt som ved norske valg og bare tusle ned på ambassaden, viset passet og legge en avkryssa lapp i en urne? Eller må jeg (Siden dette er det første presidentvalget jeg stemmer ved siden jeg ble 18, jeg er 29 nå.) fylle ut en masse registreringsskjemaer og det ene og det andre siden det er første gangen jeg gjør dette her! Jeg er helt blank, aner ingenting om noesomhelst og blir sjeleglad for all mulig hjelp! Lei av og Google forgjeves!
PÅ FORHÅND: TUSEN TAKK! FEEL THE BERN!
1 følger
Stilt av
Hvis en person stiller som president-kandidat i USA, og etter hvert velger å trekke seg fordi man ikke får nok penger og støtte. Må man betale tilbake penger som man har mottatt private donasjoner og ligende?

1 følger
Stilt av
Hva betyr det at man får et forelegg fra politiet?
1 følger
Stilt av

På hvilket tidspunkt skal de forskjellige amerikanske president-kandidatene i USA offentliggjøre hvem de skal ha som sine vise-presidenter?


0 følgere
Stilt av
For eksempel, Tyrkia angriper nå Syrisk Kurdiske områder, fordi de mener de er terrorister. FNs Sikkerhetsråd har godkjent angrep i Syria, men KUN mot IS/Daesh. Fremdeles er Assad Syrias offisielle leder, også ifølge FN og til og med i NATOs øyne.
Kan da Assad og/eller hans allierte (Russland, Iran) svare på angrep uten at NATOs artikkel 5 automatisk trer ikraft? Tenker da på at NATO er er forsvars pakt, og ikke en angreps pakt.

1 følger
Stilt av
Er det som ble betegnet som "muselmenn" under WW2 samme sak som muslimer idag ?

2 følgere
Stilt av
Hvor gjør de av alle likene etter de de har drept?

2 følgere
Stilt av
Skal føre over et beløp til en person, men har kun et gammelt kontonummer. Det er ikke aktuellt og spørre vedkommende. Tenker på og spørre banken direkte om kontoen er til denne perrsonen fortsatt.Men hvilke bank er det som har 3910 som de 4 første sifrene ?
3 følgere
Stilt av
I dagens flyktningesituasjon så er det jo slik at om noen kommer til Norge så har de KRAV på og levere inn en asylsøknad. Og om man så trekker søknaden før den er behandlet så får de med seg 20.000 når de drar tilbake.
EKS:

En svenske kommer til den norske grensa (har ID-papirer) og så med en gang han kommer til Oslo går til Politiet og krever og få fylle ut en asylsøknad. Etter noen uker så gir han beskjed til myndighetene at han har ombvestemt seg og trekker søknaden sin. Har han da krav på 20.000 ?

Slik jeg har forstått det så har den enkelte politimann ikke rett til og avvise en person som kommer og vil søke asyl selv om det er innlysende at vedkommende ikke vil få innvilget opphold.


Hva sier glupingene her inne - kan dette være en næringsvei for søta bror ?2 følgere
Stilt av
Jeg skal snart ha en presentasjon i Engelsk, og der må jeg snakke om en nyhet som har skjedd i det siste. Jeg skal snakke om 5-10 minutter.
Presentasjonen bør være om en nyhet som har skjedd i det siste. Og det skal ikke være om filmer eller sport. Så kilder for presentasjonen må være de britiske eller amerikanske kanaler eller aviser, som BBC. Hvilke nyhet skal jeg snakke om?
Jeg vil at det skal være noe popular, men samtidig skal det være noe spesiell som gjør at de fleste i klassen skal ikke ha om dette!
2 følgere
Stilt av
Hvor mange mennesker sitter fanget som gissel (hos for eksempel IS eller andre organisasjoner / steder) over heile verden i dag?
2 følgere
Stilt av
Dersom en nordmann ønsker å flytte til (for eksempel) Canada, Frankrike, Russland eller ett annet land. Da må man kanskje bo og oppholde seg i dette landet over en viss periode før man kan søke om statsborgerskap. Hvordan kan myndighetene i det landet man flytter til, vite hvor lenge man egentlig har bodd der, og hvordan kan man bevise at man faktisk har bodd der?

0g hvordan fungerer opplegget med skatt og sånn? Må man betale skatt i de årene man bor der, selv om man ikke har søkt om noe statsborgerskap?
3 følgere
Stilt av
Jeg hører ofte om at for eksempel politikere skriver sine memoarer.Er det andre personer som gjør dette? Hva slags formål kan det ha for en person å skrive sine memoarer?
2 følgere
Stilt av
Kan noen forklare hva et politisk grunnsyn betyr? :-)
2 følgere
Stilt av
Kan noen forklare kort og konkret hva offentlige overføringer betyr?
2 følgere
Stilt av
Kan noen forklare kort og konkret hva politisk likhet betyr?
2 følgere
Stilt av
Hvor mye koster et måltid og en liter vann for fattige i et land som f.eks. Somalia? Trenger svar asap! :-)
2 følgere
Stilt av
I den senere tid har det vært mye snkk om t Europa må sluse videre 40.000 flyktninger og at de europeiske landene må ta litt hver. Jeg er ikke så sikker på om dette er en veloverveid beslutning i EU.

Om vi ser det humanitært og tenker med hjertet så er det en selvfølge at vi må hjelpe dem, men om
vi ser situasjonen relistisk sett så er det ikke så enkelt:

Om vi åpner opp slik at flykningene bre kan strømme inn i Europa så kommer strømmen til og øke enormt siden ryktet om at "dette går jo" vil spre seg. Og en slik masseinnvandring til Europa som vi da kan forvente har bare ikke Europa mulighet til og takle.

Mener og huske at en i VG skrev at en løsning kunne være at flere Europeiske land samlet seg og sendte krigsskip nedover for og hjelpe og bla brukte de samme maktmidlene for og forhindre masseinnvandring til Europa. Han avsluttet med og skrive at dette ikke var noen god ide.

Men det tror jeg faktisk at det er !

Andres mening?
2 følgere
Stilt av
Og hva heter norges største kjøpesenter?
4 følgere
Stilt av
Hvorfor hadde di Amerikanske astronautene med seg en El-bil til månen. Denne bilen må ha veid ganske mange kilo. Tenker da på batteri teknologien i 1969. Det sies at det handler om minst muligt kilo i forhold til drivstoff. Har sett på tv at astronautene kjører på månen med denne el-bilen. Er vi blitt ført bak lyset av amerikanerne, siden Gagarin var førstemenn utenfor atmosfæren. Betydde det så mye å vinne kappløpet så di måtte ha hjelp av Holywood til å lage bevis på månelandingen. Tenker også på at flagget svaiet på månen som ikke har atmosfære. Fotavtrykket til Armstrong i månesanda, er jo 0% luftfuktihet på månen. Er jo ikke muligt å sette et avtrykk i sand som ikke har luftfuktihet. Bare lurer jeg da, månelandingen var en stor ting som har undret meg lenge... Håper på svar, jeg mener spørsmålet seriøst. Tror selv vi er ført bak lyset.
4 følgere
Stilt av
Jeg prøver ikke å si at Solberg er feit, men jeg lurer bare på hva hun veier. Sånn helt seriøst. Har tenkt å skrive en artikkel om henne og tenkte at litt anatomi og fysikk må jo også være med i artikkelen.
7 følgere
Stilt av
Jeg er usikker på om det finnes men synes det er intresant. Kan en stortingsrepresentant ha flere statsborgerskap?
3 følgere
Stilt av
Det refereres ofte til Asylbarna; hvem er de, hva er definisjonen?
Er det antall år de har bodd i Norge som avgjør? Er de deportert eller skal de deporteres?
3 følgere
Stilt av
Ser at i Oslo er De grønne større en FRP, jeg klarer ikke helt å plasserer de i venstre, høyre graderingen; hvor hører de hjemme?
4 følgere
Stilt av
Det er tydeligvis mye trykk rundt Taxinæringen igjen, og spesielt da uheldig oppførsel av sjåfør. Siden dette ser ut til stadig å havne på agendaen får det meg til å lure; hva skal egentlig til for at en sjåfør mister retten til å kjøre taxi?

- Er det Über som står bak vårens kampanje forresten?
5 følgere
Stilt av
Dette er til en skole-oppgave. Vi lurer på hvordan rus og alkohol påvirker hjernen og kroppen vår. Takk for svar!
3 følgere
Stilt av
Burde vi fortsette å ha nynorsk med i pensum i norsk?
7 følgere
Stilt av
Syrizas partiprogram beskrives som å være på kollisjonskurs med EU, og partilederen nekter å "forholde seg den «troikaen» av eksperter fra EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken og IMF som til nå har overvåket ut utviklingen i landet og vurdert om Hellas har holdt seg til vilkårene for kriselånene." (Aftenposten 26.01.15 aftenposten.no/nyheter/uriks/Klare-til-a-danne-regjering--7874947.html)

Men er ikke Hellas økonomi fullstendig avhengig av EU, IMF og den europeiske sentralbanken?
2 følgere
Stilt av
2 følgere
Stilt av
3 følgere
Stilt av
Politiske partier i Norge har ungdomspartier som igjen har lokal-avdelinger over heile Norge. Er det mulig å finne en oversikt over hvem som er leder i de forskjellige lokale avdelingene rundt om i landet? Og ikke bare hvem som for øyeblikket sitter som leder, men også hvem som tidligere har vært leder i de forskjellige lokal-avdelingene?

F.eks. AUF Oslo, FpU i Stavanger, Unge Venstre i Oppland og så videre?
2 følgere
Stilt av
Hvis man skal forhåndsstemme ved kommunevalg eller stortingsvalg. Er det mulig å sende stemmeseddelen i posten? Eller må man gå til ett eller annet stemme-lokale, få stempel på stemmeseddelen og legge seddelen i en sånn boks?
2 følgere
Stilt av
Her i gamlelandet er det j en regel som sier at kommunen har rett til og legge beslag på endel leiligheter i borettslag til sosiale formål (10 % tror jeg det var).

Noen som vet om det samme er tilfelle i Sverige?
(gjerne med lovhenvisning)
2 følgere
Stilt av
Hvor mange medlemmer har de forskjellige politiske partiene i Norge??

Hvor mye betaler hver person i medlemskontingent til det partiet dem er medlem av?
1 følger
Stilt av
Det er ingen tvil om at Norge ligger langt foran mange andre land i likestillingsspørsmål - men er vi fullt ut likestilte nå? Bør vi "legge ned" likestillingsarbeidet i Norge og heller jobbe for likestilling i land hvor kvinner stille langt dårligere?
0 følgere
Stilt av
Hei, jeg skal på ferie snart.
Skolestart er 18 August, men jeg er ikke hjemme før den 20 August.

Mister jeg skoleplassen min hvis jeg ikke møter opp de to første dagene?
Eventuelt hvem kan jeg kontakte for å lage en avtale, slik at dette forhindres.
0 følgere
Stilt av

Hvem holder dere med, og hva er grunnlaget for det ?
0 følgere
Stilt av
Er det en ful?
0 følgere
Stilt av

hvis jeg har de tre eller fire første tallene i ett fasttelefon-nummer, er det mulig å finne ut hvor i Norge dette nummeret "hører hjemme".
0 følgere
Stilt av
Dersom alle penger i all verdens valuta/verdier ble frigjort (bankinnskudd, aksjer etc) og omregnet til norske kroner; hvor mye blir det til sammen?
1 følger
Stilt av

Hvor mye må forskjellige selskaper og foretak betale i form av skatter og avgifter i Norge??

Er det noen store forskjeller mellom ett enmannsforetak og ett aksjeforetak når det kommer til hvor mye man må betale i skatter og avgifter til staten ?
0 følgere
Stilt av

Hvilke krav stilles til ein person som ønsker å søke statsborgerskap i USA ?


0 følgere
Stilt av

Hvor mange ansatte finnes det i flyselskapet SAS ?
0 følgere
Stilt av
Holder på med en oppgave og finner det ingen plass...
0 følgere
Stilt av
Hva mener de norske partiene om velferdsstaten?
0 følgere
Stilt av

hvor kan jeg finne en liste over hvilke land som har utleveringsavtaler med andre land?

For eksempel:
Hvilke land sender kriminelle briter tilbake til Storbritannia?
Hvilke land har Russland utleveringsavtale med?
Har Sveits og Belgia noen slike avtaler?
0 følgere
Stilt av
Jeg kjenner ei som ble fratatt barnet sitt bare fordi hun har asperger syndrom.
Kan barneværnet virkelig gjøre det? Så vidt jeg vet så var hun en god og ansvarsfull mor, men det er jo sikkert mye som jeg ikke vet også. Så barnevernet kan gjøre det bare på grunn av en diagnose? Og hvordan kunne de få greie på det, når hun ikke fortalte det selv?
0 følgere
Stilt av