Naturvitenskap

Her bør du utdype spørsmålet ditt så nøyaktig som mulig. Eksempel: Jeg hører stadig folk snakke om karma, men hva betyr det egentlig?
1 følger
Stilt av
hvilken nerveceller er det som ikke kan repareres i kroppen?


0 følgere
Stilt av
Jeg blir sprø. Stadig ufred her om det blir mørkere eller lysere når klokka flyttes.
1. Når klokka er 24.00 "gammel tid" skal den altså nå flyttes til 01.00 "ny tid". Om vi så hopper frem 4 timer, såville klokka etter "gammel tid" vært 04.00, mens den etter "ny tid" er kl. 05.00. Det er logisk at det er lysere kl 5 enn kl 4. Det er altså logisk at det er blitt lysere om morgenen når klokken flyttes.
2. Men om vi ser for oss kl. 20.00 "gammel tid" og kl. 21.00 "ny tid" så er det like logisk at det er MØRKERE når klokken er blitt flyttet.
Noen som kan oppklare dette - med uangripelige argumenter

1 følger
Stilt av
2 følgere
Stilt av
Er det noen som vet om det fins giftige slanger eller andre giftige dyr i Spania?

0 følgere
Stilt av
De aller fleste har vel hørt om Tsjernobyl-katastrofen.         
Finnes det noen som driver med tester, målinger og sånn, i de områdene som ble utsatt for radioaktivitet? Finnes det noen slags oversikt over hvor mye forurensing som finnes  fremdeles, og hvor mye disse nivåene av forurensing synker hvert år?
1 følger
Stilt av
Olje og gass2 følgere
Stilt av
3 følgere
Stilt av
Jeg har hatt en forsøk å gjøre som hadde noe med forbrenningreaksjon å gjøre. Jeg skulle se hva som skjer his magnesiumbåndet og stålullen reagerer med oksygen og brenner. Og for å skrive rapport står det at jeg skal skrive noe om feilkilder. Hva kan det være? hva betyr feilkilder? hva skal jeg skrive om det? kan dere i gi meg noe eksempler på feilkilder?
2 følgere
Stilt av
Jeg skal ha en prøve snart i naturfag. Kan dere forklare meg enkelt hva suksesjon i lyngei betyr?
4 følgere
Stilt av
Når man ser opp på himmelen, er den blå. Bilder fra verdensrommet viser at verdensrommet er svart. Hva er det med himmelen?
2 følgere
Stilt av
Månen tenner i en av himmelretningene. Jeg bor i Bodø. Vet ikke om set har noe å si.
4 følgere
Stilt av
Jeg skriver en oppgave på skolen og vi har en pågående diskusjon om hvorvidt hvilket begrep vi skal bruke for å "operasjonalisere" problemstillingen.

Hypotese, Tese, Delproblemstilling eller Spørsmål?
Er det slik at de brukes til forskjellige typer forskning eller er det en smakssak?

Det er en kvalitativ undersøkelse med dybdeintervju av 6 personer.
3 følgere
Stilt av
Hvilken årstid skal være i sør Afrika og i Australia, hvis det er vinter i Norge?
Kan du begrunne også at hvorfor det er sånn?
2 følgere
Stilt av
En jente på rulleskøyter står mot en vegg og skyver mot veggen med armene slik at hun ruller bakover og oppnår etter 3 sekunder toppfarten 4,0m/s. Jenta har massen m=60kg

Hvor mye motkraft gir veggen til jenta (vi ser bort fra friksjon)?
2 følgere
Stilt av
5-åringen som lurer.
2 følgere
Stilt av
3 følgere
Stilt av
Når den ser ut som en banan her i Norge, kan den være hel i Australia? Eller er den lik overalt?
4 følgere
Stilt av
Eksponerer mennesker for lynnedslag over alt eller er det bare oppe i høyden på fjellet
for eksempel ?
0 følgere
Stilt av
Har hørt at dette har med hvilken vinkel solstøv treffer atmosfæren, men hva avgjør denne vivinkelen?
1 følger
Stilt av
Det finnes parallelle enheter for det meste (avstand, vekt osv), men finnes det eller har det vært andre måleenheter i bruk noengang, enn år, måned, uke, døgn, dag, natt, time, minutt og sekund, enten hos oss eller i andre kulturer, til andre tider?
0 følgere
Stilt av
jeg lurer på hva er en syntetisk fiber.
0 følgere
Stilt av
Hvilken betydning fikk boktrykkerkunsten for produksjon av papir?
2 følgere
Stilt av
Hvile egenskaper har tre, som gjør det så godt egnet til å bygge båter med?
1 følger
Stilt av
hva er rusfritt stål, hvorfor brukes det mest til mindre gjenstander
1 følger
0 følgere
Stilt av
Holder på å lage herbarium som skal leveres imorgen, men husker ikke hva disse plantene heter, og finner heller ikke ut på nettet. Er det noen som klarer å se hvilke planter det er?
0 følgere
Stilt av
Hei jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med å komme på noen kreative ideer til hvordan jeg kan gjøre min fremføring om "komplikasjoner under svangerskap" litt mer interessant for de som skal høre på. Ettersom vi ikke har så lyst til å utføre skuespill sliter vi litt med å komme opp med gode nok ideer. Dette teller veldig på våres karakter som vi veldig gjerne ønsker å få bra ettersom vi nå går i 10ende klasse. Hadde blitt veldig glad for svar :)
0 følgere
Stilt av
Jeg skal ha et foredrag, men jeg har vært syk så jeg har derfor ikke fått spørt læreren min hva fotosyntesen egentlig har med temaet olje og gass å gjøre. Det er bare en liten del av foredraget, men jeg finner det ikke ut.
1 følger
Stilt av
Jeg trenger litt hjelp med en samfunnsfag oppgave jeg skal skrive om torden. Jeg må nemlig forklare hvorfor varm luft tar mer plass en kald luft ? Jeg skjønner det ikke helt.
En venninne har prøvd å forklare det til meg, men jeg skjønte ikke så mye :s
HJELP MEG!
Har det noe med karbondioksid å gjøre? Karbon + oksygen eller noe sånt ? Det var noe sånt venninnen min sa til meg.

Blir veldig takknemlig for svar
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Jeg trenger bare ett kort lite svar på ulike syn på bibelen, jeg får det spørsmålet på en prøve men jeg har ikke peiling på hva jeg skal skrive
0 følgere
Stilt av
Jeg jobber med noen oppgaver angående fett og lurer på hvor mye energi 1 gram umettet fett gir. Eller er det slik at umettet fett ikke gir energi!

0 følgere
Stilt av
Husdyr som er i fjøs, skiller ut metan som er en brennbar gass. Er det da farlig å røyke der, sånn generelt? Er klar over at risikoen vel blir mindre i forhold til ventilasjon, areal av bygning og antall dyr inne i den. Likevel, jeg undres. Det har jo vært mange rare fjøsbranner opp gjennom tida.
0 følgere
Stilt av
Dette må jo bety en katastrofe for mennesker og dyr som er avhengige av is , eller stemmer ikke det ?
0 følgere
Stilt av
Problemet var større tidligere (da jeg var barn for noen ti-år siden), men fortsatt gjelder det både i og utenfor kjøleskap, så sant melkepappen er åpnet.
0 følgere
Stilt av
Er regnbuen alltid like stor og i så fall, hvilke faktorer avgjør størrelsen?
0 følgere
Stilt av
Finnes det et kjerringråd (som virker) for å bli kvitt bladlus på rosebusker?
0 følgere
Stilt av
hvilken flått er dette? det er en nymfe tror jeg, men er det skogflått eller en annen flåttsort?
0 følgere
Stilt av
dette er til en skole oppgave, jeg lurer enkelt og greit på det som står i spørsmålet, men jeg har et til om det er sånn at det er en vrdenskonflikt eller hvertfall en konflikt mellom enkelt land eller kontinenter . har denne konflikten pågått lenge?
0 følgere
Stilt av
Ingen kan vel egentlig vite det, men jeg så et program om dette og da ble jeg litt redd.
Er det stor eller liten sannsynlighet for at det skjer noe med jorda og menneskeheten i vår levetid? Blir nervøs av å høre om sånt.
0 følgere
Stilt av
Om tallet 3671.000 reduseres til, i minus 12 potens, er det noen som har svaret?
0 følgere
Stilt av

Jeg kom nylig over at krokodiller har et bitt med trykk på 5000 psi, men jeg sliter med å forstå hva slags kraft som måles. psi betyr jo Pounds per square inch så jeg lurer på om antall pounds er kraften som blir fordelt over 1 square inch av "målet". :S
0 følgere
Stilt av
Noe jeg har lurt på virkelig lenge, er at hvordan kan astronomene vite at det finnes sorte hull i universet når det er umulig å se dem? Det hadde vert veldig fint om jeg hadde fått svar. :-)
0 følgere
Stilt av
Jeg har lest at einerbærbusken kan brukes hvis man har muggsopp inne eller på møbler etc. Det jeg lurer på er om man kan bruke den essensielle oljen og smøre på d angrepne områdene eller om det bare funker å lage avkok av hele grener. Vil spare grenene til å bare ha inne i rommet det er sopp i. Skal visst funke bare det også. Enkelt om jeg bare kan kjøpe olje og smøre på, tenkte jeg.
0 følgere
Stilt av
Siden Fantasy Addicts ikke finnes så lurer jeg på hvorfor det ikke er fylt opp til randen av såkalte helbredere, ala snåsamannen som kan kurere sykdommer - på alle sykehus? (Bortsett fra konspirasjonsteoriene om)
0 følgere
Stilt av

Finnes det noen vitenskapelig(e) forklaringer på hvorfor noen tror de kan snakke med døde, tror de er synske eller som tror at de kan helbrede syke på uforklarlig vis?
0 følgere
Stilt av
Hva er mest sannsynlig - at fysikkens lover blir midlertidig opphevet og til fordel for deg eller at du har tatt feil?
0 følgere
Stilt av
Innholdet i Tagatosesukettene er følgende:
Tagatose (20%), lactose, vernet CMC, leucine, starch, sucralose (9%).
Hva er vernet CMC? Jeg fant det ikke da jeg googlet det.
0 følgere
Stilt av
du er sulten på egg, og venter utålmodig på at de skal bli hardkokte. hvofor hjelper det ikke å få kokeplata varmere hvis vannet allerede er kokt?
0 følgere
Stilt av