Mat og drikke

Vil det fungere og smake ålreit? Det er vel svin begge deler?
6 følgere
Stilt av
Har lyst på å dyrke chili hjemme ved å bruke frøene som man finner inne i chilien. Men: Hvordan går jeg fram for at resultatet skal bli best mulig, slik at jeg kan høste min egen hjemmedyrkede chili senere i sommer?
3 følgere
Stilt av
Jeg reiser veldig mye og må stå tidlig opp. Det er alltid vanskelig å komme opp med gode frokostideer å pakke med seg. Er det noen som har tips til frokoster som er raske å lage kvelden i forveien og enkle å spise på tur?
4 følgere
Stilt av
Jeg var i Mexico for noen år siden, og da drakk jeg en veldig god øl kalt Negra Modelo. Jeg har ikke funnet denne i Norge noe sted etter det. Er det mulig å få kjøpt den noe sted? Eller kan jeg bestille den?
1 følger
Stilt av
Hvis jeg har kjøpt øl som ikke har stått i kjøleskapet på butikken, hvordan får jeg den kald på kortest mulig tid? Er det best å putte den i fryseren eller burde jeg ha den i vasken med kaldt vann?

11 følgere
Stilt av
Kan jeg kaste de i vanlig søppel eller hører de hjemme i matsøpla? Eller skal de et helt annet sted? Jeg bor i Oslo, så kan jeg dra på Nespresso-butikken og kaste de der?

0 følgere
Stilt av
ALLE pattedyr gir melk! Så det jeg lurer på er: Hvorfor ble det akkurat KUA som vi mennesker begynte og drikke melken til? Hvorfor ikke et annet pattedyr? Hvem var det som bakover i historien kom frem til at KUA`S melk var mest nærliggende til oss mennesker, og passet best for oss?
3 følgere
Stilt av
Jeg kjøpte fryst kengurukjøtt sist jeg var i Sverige, innfrysingsdato og holdbarhetsdato skilles med to år.Jeg spiste det i går, ett åt etter nedfrysing.
Det smakte fortreffelig, men hvor mye bedre hadde det smakt rett fra kenguruen?

3 følgere
Stilt av
Har det noe å si for hvor luftige de blir hva slags type gjær jeg bruker?
3 følgere
Stilt av
Er det noen spesielle triks for å få det best mulig?
2 følgere
Stilt av
Hva er den egentlige forskjellen på frukt og grønnsaker?

0 følgere
Stilt av
Hei. Jeg har tenkt å bestille bord på restaurant i Oslo. Det er ganske lenge til vi skal ut. Maemo har fått tre stjerner, men er det noen som har spist der som kan si noe om hva lags mat man får der?

0 følgere
Stilt av
salt

3 følgere
Stilt av
Det finnes et koreansk krydder som heter gochugaru, og som dukker opp i flere oppskrifter jeg har lyst til å prøve meg på. Det er tørket chili i "flakform".

Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i det?

3 følgere
Stilt av
Hei.

Jeg skal lage meksikansk gryte og hae kjøpt inn carolina Reaper-chilipulver. Holder det med en spiseskje for 3 personer? Eller blir det litt lite? Ønsker ikke en mild gryte, men samtidig ikke en som er for sterk.


4 følgere
Stilt av
?
3 følgere
Stilt av
Hva anbefales til lammelår og fløtepoteter, jeg har ansvaret for vinen denne påsken og trenger hjelp
2 følgere
Stilt av
Hvordan lager jeg raskt en god Salsa, av "taco typen"
4 følgere
Stilt av
4 følgere
Stilt av
Hvor kan jeg spise orginal Russisk mat i Saint Petersburg? Jeg skal dit i våren og har lyst til å oppleve maten der.
5 følgere
Stilt av
3 følgere
Stilt av
Jeg venter selvfølgelig på at laksen har tint, men kan jeg spise laksen jeg finner i frysedisken rå?
3 følgere
Stilt av
Som student setter jeg pris på billige middager. Endre bedre om de også er gode. Er det noen her som har oppskrifter, eller lenker til oppskrifter med gode middager som er enkle å lage og billige? Bonus om de også er sunne.
2 følgere
Stilt av
Ostepop smaker fantastisk men lukter hoppetau; hva er en hensiktsmessig måte å innta herligheten på uten å kontinuerlig måtte vaske hendene? -av og til føler jeg for å ta en dusj etter å ha inntatt en pose..
6 følgere
Stilt av
Jeg skal handle bobler til nyttårsaften, men har ingen anelse hva som er godt eller ikke. Vil helst holde meg under 250 kr. Skal spise kalkun, så trenger en som går godt til både middagen, samt er god å drikke utover kvelden. Kanskje jeg burde ha to forskjellige?
4 følgere
Stilt av
Har fått med meg at man bør bruke hansker? Hvor kom dette fra?
5 følgere
Stilt av
Jeg har tenkt å prøve meg på å lage snaps, og har funnet det generelle rådet at man skal bruke sprit som er mest mulig nøytral og har minst mulig egensmak. Siden jeg ikke drikker vodka, frister det lite å bruke atskillige hundrelapper bare for å få prøvesmakt meg fram til en "tam" en. Kan noen tipse om en kurant snaps-vodka?
2 følgere
Stilt av
100 gram meierismør
2 egg
3 ss sukrin
1 kg havremel
2 liter med sojafløte
2ss kakao

Håper på raskt svar :)
2 følgere
Stilt av
Hei! Jeg har to spørsmål som noen kanskje vil finne litt merkelige, men prøver å få svar uansett.

1. Er det en grunn til at folk vil synes det er rart at du bare spiser f.eks majones (uten brød) på bussen, men hvis du tar opp en pakke med f.eks skinke å spiser det vil ikke folk reagere på samme måte?

2. Er det taboo å spise paprika på bussen? Hørte dette på RR og da ble de som spiser paprika på bussen "sett merkelig på". Men hvorfor er det da ikke spesielt å spise banan eller andre frukter?

Håper dere til dels skjønner spørsmålet mitt. Jeg lurer egentlig på hvorfor noen ting er sosialt akseptert, mens andre ting ikke er det, selvom det er i "samme kategori" hvis dere skjønner :)

0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Hei!
Jeg skal bake sjokolademuffins, men jeg finner ingen oppskrifter jeg stoler på... Har dere noen?
0 følgere
Stilt av
Noen som vet om det går ann å ha alkohol i ett bryllup i Dubai siden det er en streng lov der? tenkte å ha bryllupet på ett hotell så vet ikke om de serverer det? Og noen som vet hvor mye det koster for alkohol i ett bryllup for ca 40 pers uten at de må betale hver gang? :)
1 følger
Stilt av
Jeg tenkte å starte et enkeltmansforetak i konditori / kake kategorien.
Noen som har forslag til navn?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal feire 18 års-bursdagen min om 2 uker, og lurer på om det er noen som har noen gode punsj oppskrifter som jeg kan bruke som velkomstdrink til jentevors? vi blir nesten 30 jenter og trenger noe godt for å komme igang :) tenker helst noe med vodka i, ikke vin eller champagne
0 følgere
Stilt av
Noen som kan gi meg tips om hva slags mat og snacks jeg bør ha når jeg skal ha 80's tall fest? Hva er det folk forbinder med 80 tallet av mat og snacks osv?
Noen sanger som er et must?
0 følgere
Stilt av
Satt rundt frokostbordet idag, og snakket om at neste år er det pappa sin tur å tilberede ribben. Da mamma alltid har gjort det, og hun hører rykter om at det er mannen i huset som har ofte har ansvaret for dette i heimen! Han tok utfordringen, forresten!
0 følgere
Stilt av
Hvor mye sånn ca koster en smirnoff ice 4 pakning? Glassflasker.
Jeg vet at det er forskjellig fra butikk til butikk,, men sånn ca?
0 følgere
Stilt av
Vet dere om et sted i Oslo man får kjøpt billige kaker med bilde?
0 følgere
Stilt av
Hva kan skje om man tar med seg alkohol under 60% i bagasjen hjem (ikke håndbagasje)?
i større mengder enn det som er tillatt å kjøpe i taxfree.

0 følgere
Stilt av
Jeg finner generell info om dette på nett, men håper noen kan gi meg et konkret svar på akkurat mitt tilfelle.

På en fest på lørdag laget jeg en punsj til velkomstdrink. Jeg hadde en 35 cl-flaske vodka, og fant en oppskrift på vodkabasert punsj. Da den var ferdig, var den fortynnet med rundt to liter brus og juice (pluss fruktbiter). Jeg har fremdeles en full mugge igjen av den i kjøleskapet, og den har stått uten lokk eller noe. (Jeg tok ut frukten rett etter at gjestene hadde dratt.)

Jeg vet at alkoholen fordunster over tid. Er denne punsjen alkoholfri etter to dager i kjøleskap? (Ser for meg at det fordunster langsommere i kalde forhold.) Den er fremdeles god, så tenkte jeg kunne drikke den som saft, men hvis jeg ender opp med lett promille og spritånde sparer jeg den til middagen i stedet for å ta den til frokost før jobb, for å si det sånn. :)
0 følgere
Stilt av
Hvordan får man til dette med EKTE bilder som ikke på noen måte er tegnet eller kopiert med sprøytepose på en spiselig kake?
0 følgere
Stilt av
Etter et par bokser med alkoholholdig drikk merker jeg at magen omtrent holder på å sprenge, jeg får små magesmerter, eller kanskje mer lignende kramper, og jeg reagerer nesten ikke på alkoholen. Kan det være tegn på noe spesielt, eller er det rett og slett bare at kroppen ikke har vært mottakelig for alkohol akkurat den dagen?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal lage en marsjipankake til en 30 års dag på lørdag. Det jeg lurer på er, om jeg lager marsjipan pynten i kveld vil den da stå seg til lørdag? Blir den like god?
0 følgere
Stilt av
hvor lenge må man vente med å kjøre hvis man feks har drikkie 6 halvlitere av 4,7% og 0,33 l 32 %?

og hvor lenge venter man med å kjøre for å være helt sikker? kjipt å bli tatt i promillekontroll.
0 følgere
Stilt av
Av og til kan jeg drikke 2 øl og bli brisen. Av og til kan jeg drikke 6 øl uten å kjenne bris i det hele tatt. Når jeg drikker 2 øl og blir brisen, og når jeg drikker 2 øl og føler meg helt edru, har jeg den samme promillen da??
0 følgere
Stilt av
Planlegger stor bursdagsfeiring med 70 gjester og skal servere finnebiff. Lurer på hvor mye reinkjøtt jeg skal regne pr person.
0 følgere
Stilt av