Lov, rett og forbrukerstoff

Har en sak gående med skatteetaten fra 2014 som er anket flere ganger. Nå er saken oppe i skatteklagenemnda, men ved oversendig dit så nektet skattekontoret og ta hensyn til mine merknader. Derfor er det mest sannsynlig at nemnda også kommer til samme resultat som skattekontoret.
* Har jeg flere formelle klage/anke-adganger ?* Plikter ikke skattekontoret å ta hensyn til mine merknader og overlate til nemnda og vurdere dem ?
Tar gjerne imot tips om de muligheter som finnes for videre gang
2 følgere
Stilt av
5 følgere
Stilt av
Før var det forbud mot å "vanhellige" det norske flagg, så som å la det slepe i bakken mm. Men nå om dagen er det ganske vanlig å se fex russen som har malt flagget på klærne el. i ansiktet osv.
Dette går jo ikke sammen. Er det flaggloven som er blitt droppet eller er den blitt til en sovende lov ?
Noen som vet ?
0 følgere
Stilt av
Hva sier loven ang husrom uten kontrakt ? Og hvor lang oppsigelsestid og hva kan husvert kreve av betaling ?

1 følger
Stilt av

Er det noen som kan si noe hvilken straff man kan få om en har drukket alkohol før det har gått seks timer etter et trafikkuhell?

2 følgere
Stilt av
I døra til min fryser er det to beholdere. Disse kan fylles med vann og brukes som kjølelementer. Men er det rett og slett det de er til? Elementer til og puttes i kjølebagger på tur og sånn? Eller er de en praktisk del av selve fryseren?
2 følgere
Stilt av
Hei! Jeg trenger litt hjelp.

Her forleden dag fikk jeg "varsel" fra borretslaget fordi den ene naboen føler seg trakkasert av meg. Det eneste jeg har gjort er at jeg tar søppelposen hun kaster (i søppelkassen utenfor leiligheten, IKKE søppelkonteinerne, men sånne små søppelbøtter). Dette blir gjort for spare tid fordi vedkommende ikke gidder å gå opp til containerne. Jeg har da tatt å gravet opp posen hun har kastet, og satt den på dørmatta hennes.

Så jeg skal svare styret, og trenger en mal som får det hele til å se litt mer profesjonelt ut. Noen tips til maler jeg kan benytte meg av?4 følgere
Stilt av
Fått innvilget aap søknad fra nav. Fått 1 utbetaling på 8 dager. Ønsker ikke ha dette likevel da de 8 dagene ødla hele grunnlaget for foreldrepenger. Så vil trekke søknaden og tilbakebetale. Går dette?


1 følger
Stilt av
Hei!

Jeg lurer på om jeg lovlig kan begynne å transportere mennesker eller trenger man en salgs løyve? En annen måte å spørre på: Kan jeg bruke min buss å kjøre rute 32 (Ruters rute) og plukke opp betalende passasjerer og tjene penger på dette?2 følgere
Stilt av
Skal pasienter som har korttidsopphold i sykehjem selv betale egenandel ved poliklinisk besøk på sykehus. Hvor finner man evt dette i lovverket?

1 følger
Stilt av
 Hvis man har lyst til å bo i en husbåt, risikerer man å bli stemplet som UFB (Uten fast Bopel) da?

Kan husbåt-boere få noen problemer. Som for eksempel å stemme ved stortingsvalg eller lignende, på bakgrunn av at de ikke har noe vanlig hus / leilighet?

2 følgere
Stilt av
Har bestilt/betalt en elektronisk tjeneste på nettet. Den er hjemmehørende i Danmark. Men jeg som kunde er hjemmehørende i Norge. Saken er den at jeg ikke er fornøyd med tjenesten og har reklamert på denne, men ikke fått svar enda. Ifall firmaet ikke er imøtekommende så undrer jeg på i hvilken grad jeg kan støtte meg på norsk kjøpslov.

Mener og ha hørt at det avgjørende er hvor kunden/forbrukeren er bosatt, men dette er jeg ikke sikker på. Det er altså snakk om kjøp av EN ELEKTRONISK TJENESTE.

noen som kan komme med innspill om rettigheter ?

2 følgere
Stilt av
Leter etter en varmovn som varmer opp lufta omkring personen som sitter kloss ved, men som ikke varmer opp hele rommet. Vet det finnes, men husker bare ikke hva den heter.

Noen som vet ?

2 følgere
Stilt av
Jeg lurer på når man egentlig blir "etnisk norsk". Om fex et barn på 1 år kommer til Norge sammen med pakistanske foreldre. når (generasjonsmessig), når blir familien etnisk norske ?
6 følgere
Stilt av
Liker den retro Casio-klokka, og den er jo lett og få tak i. Men likevel er det et problem. lenka til denne klokka går ikke helt rundt håndleddet. Tidligere hadde jeg ei Casioklokke som hadde ei sånn lenke, men den var ganske dyr. På 80-tallet kostet den vel 7-800. Den klokka har jeg ikke lykkes og finne igjen. Men er det noen som vet hvor jeg kan få tak på ei lenke som går rundt håndleddet uten og "brytes" av en klikkelås midt på lenka?.
3 følgere
Stilt av
Skal kjøpe ei lampe og har funnet frem til en bestemt på nettet, men når jeg ser på de tekniske spesifikasjonene så står det bare at:

* Lystypen er Halogen
* Lampesokkelen er R7s + G9
* Spenninger er 230 Volt

Noen som kan si hvor mange watt denne lampa tåler?
4 følgere
Stilt av
Skal renovere kjøkkenet og i den sammenheng så leter jeg etter en platetopp som ikke skal ha stekeovn under, men kun skal være "ei svart plate med 4 plater". Selve toppen vet jeg er svart, men jeg ønsker "styringsknotter" på fremsiden. Ergo må det ikke være induksjonstopp. Hvor får jeg tak på dette?

Håper noen er kjøkkenkyndige her inne
2 følgere
Stilt av
Hei. Jeg lurer på noe ang. avhendingslova § 4-10. Her står det at selger i utgangspunktet kan rette en mangel ved eiendommen. Jeg mener at min foreleser tidligere nevnte at:

"Avhl. § 4-10 gir bare anledning til å kreve retting når du har kjøpt hus av en som er profesjonell og som har produsert huset eller som har produsert og selger seksjonsleiligheter. Men kjøper du av en annen forbruker, så er det å kreve retting lite praktisk. Ikke krav til det etter loven. Det du har krav på er prisavslag, tilsvarende prisen det koster å reparere det"

Jeg prøver å finne hjemmel for dette, men jeg finner det ikke. Jeg har sett i forarbeidene til loven. I det ene notatet står det at det ofte vil være dumt å la selger rette mangelen, og at det er lurere å benytte prisavslag. I det andre notatet stod det ikke noe om at det ikke var mulig å la selger rette.

Har snart eksamen, så må finne ut av hva som faktisk gjelder. Kan en "vanlig" selger (som ikke er profesjonell og som har produsert huset eller som har produsert og selger seksjonsleiligheter) rette mangel på huset eller ikke?
4 følgere
Stilt av
Problemet er:

1. Jeg er statsborger i et annet land og har dermed "fremmed pass"
2. Det andre landet lar meg beholde statsborgerskapet selv om jeg blir norsk.
3. Men Norge krever at jeg sier ifra meg det andre statsborgerskapet.

Finnes det noen adgang til og søke dispensasjon fra kravet om og si fra seg
sitt opprinnelige statsborgerskap?
2 følgere
Stilt av
Jeg er jusstudent og ønsker å jobbe noe i et advokatfirma. Jeg er kun ute etter erfaring og vil derfor ikke jobbe for lønn, jeg vil bare være et sted jeg kan hjelpe til med hva som helst og få litt erfaring å ha på CVen. Jeg har ikke så gode karakterer ganske mye middels, men er det vanlig at jusstudenter kan gjøre dette? Jobbe gratis, og ha dette på CVen? Vil de ha meg selv om jeg ikke har toppkarakterer, men middels?

Og vil advokatfirma i fremtiden tenke at en slik erfaring på CVen er positivt, selv om det var uten lønn?
3 følgere
Stilt av
Hei, jeg har et minikamera hjemme i et hjørne i et rom. Da jeg hadde bursdag for noen dager siden fant jeg ut av en av gjestene hadde tatt seg inn på vinrommet og stjålet en stor jubuleumseske med en vin til 3000 kr.. Jeg fant ut at videoen tok personen, og vet nå hvem det er, overraskende nok en svært nær venn som tydeligvis ikke er så god venn likevel.. Det jeg lurer på er om det er lovlig å bruke dette som bevis? Om jeg anmelder det, kan politiet se videoen og arrestere vedkommende? Eller vil hele videoen bli sett bort i fra fordi personen på videoen ikke visste at jeg hadde kamera i vinrommet?
9 følgere
Stilt av
Hei, jeg skal i sommer leie ut mitt sommerhus der jeg vurderer å ha en slags minibar-ordning med alkoholldige drikker. Gjestene skal betale i slutten av oppholdet, men jeg lurer på om jeg trenger sjenkebevilging?
4 følgere
Stilt av
Skal til sverige om noen dager, å jeg lurer på om det er lov og kjøpe snus i sverige (på godisfabrikker osv) om man er under 18? spør de om noe legitimasjon eller noe sånt? noen som har erfaringer med dette?
3 følgere
Stilt av
Er det sant at man ikke kan få innreisetillatelse til USA når man har Asperger?
2 følgere
Stilt av
Er det noen som vet hva paralellen til det norske Forsikringsklagenemnda heter i Sverige?
4 følgere
Stilt av
Når man er inlagt på sykehuset, har man da rett(juridisk sett) til å få snakke med vakthavende lege, dersom behandler ikke er tilstede?
Hvilken lov står dette i.
Ser jo at man ikke bare skal plage vakthavende med tulle ting, men om man har seriøse spørsmål som sykepleieren kan svare på eller ikke har lov å svare på eller gjøre.
2 følgere
Stilt av
Neato 15, konka, Signatur pro-erstatningen har for dårlig batterilevetid. Hvilken robotstøvsuger bør jeg gå for når jeg har en 70 kvm leilighet.
3 følgere
Stilt av
Tidligere erfaringer med vaskemaskiner tilsa jo at det samlet seg lo i lofilteret etter en tid, men i den maskinen jeg har nå så kommer det bare ikke noe. Har hatt maskinen i over et halvt år nå og brukt den ganske mye, men ingen lo.

Kan forklaringen være at lo-en forsvinner på en annen måte nå eller at de nye maskinene ordner det sånn at det ikke "lages" noen lo?. Ja, ikke vet jeg. Det er en electrolux kombinert vask/tørk.

Noen som vet?
2 følgere
Stilt av
Har en skoleoppgave hvor jeg skal drøfte om vi bør ha strengere straffer i Norge, og trenger andres meninger rundt dette. Spesielt dette med om en person bør få samme straff dersom han dreper én person, som hvis han dreper 100 personer. Hva mener du om dette?
3 følgere
Stilt av
Jeg og en gruppe venner var på tur i københavn, vi besøkte parken christiania der marihuana og hasj er lovlige. vi tok med oss litt hver. Jeg hadde ca 3gram marihuana på meg og 0.4mg amfetamin som jeg hadde fått på en fest der og hadde helt glemt at den lå i buksa. vi fikk kjøre videre etter en halv time men jeg fikk en bot 40000kr, jeg lurer på hvor kan jeg henvende meg? jeg fikk ikke forklart meg og jeg syns boten er altfor høy. Kommer dette på rullebladet? og hva skjer egentlig videre med saken?
2 følgere
Stilt av
Var hos en spesialist for en tid tilbake, og han skrev ut et medikament som det overhodet ikke er aktuellt for meg og ta. Etter og ha snakket med fastlegen så var han helt enig. Men han (fastlegen) kunne ikke fjerne medikamentet fra min e-reseptliste da det kun var foreskrivende lege som kunne gjøre dette (apoteket sa det samme).

Årsaken til at jeg vil ha det slettet er at ifall jeg besvimer eller noe sånt på byen, så vil jo evt leger som blir koblet inn tro at jeg går på medikamentet - og det vil ikke være bra !.

Jeg har henvendt meg til legen flere ganger for og få ham til og slette, men kommer ingen vei.

Er det noen som vet hva jeg kan gjøre i en slik situasjon?. Nesten så jeg har lyst til og gå til VG med saken.
3 følgere
Stilt av
Enter er man vel skyldig eller så er man det ikke?
4 følgere
Stilt av
Med tidspunkter og når de blir sendt videre og alle leddene så jeg kan planlegge når man burde sende gratulasjonsbrev og sånt. Og ta med hvordan brev blir behandlet på søndager.
4 følgere
Stilt av
I mitt borettslag så er det en vannskade fra nabo over som er ganske plagsom. Men styret trenerer det hele og det virker som om naboen over blir favorisert. Naboen hadde ikke membran på badet. Vedtektene tilsier at badet skal ha membran når det repareres/oppgraderes.

Har undersøkt og funnet ut at borettslaget "har rett og plikt" til og ordne opp i slike saker.

Men er det noen som vet om det finnes noen muligheter til og "tvinge" styret til og opptre
etter de vedtekter som tross alt finnes?

Håper på svar
3 følgere
Stilt av
3 følgere
Stilt av
5 følgere
Stilt av
Vi bor i en tre etasjes hus. I første bor det en dame. Hun har brutt husreglene flere ganger nå. Jeg og hus eieren har vært i kontakt med en advokat. Som har skrevet en utkastelse. Skulle være ute den 30/1-15. Det har ikke skedd noe med henne. Det er nå gått til retten. der hun er dømt for ubetalt husleie, advokat hjelp og desposetium.
Og flere ting. Jeg lurer da på om det kan gå lang tid før det blir rettsak?. Og hvordan det forløper seg dette?
3 følgere
Stilt av
:)
3 følgere
Stilt av
:)
2 følgere
Stilt av
Hva er en Rettsbeslutning for noe?
Hva går dette egentlig ut på?
3 følgere
Stilt av
Har han/hun lov til å fysisk holde en person fast til politiet kommer for eksempel? Jeg så en vekter på bussen holde igjen en passasjer som prøvde å stikke av, er det lov?

Er det forskjell på vektere, eller har alle de samme rettighetene?
7 følgere
Stilt av
Jeg solgte en leilighet for 3-4 år siden og da var det jeg - altså selger - som betalte megleromkostningene.
Men har nå sett i flere anonnser at omkostningene må den som KJØPER betale.

Er det noen som kan klarlegge dette, det er da ikke slik at BEGGE PARTER skal betale megleren?
3 følgere
Stilt av
Hallo.
Jeg var å kjøpte meg et Bose Quiet comfort 25 i dag.
og når jeg sto i kassen spurte jeg selgeren om styrefunksjonen funket på Nokia Lumia 930 (Windows Phone) og han sjekket pcen og kom fram til ja det gjor den.
men når jeg skulle teste den senere på kvelden funket den ikke på telefonen min men den fungerte på en iphone og en androide vi har i huset.
så jeg lurte på hva mine rettigheter i denne saken er

headsette ble kjøpt på eplehuset siden de var de eneste som hadde det inne på lager. Så vis det er noen som vet om dem har sån 30 dager åpent kjøp eller noe i den samme duren?

Mvh
Johnny Pettersen
3 følgere
Stilt av
Hvis man blir syk og havner på legevakta / sykehus hvor doktor (eller sykepleier) gjør noen alvorlige feilgrep. Så har man kanskje krav på erstatning. Eller dersom man blir mistenkt for noe, arrestert av politiet, og slengt på glattcelle i uker eller måneder. Når saken er ferdig etterforsket, blir man frikjent for anklagene. Dette kan være en påkjenning, så man krever økonomisk kompensasjon for dette.. Hvem er det som bestemmer hvem som skal få erstatning? Finnes det noen slags "erstatningsbyrå" som skal bestemme hvor mye en person skal få som kompensasjon?
3 følgere
Stilt av
Firstprice eller clas ohlson-batterier varer kanskje ikke så lenge, men de er jo grisebillige da, sammenlignet med duracell og andre kjente merker. Men hva er mest prisgunstig? å kjøpe dyre som varer lenge, eller mange billige man må bytte ofte?
Er forøvrig veldig klar over det miljømessige perspektivet ...
2 følgere
Stilt av

Årsaken til dette bisarre spørsmålet er at jeg mener og huske en sak i Tyskland for noen år siden hvor en person rykket inn en anonnse hvor han søkte etter en person som ville la seg
partere, koke og spise. Han fikk faktisk svar og vedkommende ble spist.

Er det faktum at han som ble spist så absolutt visste hva han gikk til nok til og gjøre drapet
straff-fritt for han som utførte det ?. Husker nemlig ikke hva som stod om det.

Håper en med jusskunnskaper kan uttale seg.
1 følger
Stilt av
Jeg leier en leilighet,det var oppvaskmaskin her som jeg har brukt,men som nå er ødelakt..dette er dog ikke min feil den var gammel i utgangspunktet.Men nå vil husverten at jeg skal kjøpe en ny her i leiligheten..Er det slik,at leietaker skal kjøpe ny oppvaskmaskin når den gamle er ødelakt.??????
0 følgere
Stilt av

Fra en person blir siktet for ett (eller flere) lovbrudd. Hvor lang tid tar det vanligvis før en rettssak kan begynne ?
0 følgere
Stilt av