Kultur og underholdning

Hei!
Jeg prøver å spare inn noen kroner, men sliter med å finne noen gode alternativer til Spotify, Itunes og Tidal når det kommer til å streame populær musikk via mobilen. Når jeg er hjemme kan jeg sette på en mix på youtube, men på telefonen spiller vel ikke youtube i bakgrunnen?
Noen gode lovlige forslag?


3 følgere
Stilt av
Er lei av at folk går i feil retning og krasjer i meg da jeg går. Jeg går på venstre side. Da har jeg en oversikt over hvem som kommer foran og de som kommer syklende slipper å ha meg vimsende foran. Det mener jeg er riktig. Men er det dét?

6 følgere
Stilt av
JULENISSEN
Siden Onkel Per og barna kom på overraskende besøk til Nisseland første gang, har Julenissen beæret forestillingen med sin deltakelse gang på gang, og hvem passer vel bedre til å spille Julenissen enn – ja, nettopp – Julenissen.
Om det er hans barnebarn Putti Plutti Pott som står bak, kan være. Helst vil vi tro at det skyldes at Julenissen ikke vil være musikalen foruten – det være seg musikken, dansen, eller; den helt spesielle julestemningen.

Dette er direkte sitat fra hjemmesiden til Per Asplins familiemusikal "Putti Plutti Pott og Julenissens Skjegg"! Skrevet for og ikke fjerne illusjonen fra uskyldige barnesinn om at nissen virkelig finnes! Men for oss nysjerrige og nostalgiske voksne er dette reinspikka rør! Jeg har nå Googlet meg forgjeves uten resultat, og klarer ikke og finne ut HVORFOR de ikke avslører HVEM som spiller "Julenissen" eller årsaken til at de ikke vil avsløre det! Noen av dere som vet?


3 følgere
Stilt av
Jeg vet at det er en relativt dårlig idé å rane bank om det enten er med mitraljøse eller med pistol, men jeg har havnet i krangel med en av naboene som påstår at haubits er mer egnet enn til bankran enn en klassisk mitraljøse.

Hvilke fordeler/ulemper har begge våpnene? Jeg synes hans forslag var latterlig, men han mener at en mitraljøse ikke egner seg til slike formål. Jeg er uenig - hvem har rett?
2 følgere
Stilt av
Jeg skal arrangere et rebusløp hvor hvert lag får en lapp der det står: "Neste ledetråd finner dere..." og så en beskrivelse på hvor de kan finne neste ledetråd. F.eks. "Neste ledetråd finner dere der maskinen som spiser hybelkaniner står". Og så går det slik helt til laget har funnet den siste ledetråden. Men jeg kommer ikke på noen flere ledetråder enn det jeg har... Målgruppen er ungdom, så det kan godt være litt vanskelige ledetråder.
2 følgere
Stilt av
Jeg lurer rett og slett på om Skuespiller/Sanger Elsa Lystad, er i slekt med Komiker/Skuespiller/Sanger Knut Lystad! De har riktignok samme efternavn, men det er jo en kjent sak det at det går ann og ha samme efternavn UTEN og være i slekt! Dette har gnaget meg i mange år, og forgjeves Googling, har IKKE hjulpet!
3 følgere
Stilt av
DE GAMLE
Av Stein Mehren

De gamle, har du sett, når de
tror at ingen ser dem. De er barn
som er gått så langt borte fra
barndommen sin at de ikke finner tilbake

De møter gamle kjente som gjengangere
Venter ikke at andre kjenner dem heller
for det er med en annen i seg
at de betrakter seg selv og sine liv

I gatene hvor de ikke lenger går
I huset hvor de ikke lenger bor
På steder hvor de ikke lenger kommer
I en fremtid hvor de ikke lenger er

Står de i mørke vinduer og ser over
mot sine tapte drømmer. De er skygger
av et liv de engang har levet
og måler alt mot en de tror de har vært

Vet noen hvilken diktsamling og år dette diktet er fra?
2 følgere
Stilt av

I Lørdagsmagasinet i dagbladet er det vanligvis ett lengre intervju med en eller annen kjent (eller halv-kjent) person. Finnes det en slags liste noe sted over alle som har blitt intervjuet av Dagbladet i årenes løp?
0 følgere
Stilt av

Hvis det er noen som har sett filmen Into the Wild fra 2007 (imdb.com/title/tt0758758/?ref_=fn_al_tt_1) så kommer man over uttrykkene Rubber Tramps og Leather Tramps som beskriver metoder som landstrykere bruker på reiser. En Rubber Tramp bruker kjøretøy med hjul (på gummidekk), men en Leather Tramp reiser til fots (med sko lagd av lær).

Det jeg lurer på er om det finnes noen gode oversettelser av disse uttrykkene på norsk ?
0 følgere
Stilt av
Når på døgnet går vanligvis aviser som Aftenposten, Dagbladet og VG til trykkeriene?

Avisene skal vel aller helst være i butikkene når disse åpner om morgenen, og så må de rekke å bli kjørt til butikken etter at avisene har blitt trykket opp men før butikkene åpner for dagen.
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Hvordan blir forfattere av bøker "lønnet" ? Får de for hver bok som blir solgt i butikken?
Hvor mye betaling for hver bok? - Enn for bøker som blir utlånt på bibliotek....hvor mye for hver bok?
0 følgere
Stilt av
Uff, greier såvidt å beskrive hva jeg spør om. Altså, jeg driver å lager en jobbsøknad, og der skriver jeg at jeg har stått vakt på slottet mens jeg var i Garden, og at jeg der fikk en erfaring av det å håndtere personer som en slags myndighet. Til info, så har gardister lov til det meste på lik linje med politiet, så lenge vi er på kongelig jord, eller noe i den duren. Men det er ikke "myndighet" jeg har lyst til å bruke, det er et mye mer passende ord som jeg absolutt ikke kommer på. Kan noen hjelpe meg å formulere den setningen bedre?? (:
0 følgere
Stilt av
Jeg har ett spørsmål om formler for trapes følgende: jeg har svar på Arealet la oss si det er 30cm^2, og jeg har høyden 5.0 cm og den ene parallellen som er 9.0 cm, hvordan skal jeg finne ut hvilken formel jeg skal bruke for og finne lengden på den ANDRE parallellen?
0 følgere
Stilt av
Den med alle de spreke gamle mennene, Syns jeg hører "slike gutter det vil norge ha" på slutten, men selve stilen minner meg om seigmen?!
0 følgere
Stilt av
Da jeg var yngre likte jeg å lese bøkene om Herr. Nysgjerrig, Herr.Grådig osv, alle er skrevet av Roger Hargreaves og heter Mr........ på engelsk. Noen som vet hvor man kan få tak i disse på norsk?
0 følgere
Stilt av
Fordeler og ulemper ved at Norge er et multikulturelt land, anyone?
0 følgere
Stilt av
Her bør du utdype spørsmålet ditt så nøyaktig som mulig. Eksempel: Jeg hører stadig ordet karma, men vet ikke hva det betyr, hva er egentlig karma?
0 følgere
Stilt av
Hvor kan man finne en radioguide/oversikt over hva som går på de forskjellige norske radiokanalene slik man finner for tvprogrammer hos eks flere av de store norske avisene. Vet det finnes for hver enkelt kanal på hjemmesidene, men ønsker gjerne alt samlet ett sted:)
2 følgere
Stilt av
.
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
På iTunes som jeg bruker på pcen har jeg masse flotte radiokanaler fra flere land. Men er disse radiokanalene på iTunes på Ipod touch/iPad også? Eller er det kun på pcene, noen som vet?
0 følgere
Stilt av
Er spill et mediaprodukt? Eller er mediaprodukt kun aviser, radio og film?
0 følgere
Stilt av
Noen som kan diskutere betydningen filmfestivaler og hva mediedekningen av dem har å si for filmmediet.? Trekk gjerne fram både positive og negative sider :)

Takk!
Mvh hnb3

0 følgere
Stilt av
Veldig lyst til å gå på en ballett, men aldri vært der før, så lurer på om setet er verdt prisen mtp. sikt
0 følgere
Stilt av
Som overskriften antyder, jeg har lett etter Bill Maher's dokumentar "Religulous" på youtube hvor jeg finner en - speilvendt versjon - finnes det en rettvendt - ?
0 følgere
Stilt av
Eneste jeg husker fra den er :
Well tonight thank God it's them instead of you
And there won't be snow in Africa this christmas time
The greatest gift they'll get this year is life
Where nothing ever grows
No rain or rivers flow..
vil gjerne vite hva den heter, og hvem som synger den..
0 følgere
Stilt av
leter og leter etter denne sangen. den vant NRK-Trøndelags julesangkonkurranse i 2007.
0 følgere
Stilt av
Noen som vet hvor på nettet jeg kan se eldre episoder av melrose place (1992)?
0 følgere
Stilt av
Hva het han karen? Vil gjerne se om jeg finner snutter med han på f.eks youtube:-)
0 følgere
Stilt av
Ca. 1986, sommerhalvåret, gikk det en fransk tegnefilmserie på NRK på lørdagsmorgener. Den handlet om noen barn som dro på en fantastisk reise under jorden, i et slags "romskip" som var levende. Energikilden, "sola" til underjordsbeboerne holdt på å slokne, og barna var tilkalt for å hjelpe. De ble ledet av den vise og mystiske Arcana. Under jorden bodde det også en bande røvere, ledet av piraten Ragnar. (!) Musikken til denne serien var komponert av Vladimir Cosma.

Nå husker jeg ikke hva denne serien het, tenkte å søke opp klipp fra den på YouTube hvis det finnes. Noen som husker?
0 følgere
Stilt av
Hvilke spørsmål er sentrale her?
Hva må man være kritisk til?
Hvor ligger farene, fordelene, dilemmaene etc?
1 følger
Stilt av
Jeg har ei venninne som er med i et kor. Her om dagen skulle de øve inn en sang på nynorsk som heter "Nyst munde det regna". Hun spurte meg hva dette betyr, men jeg er sannelig ikke sikker. Er det noen som kan hjelpe til med en presis oversettelse?
0 følgere
Stilt av
Heisann. Då jeg var yngre (er 1986-modell) var det ein fantasy teikneseriebok i biblioteket som fasinerte meg. No prøver eg å hugse kva den serien heitte.

Eg har berre prøvd å teikna fritt frå hukommelsen.Jau, håper nokon kan hjelpe meg med dette. :) På førehand takk. :)
0 følgere
Stilt av
Jeg skal iføre meg et kostyme, med bl.a. løsskjegg og bart. Finnes det noe lim som er anvendbart på huden? Hvor får jeg i så fall tak i det?
0 følgere
Stilt av
Gjerne sportslige. For jenter på rundt 30 år.
0 følgere
Stilt av
F.eks. Det Nye nr. 3 fra 2003?
0 følgere
Stilt av
når jeg oversetter ordet "jeg" får jeg opp i google translate at "jeg" på spansk er "i", men mange andre ord som F.eks. Veo, puedo og creo betyr også "jeg" på Norsk..

bruker Spanskene bare mange ord for et ord eller hva er egentlig det spanske ordet for "jeg"?:S
0 følgere
Stilt av
.
0 følgere
Stilt av
Jeg sitter her og undrer over hvorvidt jobb, er kultur. Mat er kultur, religion er kultur. Jeg prøver å finne opp en problemstilling som kan passe til temaet "kultur". Det første jeg tenkte på når jeg fikk temaet, var hvordan globalisering påvirker verdens kulturer. Globalisering påvirker jo spesielt jobbmarkedet. Men jeg er ikke sikker på om jobb er kultur. Er jobb, kultur?
Hva synes du om min problemstilling; hvordan vil fremtidens jobbmarked bli påvirket av globalisering?
0 følgere
Stilt av
Finns Columbus skip Santa Maria utstillt noen plass. I så fall hvor?
0 følgere
Stilt av
heisann, jeg skulle nylig kjøpe billett til en Billy Talent konsert på billettservice. Konserten skal være på Rockefeller på Sentrum scene. Og da jeg skulle kjøpe billett så jeg at jeg måtte velge mellom å kjøpe 18+ og fri aldersegrense, og da regnet jeg med at den eneste forskjellen er at de eldste får et arbånd eller lignende som sier at de er gamle nok til å kjøpe alkehol, men senere så jeg på billetten at de som har fri aldersgrense skal være på Galleriet, noe som ikke står på 18+ billetten, betyr dette i praksis at de som er under 18 får mye dårligere plasser og må stå oppe på en balkong?

Håper jeg bare har misforstått, men fint om noen kunne sjekke på billettservice.no/billy-talent-billetter/artist/23185 hvordan dette egentlig henger sammen.

På fohånd takk :)
0 følgere
Stilt av
Finnes det propaganda i media som det gjorde for eksempel i andre verdenskrig?
Hvis det ikke gjør det, finnes det noe som likner?
0 følgere
Stilt av
Hva er det typiske i et harem unntatt damer? Klær, farger, pynteting ect ects
0 følgere
Stilt av
Kan noen kort forklare hva som er likhetstrekkene for hvert sted? Da mener jeg kjennetegn som magisk lampe, ikke politisk/geografisk osv.
0 følgere
Stilt av
Jeg har en skoleoppgave om mexicansk og jeg skal skrive om mexicansk kultur, men jeg finner ikke noe. Kan dere få ut all den informasjonen dere har inne i hodet deres og skrive det i kommentarfeltet? Det hadde hjulpet så mye.

[MEXICANSK KULTUR SOM HAR KOMMET TIL USA, SOM MEXICANERNE TOK MED SEG DA DE FØRST KOM]

Jeg tenker at det er mat, musikk og sang som gjelder, men helt ærlig, vet jeg ikke!
Takk for svar! :)
1 følger
Stilt av
Jeg lurte på om noen hadde en liste over regionsaviser eller bare kunne nevne noen?
0 følgere
Stilt av