Jobb og utdanning

Jeg må begynne å søke jobber, men syns det er veldig vanskelig å skrive selve søknadene. CV er greit fordi der er det stort sett maler og enkelt å sette opp. Men hvor mye skal jeg fortelle om meg selv og hvor mye skal jeg legge vekt på at er relevant for jobben i min bakgrunn? Enda viktigere, hva bør jeg IKKE ha med i en jobbsøknadstekst?

2 følgere
Stilt av
Jeg har lyst til å starte min egen bedrift, men mangler noen gode innspill og ideer om hva jeg kan tjene penger på? . Har noen et tips hvor jeg kan finne litt inspirasjon?


1 følger
Stilt av
Altså, jeg vet at det innebærer og andmelde, steder, land hoteller o.s.v, men har virkelig allverdens magasiner råd til og la allverdens journalister gjøre allverdens luksuriøse ting alledeles gratis, bare for at vi vanlige folk som må spare et helt ÅR bare for og få rå til noen YTTERST FÅ av tingene, skal kunne lese om dem??? En annen merkelig sak er, DE FOR LØNN I TILEGG! Snakker om urettferdighet!
1 følger
Stilt av
Er det forskjell på en rørlegger og en autorisert rørlegger ?3 følgere
Stilt av
Hvilke jobber kan jeg få?
Er s-matte det samme som R-matte?


1 følger
Stilt av
Hei!
Jeg har veldig lyst til å bli entreprenør og lurer veldig på hvilke type matte jeg må ta. Jeg har P-matte nå første året og lurer veldig p åom jeg har valgt feil. Trenger man P eller T matte til et slikt yrke?

2 følgere
Stilt av
Hei
Jeg skal på jobbintervju til en restaurant der jeg søker som servitør. Jeg er 16 år og har aldri vært på et i jobbintervju før. Kan noen gi meg litt hint om hva slags spørsmål som blir stilt, hvordan jeg skal oppføre meg og hva jeg skal svare. hehe, tusen takk på forhånd!


1 følger
Stilt av
Jeg går på tredje året på Universitetet i Bergen og studerer jus. Jeg søker etter sommerjobber nå, men konkurransen er mildt sagt beinhard. Hva er ditt beste tips?

3 følgere
Stilt av
Jeg jobberr 60 % dagtid med 37,5 timer per uke og skal i tillegg begynne i vikariat hver tredje helg. Vikariatet er på 12,44 % stilling 35,5 timers uke. Så skal jeg fortsette å ta vakter i tillegg tiil denne helgestillingen, dette er også 35,5 timers uke. Det jeg lurer på er hva blir veiledende timesats pr uke? 35,5 eller 37,5 timer pr uke? Hvor mange timer pr uke kan jeg jobbe ekstra når jeg kombinerer disse to timesatsene?


2 følgere
Stilt av
Jeg har et sterkt ønske om å komme inn på PHS til neste år. De fysiske kravene skal nok gå bra, men det er de psykiske (?) jeg lurer på! Har flere venninner som har vært i militæret (noe som skal telle veldig positivt?) og klarte seg strålende på de fysiske testene, men de kom ikke inn pga de andre testene...
Hva kan jeg gjøre for å bedre sjansene mine for å komme inn? Har hørt at arbeid med mennesker, som lærervikar, barnehage, eldrehjem osv. skal være positivt... Jeg får ekstra alderspoeng og videreutdanning-poeng så snittet mitt ligger på over 52 poeng. Noen tips til hva jeg kan få meg ekstrajobb innen eller hva jeg skal forberede meg spesielt på til opptakene?? :) Setter pris på alle innspill!
3 følgere
Stilt av
Det virker som om eneste måten å bli noe i dag, er å ta høyere utdanning. Men hva skjer med alle de som får dårlige karakterer i skolen og som ikke kommer inn på noen linjer? Eller de som stryker og aldri fullfører utdannelsen sin?
3 følgere
Stilt av
Hei, jeg skal ta opp fag fra VGS som privatist.

Jeg lurer på, om jeg velger et programfag jeg aldri har hatt før, kan jeg ta opp eksamen i det og BYTTE det ut med et annet programfag jeg har på vitnemålet, som jeg vil bli kvitt?

Jeg har dårlig karakter i IT og vil ikke ta opp faget, men vil f.eks. ta filosofi som jeg aldri har hatt før og ta den på vitnemålet istedenfor IT. Jeg gikk studiespesialisering med språk, samf og økonomi, så det blir ikke noe problem mtp. at IT er et realfag, i hvert fall.
2 følgere
Stilt av
Hei alle sammen,

Jeg bare lurer på om det er en mulighet å lage et falsk vitnemål å legge den ut på samordne opptak?

Jeg vil kunn forandre 0.3 på snittet mitt....
Jeg har litt for lav snitt i forhold til det som jeg søkte på, og lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med det...

Isåfall hvor stor er risikoen? Jeg er klar over høye risikoer også så lenge det er en mulighet å endre bittelite på karakterene ..
2 følgere
Stilt av
Jeg skal på eksamen for første gang i voksen alder, men jeg er usikker på om det er forbudt å spise ting som bråker
3 følgere
Stilt av
Jeg har ett år igjen som lærling, for å utdanne meg som helsefagarbeider. Har hatt nesten ett år pause grunnet graviditet/permisjon, og starter opp igjen før sommeren. Det kjipe er at så og si alt av praksis omhandler eldre mennesker. Og beklager å måtte si det, men jeg er dønn lei av å jobbe med eldre mennesker. Har nettopp hatt praksis i hjemmetjenesten, og skal nå på sykehjem. Når det er sagt har jeg også problemer med rygg og knær, så det gagner meg ikke i lengden å skulle løfte på disse eldre. (Er i tillegg ganske lav, som ikke akkurat gjør det lettere) Jeg synes det er kjempekjedelig at det er omtrent det eneste praksisen går ut på, da jeg vet jeg kan få jobb innen mye mer enn dette. Akkurat det er bare ikke noe for meg. Så nå håper jeg at jeg kommer meg raskt gjennom dette og klarer å få meg fagbrevet. Noen som vet hvilke yrker jeg kan bevege meg inn på etter dette, uten å måtte videreutdanne meg?
2 følgere
Stilt av
Har flyttet inn i et nytt fancy bygg nå. Der har de valgt å fjerne alle søppelbøttene slik jeg må gå "langt" for å kaste de. Ser ut som dette er en trend...

1. Noen som vet om dette er en trend?
2. Hvorfor vil noen fjerne søppelbøttene? er jo helt håpløst!
3 følgere
Stilt av
Jeg og min mann ønsker begge å studere på fulltid i tre år. Vi har ingen barn, men bil og en bolig som det selvsagt er en del utgifter på. Jeg vet at det går ann å ha avdragsfritt lån de årene, men det er likevel dyrt nok å betale renter + fellesomkostninger til borettslaget. Er det noen som vet om Lånekassen gir ekstra studiestøtte til de som er gift, eller om det finnes andre måter for å muliggjøre våre planer? Vil helst slippe deltidsjobb slik at vi kan gjennomføre studiene på best mulig måte. Takk for alle tips, råd og erfaringer dere kan komme med!
3 følgere
Stilt av
Jeg skal ta opp historie (HIS1003) og samfunnsfag (SAF1001) denne våren. Men problemet er at jeg ikke vet hvilke bøker jeg skal kjøpe for å lese meg opp til eksamen på best mulig måte. Historie er påbygg til generell studiekompetanse og samfunnsfag står det bare at det er samfunnsfag i videregående opplæring (på udir.no).

Hvor får jeg kjøpt bøker, og hvilke skal jeg velge?
2 følgere
Stilt av
Hvorfor er det slik at selv om jeg vil gjøre det bra på en prøve så er jeg ikke villig til å jobbe? Jeg vet at jeg må jobbe for å nå målene mine og jeg blir like skuffet over meg selv hver gang... hvorfor klarer jeg ikke bite tennene sammen og bare gjøre ting?
5 følgere
Stilt av
Kan man ringe? Tekste? Sosiale medier? Eller er det bare ok med jobbmail, selv om man da kanskje ikke får svar før neste arbeidsdag?
2 følgere
Stilt av
Finnes det elektrolinje 1. året på videregående skole i England? Er den engelske offentlige skolen for 9. trinn å anbefale, eller bør jeg velge privat skole?
Håper noen har erfaringer å dele omkring det engelske skolesystemet, priser, kvalitet (offentlig/privat) imøtekommenhet for norske elever på engelske skoler, og annet vi bør vite før vi flytter i Juni 2015
1 følger
Stilt av
Hvorfor er det å spørre en annen person om hva han/hun tjener tabu i Norge, mens i land i Asia kan dette være noe av det første man spør fremmede om?
3 følgere
Stilt av
Jeg jobber som deltidsmedarbeider i en stor butikkjede, og der er det visstnok "ulovlig" med overtid. Men det hender jo man drar på seg litt ekstra timer, hvis man innimellom er i to forskjellige butikker, og dette ender da med at både min sjef og sjefen i denne andre butikken flytter timene jeg har over 37,5 til andre dager i andre uker, men innenfor samme måned, for å ikke få overtidstimer. Dette gjøres med flere ansatte i begge butikkene jeg er i.
Jeg har forståelse for at å betale overtid er dyrt, og at det bør unngås, men jeg lurer allikevel på om dette er helt etter boka? Er dette lovlig?
0 følgere
Stilt av
Har jeg som fast arbeidtager 100% krav på pause på kveld? Jobber på sykehjem. På kveld jobber jeg fra 15.15-22.15.. men har hørt vi ikke får pause.. syntes dette er litt rart da vi har fått pause på de tidligere stedene jeg hr vært.
0 følgere
Stilt av
Bilselger s.y Linder har en lønn på y kr uttrykt ved formelen
y= 300 000 + 15 000x
der x er antall bilder han selger.

a) finn en formel for x utrykk ved y
b) Hvor mange bilder selger han når lønnen blir 465 000 kr

Takk på forhånd :)!
0 følgere
hei jeg er en gutt som har noen spørsmål innenfor det yrket å være en fysoterapaut. Så det hadde vært kjempe fint hvis dere hadde svart så fort som mulig, siden dette er et yrket som jeg veldig gjerne vil utdanne meg for, men som jeg er usikker på siden jeg ikke vet så mye om det... men men.. her kommer spørsmålene! så plis svar!

- Er det ulike veier å ta for å oppnå yrkeskompetansen?

- Litt om startlønn?

- Lønnsforskjeller? (offentlig/privat, ansiennitet)

- Mulighet for å få jobb i utlandet?

- Arbeistid?

- Fleksibilitet? (arbeidstid, ferie/avspaseing, arbeidspress, mulighet for å variere arbeidsoppgaver, osv)

- Arbeidsmiljø (risiko, skader, sosiale arrangement)

Håper noen er villig til å gi et seriøst svar så fort som mulig! det hadde vært til kjempe stor hjelp!
0 følgere
Stilt av
Hei! Jeg har en skoleoppgave hvor jeg skal finne kristne symboler i filmen narnia og lurer på om der vet noe? Takk på forhond!
0 følgere
Stilt av
Jeg er avlønnes med 430.000 kr i året ink. ferierpenger og overtid.
Det står at jeg får da 31994,04 kr i mnd med 12 utbetalinger + 12% ferierpenger i juni.

Hva betyr nå det?

Som jeg har regnet og tenkt: 430.000 kr / 12 = 35.833,33kr i mnd trodde jeg!!

Men 31.994,04 kr * 12 = 383.928,48 kr i året + (430.000kr * 12% = 51600 kr) = 435.528,48 kr i året. Blir grunnlønna min riktig da?
0 følgere
Stilt av
Skal søke på en intern lederstilling i firmaet jeg jobber. Har ikke skrevet en søknad på mange år, men skal jeg skrive den som nyansatt med formelt brev og full pakke? Tenker da på søknad med fra/til-adresser, attester, cv osv?
Bruker man forresten postadresser i formelle brev i dag når man sender via epost?

Takker for svar.
0 følgere
Stilt av
Jeg har bodd i Spania siden februar og meldte flytting dit. Nå er jeg tilbake i Norge og vil søke jobb. Jeg har ikke bostedsadresse her, men lurer på om jeg kan få skattekort likevel.
0 følgere
Stilt av
hvor mye skulle/burde eller kan en butikksjef tjene som klarer en årsomsettning på ti millioner? butikken er fra en malingskjede og en av 50 i Norge og bl.a en av de beste i forhold til omsettning. Er veldig takknemlig for å få raske tilbakemeldinger :-)
0 følgere
Stilt av
Hvis man har mistet jobben(blitt tvunget til å slutte), hva sier man da når en eventuelt ny arbeidsgiver spør hvorfor man sluttet i sin forrige jobb? Lyver man eller pakker man det pent inn, og eventuelt hvordan??
0 følgere
Stilt av
Jeg er på jakt etter en jobb der jeg kunne tjene litt penger, også fant jeg ut at jeg kunne jo være avisbud, men jeg er så usikker på om jeg skal være for VG eller dagbladet? Er det noen som har noe erfaring med dette? Hvem selger mest? Hva burde jeg velge?
0 følgere
Stilt av
For eksempel avgang 9.20 - ankomst 10.10 hvordan skal jeg renge dete ut finnes det en bestemt måte for og finn ut hvor lang tid reisen tar?
Matte:Tid og tidsregninig
0 følgere
Stilt av
hei, jeg har studert bachelor i fysikk og er snart ferdig med master om 2-3 måneder, har snakket litt med proffessoren om jobb innen feltet, men han vet ikke mye utenfor universitetet, lurte på hvor man trenger en fysikker? hva slags jobber trenger de fra en fysikker innen oljefeltet?
også selv om stedet er ikke så viktig, men hvor trenger man en fysikker i oslo, jeg holder med master i kondenserte mediers fysikk, teoretisk mye kvantemekanikk, håper jeg får svar det blir en stor hjelp, takk
0 følgere
Stilt av
Hei. Jeg trenger forslag til russenavn. (jeg skal ikke bestemme navnet selv, men jeg kan være med å komme med forslag).
Jeg er lita, 155 cm høy (lav?), har langt brunt hår, sidecut, blå/grønne øyne, jeg er ganske crazy, veldig hyper og energisk, jeg er ca alltid i godt humør, driver med dans rundt 12-14 timer i uka, jeg har sans for humor, jeg kan være ganske random noen ganger. Jeg er lei av skolen, selv om jeg gjør det ganske bra der.

Håper dette hjelper med å komme på forslag. Setter pris på alle svar!
0 følgere
Stilt av
Hvordan er reglene i dette tilfellet:
Mine sjefer sier at de kan "pålegge" meg å delta på et sosialt arrangement innad i firmaet, selv om arrangementet går langt utover det som er normal arbeidstid og utover kvelden.
Jeg vil ikke i det hele tatt, og ser ikke poenget.Dette har jeg sagt fra om, men får abre beskjed om at dette er obligatorisk.

Jeg vet ikke, men dette høres ut som noe som ikke er lovlig.
0 følgere
Stilt av
Hørte tidligere idag om en lovendring som gir arbeidsgiver krav på å vite årsaken til arbeidstakers sykemelding. Stemmer dette?
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Jeg vurderer å ta bachelor som radiograf, men mange sier det er vanskelig å få seg jobb etter å ha gått den veien der.
Er det noen som har noen erfaringer med dette?
Så klart kan man sikkert få noe hvis man er villig til å flytte på seg, men hva hvis jeg vil holde meg i området rundt omkring Drammen, for eksempel?
0 følgere
Stilt av
Hei.
Jeg lurte på om noen kunne svare meg på et spørsmål.
Neste år skal jeg inn på videre gående, men faren min vil jeg skal på allmenn, men jeg vil heller gå på IKT eller data-elektronikk. han vill at jeg skal gå allmenn for å kunne få en jobb med høy lønn, men er det ikke mulig å få litt høyere lønn innenfor jobb som driver med data og?

Jeg vet at IKT har veldig lav starts lønn, men hvis jeg gjør et år med påbygg kan jeg ikke da gå
videre på høyskole og får bedre lønn, men enda innenfor samme type jobb?
Jeg har også lest litt om dataelektronikker, og jeg tenkte at jeg muligens etter lærling jobb at jeg kan ta 3 år med skole til for å få en høyere kompetanse innenfor dataverden??

Jeg har ikke veldig mye anelse om dette, og det er vel kanskje derfor jeg er her :D
Håper dere kan svare fort, fordi jeg må overbevise fattrn om dette imorgen eller over imorgen.

Hilsen en takknemlig gutt kalt Kristian :P
0 følgere
Stilt av
Hei, er en jente som går i vg1, har aldri hatt en studieteknikk.
No MÅ jeg ha en studuieteknikk eller kommer jeg til å slite ganske mye!!
Noen som vet om en bra studueteknikk?
0 følgere
Stilt av
hei, jeg går i vg1 og har 1P matte, har tenkt å ta S1 matte til neste år, lurte på om jeg kan velge fysikk? vet det blir ganske vanskelig,men har tenkt å jobbe veldig mye!
0 følgere
Stilt av
Kan man ta utveksling til Budapest når man går sykepleie?
0 følgere
Stilt av
Er det noen som har noe erfaring med å ta opp igjen fag fra vgs ? Hvis jeg skal komme inn på det jeg vil, må jeg ta opp igjen fag fra vg1. Tenker på matematikk, samfunnsfag, engelsk og geografi.
Bjørknes Privatskole ? Er det lettere å oppnå 5 og 6ere der enn på vgs hvis man jobber godt ?
Takker for svar :)
0 følgere
Stilt av
Jeg lurer på om det er noen som har noe erfaring med å studere på BI i Bergen ? Er det noe forskjell på miljø i Bergen i forhold til BI oslo ?
Har hørt mange fordommer om at det er bare "pappagutter" som går der, hvsi dere skjønner hva jeg mener. Dette gir meg et litt negativt bilde av det, og jeg blir usikker på om jeg vil gå på BI. Er det slik at det "bare" er slike folk med den type holdning der ?

Helst seriøse svar
0 følgere
Stilt av