Hest

jeg leiter etter en film, men aner ikke hva den heter, den handler om en gutt og en stor hest, denne gutten går til kirka for han ønsker deg en hest osv og så husker jeg at hesten kom inn i kirka en gang, haha og det siste jeg husker med filmen ar at farens vogn ramler over og han blir fastklemt under der, og da tar gutten og hesten og drar han opp, da den gjør det begynner den op blø og hesten dør like etter pga den hadde jobba så hard for og redde filmen, vis noen veit hva den heter plis si fra ! :-)
0 følgere
Er det sånn at hvis hesten er under 1.48 i mankehøyde er det en ponni og hvis den er over er det en hest? Er det forskjell heste raser og ponni raser? Hva er forskjellen?
0 følgere
Stilt av
Har tenkt til å kjøpe meg leggchaps til å ri med, men vet ikke hvilken størrelse skal ha sålenge det går i xs,s,m osv. og har søkt litt rundt om kring, men vet ikke hvor på benet jeg skal starte og slutte når jeg skal måle lenger og sånn. Jeg har også tynne bein, så vet ikke om det har noe å si?

Er takknemlig for svar :- )
0 følgere
Stilt av
Trenger det til rideknappen 5
0 følgere
Stilt av
Hva koster det ca. hvis man gjør det selv?
0 følgere
Stilt av
Vi leier ut et beite til to varmblods hopper, og nå i år får den ene et føll. Jeg tror de er ca 5-6 år eller noe sånt. I fjord når de var her, var jeg og venninene mine hos de hele tiden, leide de rundt og de fulgte etter oss.

Men det jeg lurer på er om det går an at en leier den ene hesen, mens den andre "rir" oppå, men det jeg ikke vet er om de har blitt ridd før, for da kan det jo kanskje hende at de får panikk av at noen sitter oppå de, isteden for bak i en vogn ?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal på rideleir i sommer, og der blir det delt inn etter ferdigheter. Hva er det man må kunne for og vere på øvde/videregående gruppa? Altså er det sånn at man må hoppe over et antall cm?
0 følgere
Stilt av
eh.. jeg har to hester hjemme som går i samme gjærde, og de er bestandig i krangle humør, så den største biter opp brystkassen på den minste.. noen tips på hva vi eventuelt kan smøre på for å få han til å slutte. og PS.. leste et sted at Sennep funka..DET stemmte ikke ! :3
0 følgere
Stilt av
Jeg er på jakt etter noen som selger høy/silö/silöensilage et sted i Vest-Agder. Er det noen som vet om noen?
Skal bruke det som för til hest:)
0 følgere
Stilt av
Jeg trenger litt hjelp nå.

Finnes det et sted i vest/aust-agder der man kan lære å sko? Noen kvelds-eller helgekurs?
Jeg trenger å lære å sko hesten min selv da det er nesten ingen hovslagere i vest-agder. Jeg finner vertfall ingen. Og det er mange som skor hestene sin selv nå for tiden fordi det er lite med hovslagere, og ofte så er det veldig dyrt når en bor langt borte fra bebyggelse.

Men skal selvfølgelig bli oppfulg med hovslager noen ganger i året. Men det er litt kjedelig å ikke kunne gjøre noe vis hesten mister en sko og hovslageren er opptatt ol. Håper på svar!
3 følgere
Stilt av
Jeg er helt gira på å få meg hest. Har vært det hele mitt liv og nå er jeg 18 år. Har ridd mange andres hester, men dette kan jeg jo ikke gjøre vær eneste dag siden det ikke er min hest. Jeg har ikke så veldig god økonomi siden jeg ikke er ferdig på vgs enda. Tar noen fag nå som privatist og skal ta resten til neste år. Grunnen er at jeg har det litt slitsomt psykisk. Derfor tror jeg også jeg hadde hatt godt av å ha en hest å glede meg over.

Prøver å søke etter jobb nå for å tjene penger. Så jeg lurer på hvor mye jeg må regne med å bruke på för og andre utgifter? Tror jeg kan finne en rimelig stallplass i nærheten. Plis hjelp meg!?
0 følgere
Stilt av
Sliter med en hest som alltid hopper over gjerdet på vinteren. Hun står sammen med 2 andre hester og blir ikke mobbet eller noe av dem. De er omringet med strømgjerde med trøm i. Har prøvd å binde henne fast i beinet, men hun hopper over uansett! Nytter ikke å gjøre gjerdet høyere heller. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! :(
De har også mat og vann tilgjengelig hele tiden.
0 følgere
Stilt av
Hei, jeg kunne så ønske meg en hest på for i sommerferien 2011, og jeg har ridd en stund nå, og har tenkt til og forsette med det, og så skal jeg ta et kurs og en rideleir før sommeren. Det som er at her hjemme, så leier vi ut til to travhester på ca. 170 i mkh, og de pleier å stå på beite her rett utenfor huset, og jeg og veninnene mine går og leier på de, koser med de, og jeg som bare er 164 høy.

Men det jeg egentlig spør om var om det hadde vert en god ide og hatt en fjording på beite sammen med de 2 andre hestene, bare for og se om jeg er klar for hest/ponni ?
0 følgere
Stilt av
Hesten min har ikke hvite høver, men er litt sprøe eller svake virker det som! Små biter løsner av og til etter en liten stund etter skoing og gjør at han fortere mister dem.
Noen sier at hov fett hjelper, andre sier at det ikke hjelper, så jeg kunne tenke meg å høre om noen har andre synspunkter eller vet hva som kan gjøre susen! :-)
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Jeg har en hest som har vært ute nesten hele sommeren å jeg la merke til at penisen hans så veldi tørr å sprukken ut. har ikke tenkt over det før om den er sånn eller om han kan ha blitt solbrent? Er det evnt noe å gjøre med dette?
0 følgere
Stilt av
Jeg har tenkt til å spare til hest, så det er vel lurt å begynne nå med å spare ganske snart, for jeg er 13 år : )
0 følgere
Stilt av
Hvordan får man hester til å galoppere ? Jeg bare tenkte at når jeg traver så vil jeg jo ikke at den skal begynne å galoppere når jeg ikke har gjort det før, bare sånn at jeg vet at jeg ikke skal gjøre den tingen for å få den til å galoppere .. ?
1 følger
Stilt av
1 følger
Stilt av
Hei, i fjord gikk jeg på et ridekurs i seljord på høsten, så et på våren å deretter en rideleir på samme sted og jeg har ridd den samme hesten hver gang, og det er jeg kjempe fornøyd med! Men jeg lurer på hvor gammel man må være eller hva som anbefalles å vere hvis man eventuelt vurderer og skaffe seg en hest ?

Jeg har tenk meg et ridekurs til snart, og så en rideleir igjen, og rideleiren sist begynnte vi med voltige og litt gallopering ! Det er kjempe morsomt!
Jeg har tenkt å fortsette å ri og.

Ps: Jeg er 12 år, men blir 13

Hilsen hesteglad jente
0 følgere
Stilt av
Hjerne lag en liste :

- Stall
- Beite
- Sal

og hvilke ridekunskaper man må ha ?
og eventuelt annet man bør vite ?

- Er veldig takknemmelig for svar.. = )


Hilsen en hesteglad jente
1 følger
Stilt av
Hvor mye tåler egentlig hestene når det gjelder hvor mye man veier? Jeg skjønner jo at det kommer an på størrelsen på hesten og sånne ting da, men hvis vi tar utgangspunkt i f.eks. en fjording?
Jeg har veldig lyst til å begynne å ri igjen, men jeg er ganske så bekymra for at det skal bli for tungt for denna stakkars hesten, selv om jeg ser folk mye større enn meg ri.
Noen som har noen formening om dette?
0 følgere
Stilt av
Har det noe med alderen på dyret å gjøre, kanskje?
1 følger
Stilt av
Hesten er en Holsteiner
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Er det bruken? Hvilken skal brukes når?
0 følgere
Stilt av
Kan noen gi meg en fullestendig beskrivelse av hva en forrytter gjør og har ansvar for?
0 følgere
Stilt av
Jeg er oppvokst med hund og har en hund hjemme, men den er liksom ikke helt min, den er alle sin og det er jo sikkert veldig morro og ha en helt egen..=) og vis vi er på ferie, så har jeg en bestemor som gjerne vil passe den hunden vi har nå =)
0 følgere
Stilt av
jeg vill gjerne vite hvor høye Eks:new forest ponienne er gjennomsnitelig.
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Utdrag fra Språkrådets hjemmesider: "Kanefart: Utfart med hest og slede, ofte med selskap, fest etterpå."

"Kanefart" er et ord som, for meg, ikke gir noen mening eller direkte kobling til hva det er. Jeg lurer på fra hvor og når dette ordet oppstod - og om det finnes en logisk forklaring på dette ordet.

0 følgere
Stilt av
På de fleste ridesentra i Norge og i den vestlige verden forøvrig har hestesport en dominerende andel ungjenter som utøvere. Hva er grunnen til dette?
0 følgere
Stilt av
Jeg driver å lærer meg grunnleggende dressur, og skal begynne med sjenkelvikninger og sånn i rideskolen. Hvordan utfører man en sjenkelvikning? Nøyaktig hva man gjør med hender, sete, sjenkler osv?
0 følgere
Stilt av
Har en pensjonert kaldblodstraver som nå bare blir brukt som ridehest. Etter at vi begynte å trene endel på galoppering har han begynt å bukke kraftig. Han gjør det bare i trav og galopp, ikke i skritt. Virker som det er av glede, ikke på grunn av noen form for smerte så vidt jeg kan forstå. Sørger for å ri han godt frem hver gang han setter i gang, det hjelper noe, men blir allikevel ikke helt kvitt problemet. Noen som har gode råd til hvordan jeg skal få han til å kutte ut dette? Han er nå blitt brukt som ridehest i 2,5 år, men begynte med bukkingen for ca ett år siden.
0 følgere
Stilt av
hei
jeg kjenner mange som har hest.men de blir aldri brukt til noe,hverken og ri på eller i arbeid,bare går og beiter..jeg mener det er dyreplageri..hesten skal brukes til noe,ikke bare gå der og spise.hva er vitsen med og ha hest da?
eller har hesten blitt en status for folk?.som biler var før i tiden ? noen meninger?
0 følgere
Stilt av
Noen som vet hvor jeg kan få tak i en håndhestgjort til Islandshest? Brukt eller ny
Har lagt ut annonse på finn.no, ishest.no og rubrikk.no.

0 følgere
Stilt av
Jeg eier tre islandshester og alle går barfot. Hvilken type boots kan du anbefale?

0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
- Tenker på en hest i størrelse med Fjording. Og inne og uteområdet.
0 følgere
Stilt av
Heia jeg er ei jente på 15 år som lurer på om det er lov å ha seks med en hest ifølge norsk lov? hørte nemmelig om noen som ble arresstert for noe slikt i sverige og jeg vil hellst unngå å bli arresstert.
0 følgere
Stilt av
På skola mi er det sånn at guttene synes hestene er heslige. Hvorfor synes de egentlig det?
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Ser flere hester som er på beite helt alene, mens andre har de sammen med andre.
De som er alene savner tydelig selskap, for når det kommer hesterridene forbi, så kommer de springende. Kommer også bort til folk om du oppsøker de.
0 følgere
Stilt av
Heisann!

Hva skal man helt konkret gjøre med sjenklene, setet og tøylene når man skal utføre en halvparade?

Mvh Charlotte
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Hvor mange meter regner man at ett galoppslag er? Tenker da for en hest med alminnelig galopp.
0 følgere
Stilt av
Kan alle hester klare å utføre øvelser som dette, eller er det noen forutsetninger som må være til stede?
0 følgere
Stilt av