Helse, sex og samliv

1 følger
Stilt av
5 følgere
Stilt av
2 følgere
Stilt av
4 følgere
Stilt av
1 følger
Stilt av
Noen som har hatt som kan fortelle?

0 følgere
Stilt av
Hei! jeg bare lurer på om noen av dere har noen skikkelige kleine, flaue historier. Som feks blitt fersket midt i akten, eller sett foreldrene dine gjøre det o.l - eller om dere har noen etiske dilemmaer, når jeg sier dette mener jeg ting som er litt tabu forbundet. (Ikke religions knyttet)del gjerne:)?

0 følgere
Stilt av
Planlegger for fremtiden og prøver å finne "fellessentre" hvor 50 + el. 60+ kan kjøpe seg inn og ha en trygg alderdom på alle måter.
Fint med henvisninger og lenker
1 følger
Stilt av
Har alltid hørt at det å drikke rødvin "i moderate mengder" skal være bra for helsen, bla at det senker kolestrolet og fortynner blodet.
Men er dette egentlig riktig, eller er det bare et rykte som har blitt sant etterhvert ?
Fint om noen kan henvise til en lenke som tar for seg dette.
2 følgere
Stilt av
Har i det siste lest meg litt opp på asmr (hjerneorgasme) og lurer på om det er snakk om samme følelse som når man får en flashback, eller gåsehud/frysninger fordi man enten opplever nostalgikick fra barndommen eller en nydelig sang? Jeg har enda ikke klart og oppnå følelsen utifra det den er beskrevet som og tror derfor det kan være litt som med disse "MagicEye" maleriene som bare forestiller en masse farger i et merkelig mønster, men som kan frembringe en gjendstand hvis man stirrer lenge og riktig nok: Enten har man det i seg til og greie det, eller så kan det ikke læres! Omtrent som med plystring også forsåvidt! Hva tror dere?
4 følgere
Stilt av
Hei! Skadet halebeinet for litt over en mnd siden. Første uken hadde jeg store smerter av sitting, de første dagene var det også grusomt vondt å ligge på ryggen eller å bøye seg ned mot gulvet. Har ennå smerter når jeg sitter på hardt underlag eller sitter lenge i samme stilling, og da vil smertene stråle utover i baken og ryggen. Er dette muligens et brudd? 


1 følger
Stilt av
Jeg er lei av å vente i helsekø og kan få utført en operasjon på privat klinikk. Men hvor finner jeg ut om og hva jeg kan få dekket av det offentlige? Er det i det hele tatt mulig?
0 følgere
Stilt av
Har dere en link? :)

2 følgere
Stilt av
Noen som har tips på hva som hjelper mot hard mage?
1 følger
Stilt av
Hvordan måler man spyttproduksjon, og hvor mye er mye? Finnes det noen oversikt over dette? Hva bør jeg også gjøre hvis jeg syns det er mye?
0 følgere
Stilt av
?

1 følger
Stilt av
Vel, i grove trekk er det jo ikke det. Men for en stund siden fikk jeg diagnosen "trange blodårer rundt hjertet" og da har
lurer jeg faktisk på dette siden jeg fikk høre at høyt blodtrykk ikke var bra i denne sammenhengen.

Noen som vet ?

0 følgere
Stilt av
Ifm undersøkelse om en har cøliaki så er det ganske vanlig og bruke en slange med et såkalt videoendoskop. Men jeg mener jeg har lest et sted for noen år siden at det også eksisterer en metode hvor man kan svelge en pille med et minikamera. Men hvem er det som tilbyr denne behandlings/undersøkelsesformen ?

Håper noen kan hjelpe

0 følgere
Stilt av
Hei!

Jeg ønsker å legge på meg 10-15 kg, men hvordan får jeg det til? Har erfaringer fra at fast-food ikke fungerer. Kan spise 5 burgere hver dag uten å legge på meg et gram...7 følgere
Stilt av
Vi har hatt en skikkelig diskusjon her - uten og bli enige. Så nå vil vi legge det frem her.

* Jeg mener at det ikke spiller noen rolle når på døgnet maten/kaloriene inntas. Sålenge man ikke spiser mere enn det
man forbrenner så holder man vekta.

* Men den andre mener at det også spiller en rolle NÅR på døgnet maten inntas, fex at en absolutt ikke bør spise
like før en legger seg.

Er det noen her inne som vil være dommere ?

2 følgere
Stilt av
Jeg lurer på at jeg skal ha CT SCAN. fordi jeg hoster nesten fra to måned. Jeg har fått brev fra UNILAB. Jeg må bruke kontrastvæske . Jeg lurer på at hvorfor det?
 

1 følger
Stilt av
hei, jeg bare lurte på om noen her viste hvordan jeg kan kaste opp? Jeg har prøvd og stikke to fingre i halsen mange ganger, men jeg kaster ikke opp. Jeg er ganske sikker på at jeg stikker de langt nokk ned også får jeg får de ikke lengre ned, men jeg brekker meg ikke engang. For at jeg skal brekke meg må jeg "stramme" halsen Mens fingrene er der, men jeg spyr ikke... Jeg har også prøvd og drikke mye vann først men det hjelper ikke. det eneste som skjer er at jeg raper!
Hver så snill og gi meg noen tips hvis dere har :)
dere trenger ikke og kommentere at jeg er en bulimiker for det er jeg ikke! Har bare prøvd på dette i to dager. ikke gidd og kommentere noe om det, for jeg kommer nokk til og prøve til jeg får det til uansett.
Takk til de som gidder og svare meg på det jeg spørr om :))

2 følgere
Stilt av
Jeg lurte på om noen vet hvorfor jeg ikke klarer å kaste opp. Jeg har prøvd å stikke to fingre i halsen mange ganger, men jeg kaster ikke opp! jeg tror ikke det er det at jeg ikke stikker de langt nokk ned heller for jeg stikker de så langt ned som mulig, men brekker meg ikke engang. For at jeg skal brekke meg må jeg "stramme" halsen mens jeg har fingrene der, men jeg spyr ikke. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det... Jeg har også prøvd og drikke mye vann først, men det hjalp ikke :(
ikke gidd og kommenter at jeg er en bulimiker for det er jeg ikke! Vil bare vite hvorfor jeg ikke klarer og kaste opp.


1 følger
Stilt av
Først i natt under oppvåkning, kom rykninger i høyre arm, så under en annen oppvåkning i natt kom rykninger i fjeset på høyre side. Det rykket oppover. Noen som har opplevd dette og vet hva det er? Jeg hadde øresus i venstre øret og var litt halvør i går kveld. Kan det ha en sammenheng? Rykningene varte i noen få sekunder.


4 følgere
Stilt av

Jeg har sett at jenter kan stå og tisse uten hjelpemiddel, men hvordan får de det til?
Jenter lan stå og tisse uten hjelpemiddel, men hvordan får de det til????????
4 følgere
Stilt av
Burde jo holde med 1! Vi har jo bare en munn, og den er stor nok til og puste med! Kanskje har vi to nesebor, siden de er mindre en munnen i størrelse og dermed blir det slik at 2 nesebor tilsvarer størrelsen på 1 munn?

8 følgere
Stilt av
Jeg leser at rødrevens dvergbendelorm egg kan smitte via bær.

Hvordan er dette mulig? Er det at reven er i kontakt med bærene (hvor lenge overlever de på et bær) som er årsaken. Holder det å vake bærene eller er ormen inne i bærene?

2 følgere
Stilt av
En liten konflikt oppstod i går da en kamerat påstod at han lett kunne fjerne blindtarmen uten bedøvelse og alikavel IKKE få vondt. Jeg følte meg litt provosert av denne uttalelsen og tok til motmæle, selvom jeg egentlig ikke vet hva jeg snakker om.

Vi har lagt fra oss diskusjonen nå, men jeg er fremdeles litt usikker. Må man ha en høy smerteterskel for å tåle noe sånt?

4 følgere
Stilt av
Dette med kroppen er jo nokså naturlig, spør du meg.
3 følgere
Stilt av
Nå har det skjedd igjen, jeg møter en mann og vi havna i senga, sexen var fantastisk. Så langt alt bra, så våkner det et svin i meg som maser, krever, kjefter og jager mannen effektivt bort... Jeg fikser ikke den minste antydning til å bli bestemt over, jeg analyserer og tenker, overdriver og klikker på bagateller.
Jeg har alltid vært slik, det har sikkert sammenheng med at jeg ble utsatt for seksuelle overgrep som liten. Nå er jeg snart 47 år og ønsker meg inderlig et godt og trygt forhold. Men er det mulig, hva skal jeg gjøre?
2 følgere
Stilt av
Hvorfor får jeg smerter i Kroppen når jeg drikker vann dagen derpå? Det kjennes ut som alle tarmene i kroppen vrenger seg i smerte når jeg tar de første slurkene med vann dagen etter en fuktig kveld med alkohol. Er dette noe som bør sjekkes hos lege eller er det helt normalt?
3 følgere
Stilt av
Jeg opererte vekk to cyster i bihulene på tirsdag. Etter jeg kom hjem noen timer senere begynte høyre øyet å renne konstant å renner enda. Hørte ingenting om at dette kom til å skje. Hva skal jeg gjøre? Er det normalt?
3 følgere
Stilt av
Måtte fjerne tykktarm og endetarm pga ulceriøs colitt. Synes legene hadde lite å fortelle om konsekvensene, bortsett fra behov for B12 sprøyter.
3 følgere
Stilt av
Hjelp! Kjæresten min har fått salmonella og har sinnsykt vondt i magen.
Tips til hva som kan hjelpe for å lindre smerten? Hva som helst jeg kan gjøre for ham?
Han har vondt i magen pga. salmonella, om det er til hjelp.
Paracet hjelper ikke, og jeg har paralgin forte men det tåler han ikke.

Noe spesielt å spise som hjelper? Noe sted å massere? Varmeflaske noe sted?? Hva som helst av tips mottas med takk, han har kjempevondt..
2 følgere
Stilt av
Jeg har et kjært familiemedlem på 64år. Han ble opperert for ca 3 mnd siden, og er ferdig med 29 strålebehandlinger. Og fikk en knallhard kur med cellegift. Svulsten er så svekket av stråling og cellegift så han har fått et positivt utsagn fra behandlende lege om å bli frisk igjen. Det har nå gått 6 uker uten noen tegn til bedring, konstant diare og han bruker den lille energien han har på dobesøk. 15 til 20 besøk i døgnet på toalettet. Han er medisinert mot diare men maks dosene han får mot diare hjelper bare bitte litt av og til. Er vist blitt betennelse i endetarmen etter behandlingen av kreftsvulsten. Hva kan jeg pers. gjøre for å hjelpe og kansje gjøre livet litt bedre for han. Jeg er villig til å gjøre hva som helst for å hjelpe han. Han har mange som er glade i ham, og en fantastisk kone som har vist seg ifra en fantastisk side. Jeg tror han har vondt, men han sier nei. Jeg takker for alle råd og veiledning. Fortvilet etterkommer....... Hva er normalt, sliter med finne ut noe konkret om hvor lang tid det skal ta før bedringen begynner og tiden det tar før frisk?
3 følgere
Stilt av
Jeg hører av og til dette uttrykket om det å være en livs-nyter. Hva er egentlig en god definisjon på en person som er en livsnyter?
3 følgere
Stilt av
Jeg har tidligere slitt med litt vonde knær, og da spesielt det høyre, som nå også er problemet. Jeg kan ikke sitte med kneet bøyd, og spesielt ikke med beina under meg i en sofa, f.eks, for da klarer jeg nesten ikke rette det ut igjen. Det hender også det kommer et smell i det jeg retter det ut, noe som er, mildt sagt, dritvondt! Dette er ikke et vanlig ledd-knekk, men det kjennes ut som det er på utsiden av kneet.
Nå har det også vært flere morgener hvor jeg ikke klarer å bøye kneet når jeg våkner, for da har det stivnet i rett tilstand. Dette går seg noe til utover dagen, men jeg sliter med å f.eks sitte på huk, da dette gjør vondt.
Noen forklaring på hva dette kan være?
3 følgere
Stilt av
Jeg har slitet med dårlig ånde noen år nå, og jeg vil si at munn og tann hygienen min er ganske god. Pusser tennene to ganger om dagen, bruker munnskyll og tyggis (bruker også en tablett som skal hjelpe mot dårlig ånde, Lectinect) men ingenting hjelper? Uansett etter hva jeg har spist får jeg dårlig ånde, til og med etter at jeg har pusset tennene! Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg har dårlig ånde eller hvordan jeg blir kvitt det?! Men det plager meg veldig! Jeg skal snart til tannlegen og tenkte å spørre om de kunne sjekket det, men om de ikke finner det ut burde jeg gå til legen?
2 følgere
Stilt av
Jeg hører om at det er flere yrkesgrupper innenfor det norske helsevesenet i tillegg til psykologer som kan ha terapi-samtaler. Ergoterapeuter og sosionomer kan ha dette, har jeg hørt.

Er det noen flere innenfor det norske helsevesenet som kan drive med dette?
2 følgere
Stilt av
Eller er det i forskjellige livsfaser man trenger vitaminer og mineraler?
4 følgere
Stilt av
Har fått anbefaling fra fastlegen om og begynne og ta kolestrolnedisin, dvs statiner. Men ettersom jeg har lest mye ufordelaktig om statiner og at det er mye bedre og ta rød ris (Hypocol i Norge og Redasin i Sverige). Problemet er at jeg også har hørt at det motsatte er tilfelle.

En lege/professor jeg konsulterte opplyste at jeg like godt kunne ta laveste dose av Mevacor og så dele disse i 2 - da ville jeg få samme effekt som rød ris. Dette forsto jeg ikke helt hva han mente med.

Noen som har erfaringer med hva som egentlig er best?
3 følgere
Stilt av
Hei! Jeg har diabetes. Noen ganger klør veldig mye på fot flatene. Hvordan kan jeg unngå det? Hva er grunnen til å klø?
2 følgere
Stilt av
Om man får i seg denne typen kake og blir så dårlig av det så må det vel ha vært noe mere oppe i kaka?
dagbladet.no/2015/03/26/nyheter/innenriks/hasj/hasjkake/38402141
3 følgere
Stilt av
Jeg har forstått at det er viktig at alle vaksinerer barna sine for fellesskapets beste, men er det noen av vaksinene som er mer viktig en de andre? Det må jo være en forskjell på røde hunder, meslinger og tuberkulose?
4 følgere
Stilt av
Jeg ser at Studentene i Oslo mener at totalt sett er alkohol mer skadelig for kroppen en hasj. Er det et holdningproblem eller har de rett?

universitas.no/nyhet/60422/hasjholdninger-overrasker-forskerne
5 følgere
Stilt av
Pådro meg en forstuelse for 2 uker siden som det tydeligvis tar lang tid før går over. Finnes det noe som
får helingen til og gå fortere?. "fremskynder avsvellingen" tror jeg da må kalles.??
2 følgere
Stilt av
Kan mens syklus bli påvirket av slanking og trening? Har gått ned 25 kg siden August. Hadde mens ca hver 6-7 uke før dette, fikk beskjed av gynekolog jeg måtte ned i vekt for å stabilisere den og kunne få fler barn. Har nå kommet under vekten hun sa jeg måtte under. Men ustabil enda. Hatt veldig sparsomme blødninger frem til Desember kom og jeg plutselig hadde den i en mnd, ganske mye blødning. Etter dette har den kommet med alt fra 5 til 3 ukers mellomrom. Hadde den 15 feb sist, og nå så jeg akkurat jeg har fått den igjen.. 10 dager for tidlig! Hva kan dette komme av? Kjenner jeg blir sprø snart >< Meg og samboer har ei datter som blir 4 år og vil gjerne ha en til. Men går jo ikke når mens er sånn den er :-(
2 følgere
Stilt av
Er litt redd for dette siden jeg er veldig glad i cola og sjokolade, trener ikke så mye, men går litt hver dag. Ingen i familien min har eller har hatt diabetes, og jeg er slank. Har et sunt kosthold ellers, men ikke alltid.
4 følgere
Stilt av
Jeg trener Tae Kwan Doe av og til. For tiden har jeg smerter i ryggen og når jeg går nå så er jeg litt krokete.Det er nok stressrelatert. Bør jeg egentlig vurdere å trene i det hele tatt mens jeg har disse smertene eller kan trening være med på gjøre det bedre? Ryggsmertene bruker vanligvis å gå over etter en par -tre dager.
2 følgere
Stilt av