Data, Internett og elektronikk

Sliter med at alt jeg har prøvd av øretelefoner og headset gjør vondt etter en halv time- times bruk. Noen som kan anbefale noen som er behagelige?

4 følgere
Stilt av
PC,n kommer med "fillogg har vært koblet fra for lenge - inntil du kobler den til igjen kommer filene dine til å bli ...". Jeg forstår altså at det er viktig at jeg får koblet "fillogg" til igjen, men jeg vet overhodet ikke hva det er snakk om (jada, jeg er INGEN dataexpert). Men har merket at maskinen har blitt ganske så treg akkurat samtidig. vet ikke om det har noen sammenheng.
Håper noen med datakompetanse kan komme med en løsning, helst detaljert.
3 følgere
Stilt av
Av sikkerhetsmessige årsaker kan ikke bildene holdes på SD-kort, men skal sendes til PC og slettes fra SD-kort umiddelbart. Jeg lurer på om noen kjenner til en god og stabil løsning for dette. Jeg ønsker direkte tilkobling til PC-en, ikke via skylagring, og uten tilknytning til internett.

7 følgere
Stilt av
Med tanke på Trygghetsalarm i en blokk i centralt strøk, så står jeg i en valgsituasjon. Jeg kan anskaffe en ordinær trygghetsalarm som er avhengig av en analog telefonlinje - eller en mobil trygghetsalarm (GSM) som kun fordrer et sim-kort.
Kostnaden er ikke viktig i denne forbindelse, men sikkerheten.
Er det noen som vet hvilke alterrnativ som er sikrest/mest stabilt ? 
1 følger
Stilt av
4 følgere
Stilt av
Touch fungerte veldig fint tidligere, men i det siste hakker det under scrolling og mange linker reagerer ikke når de trykkes på med fingeren. Jeg har sjekket at jeg har oppdatert driver i Enhetsbehandling.Noen som vet om en løsning på dette?


2 følgere
Stilt av
For en tid tilbake kjøpte jeg en PC spesiellt for redigering av foto ( i7 / 16 GB / 2 x SSD ). Jeg var klar over at den ikke hadde WiFi fordi jeg trodde jeg ikke trengte det... Nå ha jeg imidlertid funnet ut at det kunne være greit å benytte Chromast for å betrakte "kunstverkene" på TV, men dette krever jo WiFi. Er det noen som har forslag til en enkel løsning for å få WiFi på denne PCen???På forhånd takk!

7 følgere
Stilt av
Er det mulig å få tak i noen av disse Donkey Kong-spillene - som for eksempel Donkey Kong 64, Mario Bros / Super Mario Bros eller Mario Kart?
mariowiki.com/Donkey_Kong_64
Jeg spilte noen av disse spillene (på Nintendo-spillkonsoll) gjennom 1990-tallet. Men er det mulig å få tak i disse spillene, på noen som helst spill-konsoll i dag?
1 følger
Stilt av

Her bør du utdype spørsmålet ditt så nøyaktig som mulig. Eksempel: Jeg hører stadig folk snakke om karma, men hva betyr det egentlig?

3 følgere
Stilt av
i den siste tiden (3-4 uker) har jeg merket at det har blitt "lettere" og handle på nett. Tidligere var det jo sånn at jeg først taste et nummer fra sikkerhetsboksen og SÅ min bank-ID. Men den siste måneden har det ikke vært noe krav om nummeret fra sikkerhetsboksen (med noen få unntak).
Hva kan dette komme av ?
2 følgere
Stilt av
jeg har kjøpt en 32 gb minnepinne på biltema. dessverre så ser jeg at den bare er 28.8 gb. når jeg gikk til butikken så prøvde de en annen som også bare var 28.8 gb. hva er det som skjer.?1 følger
Stilt av
Jeg har lyst på en snappy PC, og det finnes mange såkalte ryddeprogrammer der ute. Hvilket program sørger for å rydde PCen på en god og sikker måte?


4 følgere
Stilt av
Jeg har Windows Media Player, hvilken utgave aner jeg ikke, men jeg har over 40 000 sanger på min PC! Problemet jeg har er at spilleren KUN spiller av EN og EN sang avgangen! Når jeg har hørt en sang, må jeg selv klikke fysisk med musa for og høre neste, den starter altså ikke av seg selv slik vanlige cd spillere og mobiltelefoner (og også mediespillere på datamaskiner hvis alt er i orden med dem), ellers gjør! Hva er galt? Hvordan kan jeg løse det? Jeg mener, det går ikke engang ann og klikke på nesteknappen! Den med de dobble pilene til høyre!
4 følgere
Stilt av
For et par uker siden kjøpte jeg en bærbar pc, Acer aspire v3-372. Den har en i7 prosessor, og 8 gb RAM, og elles gode tekniske kvaliteter. Pcen (dvs "lillebroren" med i5 prosessor og 6gb RAM) ble testet og anbefalt av dinside.no, så tenkte dette burde være et bra kjøp. Fra anmeldelsen til dinside står det blant annet:
"Merk også at det er to ganske store luftinntak på undersiden, og den varme luften blåses ut i bakkant. Det fine er at det kan gå lang tid mellom hver gang de to viftene spinner opp, og de er dessuten meget støysvake.
Ikke én gang under testen har vi tenkt over viftene i det hele tatt, og det er et godt tegn, selv ikke den krevende sikkerhetspakken fra McAfee klarte å ødelegge det inntrykket."
Dette er virkelig ikke inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha brukt pcen min i denne tiden! Periodevis vil viften ikke høres, men når den først bestemmer seg for å kjøre er det umulig å ikke legge merke til det! Det er nesten som man tror pcen skal lette og fly avgårde når viften kjører! Og dette er noe som skjer uten at tunge programmer kjøres på datamskinen. Bare en åpen nettleser kan vekke beistet. Til pcen's forsvar så skal det riktignok sies at viftestøyet er nokså avhengig av hvor frie luftinntakene er. Å sitte med pcen i senga på dynen vil skape mer støy enn å sitte med den på et bord. Men likevell.. Synes det er rart at viften skal bråke så mye for enkle oppgaver. Jeg lurer på om det kan være en produksjonsfeil med viften, eller om dette rett å slett er sånn den fungerer? Er det noen som har peiling? Takk for alle svar :)
1 følger
Stilt av
Er blitt utestengt fra mailkontoen (Yahoo.no). Er helt sikker på både brukernavn og passord, så feilen ligger ikke der. Men like fullt så får jeg svaret "Eh, vi kan ikke behandle henvendelsen din akkurat nå - forsøk igjen senere". Men nå har det gått over et døgn, og problemet er det samme. Har rapportert inn problemet til Yahoo og oppgitt min andre mailkonto (som Yahoo også har registert), men problemet er faktisk det samme der.
Noen her som kan si om det er et generellt problem eller hva jeg gjør ?
1 følger
Stilt av
Har i lengre tid hatt bredbånd 10/2 (minste i borettslaget), men nå er det vedtatt at alle skal ha 25/8. Jeg må naturligvis følge med på dette, men det jeg lurer på er om jeg egentlig får noe igjen for det. Jeg innser at hastigheten på bredbåndet 25/8 er bedre enn 10/2, men vil jeg merke noen forskjell ?
Idag så klarer jeg meg utmerket med 10/2. Vil overgangen til 25/8 kun merkes om man kjører tyngre programmer eller vil jeg generellt sett merke at pc,n blir raskere ?
Hilsen en "ikke så mye data"


3 følgere
Stilt av
Jeg har akkurat kjøpt meg ny bærbar PC. Den forrige hadde skikkelig dårlig batteri, for det gikk tomt under en time etter at jeg tok ut ladekabelen. Jeg hadde veldig ofte i ladekabelen, og jeg har hørt at dette kan ødelegge batteriet. Hvordan bør jeg lade den nye laptopen min for at det samme ikke skal skje med denne? Det hadde vært fint å kunne ha med laptopen på en lengre togtur uten å være redd for å gå tom for strøm.
1 følger
Stilt av
Tidligere, hvis jeg lurte på noe så googlet jeg, sendte en epost til stedet/personen det var snakk om eller til nød ringte. Nå derimot er HELE internett bombardert av såkalte "Følg oss på Facebook" knapper. Jeg er IKKE på Facebook, fordi jeg mener jeg kan klare meg uten nå, siden jeg klarte meg uten før jeg visste hva det var, og at jeg ved og lese papiraviser, og være mer obs på andre steder på nettet kan følge godt med på det jeg ønsker og holde meg oppdatert på allikevel. Men allikevel går jeg daglig rundt i en slags "FOMO" rus. "FOMO": Fear Of Missing Out (Frykt For Og Gå Glipp Av Noe), fordi alle overalt reklamerer og spyr ut i store faner: FØLG OSS PÅ FACEBOOK! Går jeg glipp av mye ved og holde meg til hjemmesider og e-post, eller er er Facebook bare en LETTERE måte og ikke gå glipp av noe på, uten at det nødvendigvis legges ut mer nytt der en det gjøres andre steder??? Er redd! Hjelp!
2 følgere
Stilt av
Dama mi og jeg, er ikke på Facebook, det ligger ikke for oss. Skal IKKE bli for privat her, men problemer med og kontrollere hva vi skriver til folk og dårlig erfaring med perverse stalkere og "troll" gjør at det mediet der har vi lagt dødt.
Men vi ønsker allikevel og ha en plass, der vi (kun med venner, familie og andre vi kjenner UTENFOR internett), kan dele feriebilder, minner fra turer vi har vært på også videre. En slags digital videreføring av det gode gamle photoalbumet, der det som kjent kun var plass til en 2-3 setninger som beskrev hvert bilde! Blogg er utelukket, jeg er god til å skrive, men synes det blir for mye styr. Dessuten vil jeg at dette skal være noe vi kan ha felles, sammen. Vi ønsker heller ikke å printe ut en masse digitale bilder og sette i album, da må jo folk komme hjem til oss for å se på bilder og det blir bare styr. Finnes det noe slikt bortsett fra MMS? Ja, der ser dere hvor lite oppdaterte vi er tross en felles alder på 29!
Vi ønsker når vi er på tur, og kunne skrive for eksempel: Vårstemning på folkemuseet, og så sende et bilde slik at de vi ønsker skal se det, mottar det samme bilde alle på en gang og veit vi har det bra og kan gi tilbakemelding. Men vi ønsker IKKE å legge bildene offentlig ut på nett slik at alle kan søke seg frem til dem!
MMS blir for mye styr som sagt, derfor lurer jeg på: Finnes det en app eller dings, som er så privat at KUN de du velger kan se bildene dine? Jeg mener, samme hvor privat man gjør et bilde, dukker det vel opp i bildesøket på Google når man skriver inn navnet på personen som er avbildet?
Blir veldig glad for alle svar! Vi ønsker oss noe som IKKE har den såkalte "Logg deg inn via Facebook"/"Knytt deg til Facebook kontoen din og del bilder raskere" knappen. Dette må være uavhengig av Facebook!
1 følger
Stilt av
Selv ANER JEG IKKE hva Instagram er, men jeg tror det er en slags appdings der man deler feriebilder. Virker som en tryggere og greiere måte og oppdatere folk om livene sine på kontra Facebook, fordi man kun deler bilder med små kommentarer under, og slipper dermed alle disse arrangementene, gruppene, chattinga o.s.v som Facebook bringer med seg! Stemmer dette? Bør vi som nå har gitt Facebook skyven, gå over til Insta i steden? Trenger rett og slett en liten innføring, og noen synspunkter for og i mot! Takk!
3 følgere
Stilt av
Windows kommer jo med en ny oppdatering til sommeren som går på å identifisere seg med fingeravtrykk etc istedenfor å benytte passord for å logge seg inn.
Er dette noe Microsoft kommer til å gjøre obligatorisk eller kan man velge ?. Og hvordan velger man bort denne oppdateringen ?
2 følgere
Stilt av
Ja, hva synes folket? Jeg mener, vi klarte oss jo FØR Facebook eksisterte, så da bør vi vel klare oss uten etter også? Jeg kjenner, jeg får jo litt sånn FOMO følelse hvær gang jeg kommer over denne berømmelige "Følg oss på Facebook" knappen på et eller annet nettsted, men så tenker jeg: Det går da vitterlig ann og sende mail eller ringe? Facebook er sikkert greit nok for og holde kontakt med venner og slekt, men de som er glad nok i meg klarer vel og holde den kontakten selv uten Facebook? Noen erfaringer? Synspuknkter, her inne? Er helst ute etter svar fra dere som HADDE Facebook, elsket det og var kjempeaktive, men så valgte og slutte? Hvorfor? Tok det for mye tid? Selv har jeg begynt og lese bøker, og oppdage hvor mye annet internett kan brukes til istedenfor!
2 følgere
Stilt av
har ikke mønsterpassord

2 følgere
Stilt av
Jeg bor i et område som plutselig har blitt plaget med bilinnbrudd og innbrudd i garasjer. Vurderer å sette opp et kamera utendørs som starter opptak ved bevegelser i et gitt tidsrom som jeg setter opp. Er det noen som har forslag til enkel løsning?

2 følgere
Stilt av
Er det noen som erfaringer med robuste trådløse headset ?Jeg vil gjerne ha erfaringer fra noen som bruker det mye f.eks. på jobb. Jeg trenger noen som er robuste, lyden betyr mindre da jeg hører mye på lydbøker i 64/128 bits oppløsning.Har hatt:JBLE 40BT - Disse har jeg nå (de to første parene sluttet den ene høyttaleren å virke).Beats Studio - Disse knakk på midten.Sennheiser MM 550-X - Disse knakk to midt på bøylen.Tips mottas med takk2 følgere
Stilt av
Her bør du utdype spørsmålet ditt så nøyaktig som mulig. Eksempel: Jeg hører stadig folk snakke om karma, men hva betyr det egentlig?

1 følger
Stilt av
Finnes det leverandører som lar deg "ta med" TV-pakka hjemmefra på hytta via for eksempel en AppleTV-app eller lignende? Finnes det abonnement som ved et lite tillegg også gir deg samme på hytta? Eller finnes det andre gode løsninger, jeg er åpen for kreative forslag.
2 følgere
Stilt av
Noen som vet om et program som automatisk sorterer tv serier og filmer i mapper på pcen? Windows 10


4 følgere
Stilt av
Den starter og oppstartsiden for Windows Vista kommer opp, så kommer det opp velkommen, og så går skjermen i svart. Det går greit å starte i sikker modus, både med og uten nettverk,og jeg har kjørt system gjenoppretting + div. rep. og diagnoseprogram. En feilrapport sier: Kan ikke fortsette i skrivebeskyttet modus? Fei lsøk på minne og disk er kjørt, og noen feil er funnet og reparert i følge loggen! Er det noen der ute som har ett tips om hva som må /kan gjøres for å få PC`n i orden?
6 følgere
Stilt av
Hvordan kan jeg finne ut hvem som eier en ip-adresse?
7 følgere
Stilt av
Jeg forsøkte å stille samme spørsmål direkte til lisensavdelingen til NRK - men fikk kun et standardisert svar som ikke svarte direkte på spørsmålet.
Situasjonen min er at jeg har fiber fra Altibox men ingen dekoder eller annet utstyr for mottak av TV-signaler, kun internett via fiber. Tidligere har det vært en coax (?) kabel fra GET inn til huset, men den ble tatt ned når det ble installert fiber. Så selv om jeg ikke har plombert TV har jeg ingen mulighet til å motta TV-signaler (så lenge man ser bort fra streaming).
Så - må jeg fortsatt betale NRK-lisens?10 følgere
Stilt av
Hei, folkens.På jobb har eg Outlook 2016 på ein PC med Windows 10.Den brukar IMAP, og eg får alle e-postmapper opp, om eg går inn via webmail eller opnar e-posten på mobil eller nettbrett. Har eg svart på ei melding via mobilen, visar den som lest når eg kjem på PCen, og i "Sendte element"-mappa, ligg kopi av det eg sendte.
Superpraktisk.
Men kva skjer med kalendaren?Kan eg ha ein fungerande kalendar i Outlook 2016, som også blir tilgjengeleg på mobil og nettbrett? Helst ein kalendar som fungerer med avtaleinvitasjonar/møteinnkalling.1 følger
Stilt av
Altså uten at jeg har et enkeltmannsforetak? Dette skal vel være lov nå, men jeg kan ikke se noen gode guider til hvordan man går fram.
1 følger
Stilt av
Noen andre som sliter med at de ikke får spolt tilbake i NRK-appen til Apple TV 4 etter valg av "direkte avspilling"?
2 følgere
Stilt av
Jeg har en SSD disk som system disk, men etter at jeg flyttet datamaskinen, vil ikke maskinen starte til Windows. Det er en Samsung Evo 840. Jeg får feilmelding om "I/O read error" til disken. Er det mulig å redde disken, slik at denne kan brukes igjen? Om ikke, hva er garantitiden på samsung SSD disker?2 følgere
Stilt av
Er det mulig å få varsel om ny e-post i O365 Outlook som legger seg oppå alle andre vinduer som er i bruk?2 følgere
Stilt av
Jeg vurderer å kjøpe ny TV, men har ikke plass til mer enn 50 tommer i seksjonen min. Holder det da å kjøpe en TV med vanlig full HD-oppløsning, eller er 4K å foretrekke?
2 følgere
Stilt av
4 følgere
Stilt av
Skal bygge PC. Prosessor er Intel Core i5-6500. Trenger jeg mer enn 8GB RAM, når jeg bare skal bruke PC-en til "vanlig" bruk og bare litt enkel spilling?


1 følger
Stilt av
Bør jeg velge Chrome cast eller Apple TV ? Har Ipad og Iphone som jeg vanligvis streamer til.

10 følgere
Stilt av
Hva er den største forskjellen på de forskjellige harddisktypene og hvilken bør jeg velge?
0 følgere
Stilt av
Jeg er "ny" på FB, og opplever å få mange meldinger til min mail adresse. Er det mulig å "sperre" for disse meldingene?
3 følgere
??

5 følgere
Stilt av
Tidligere pleide jeg og gjenopprette den maskinen jeg hadde (da med W7) av og til, men etter at jeg oppjusterte til W10 så finner jeg ikke denne muligheten.

Noen som vet hvordan jeg setter maskin med W10 tilbake til fabrikkinnstillinger ?

4 følgere
Stilt av
Når jeg er på reise så bruker jeg en laptop som det er ganske praktisk og ha Skype på. Skype på hjemme-pc´n funker bra, men på reise-pc´n kommer jeg kun inn på "min konto".
Noen som kan informere meg om hvordan jeg kommer videre fra Min Konto til posisjonen hvor jeg kan ringe ?
5 følgere
Stilt av