Bolig og oppussing

Hvordan må man gå frem for å gjøre dette på lovlig vis?

1 følger
Stilt av
Jeg skal lime PE plastfilm til lakkert metall og det må bli vanntett. Hva slags lim må jeg bruke og er det noen spesiell fremgangsmåte?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal bygge hus, og ser på oppvarmingsmetoder. Tilbud jeg har fått på elektriske matter under gulv, og vannbåren varme oppvarmet med elektrisk kassett havner på ca det samme kost. Hva bør jeg velge, og hvorfor?
2 følgere
Stilt av
Jeg leter etter en sånn beskyttelsesfilm som man bare kan "stryke på" kjøkkenvinduet slik at andre ikke bare kan se rett inn. Altså av en slik type som man kan se litt gjennom, men likevel beskytter for sola når den er på topp. Vet at den er/har vært benyttet på kjøkkenvinduer i 1.etg på nederste halvdel av vinduet. Filmen må bare kunne dras rett av igjen.
Noen som kan hjelpe med dette ?
1 følger
Stilt av
Jeg har tak med takstein, hvor det er kommet mye mose øverst på taket.Hvordan fjerner jeg dette uten å skade taket?

11 følgere
Stilt av
Jeg ser at husveggene har fått svarte flekker noen steder, hva er dette, og hvordan fjerner man det?

7 følgere
Stilt av
hvor små vaskemaskiner finnes det egentlig ?. Leter etter en som kan passe inn på et baderom hvor plassen ikke er den helt store. har lokalisert en med målene: B 60, D 44 og H 85.
Finnes det noen som er lavere enn 85 cm ? - Mener å huske at det ble nevnt noe om spesielle vaskemaskiner for båter engang, men husker ikke noe om det.
Noen som vet ?

0 følgere
Stilt av
Jeg har hatt vannlekkasje, der vann har rent ned fra bad i 2. etg om gjennom en gips-himling. Hva bør gjøres med gipsplatene? Kan disse bare henge, så lenge det ikke er merker eller svelling på undersiden (den malte siden) ? Eller må alt av gips som har vært i kontakt med vann byttes ?
1 følger
Stilt av
Samboeren min vil helst bare vaske vinduene i leiligheten hvert tredje år, men det ser jo ikke så altfor pent ut når det går så lang tid. Hvor ofte bør man vaske? Er det noen grunn til at det kan være farlig å vente så lenge? Trenger noen argumenter så samboeren min kan bli overbevist om at vi bør vaske vinduene oftere!
1 følger
Stilt av
Jif har jo forskjellige spray-løsninger til både kjøkken og bad. Men spiller det egentlig noen rolle hvilken man bruker hvor? Det hender jeg går tom for kjøkken-sprayen, og da bruker jeg baderoms-sprayen på kjøkkenet i stedet.
7 følgere
Stilt av
Lurer på å kjøpe en vindusvasker, det ser mye enklere ut enn å vaske med bøtte og vann ... Er det noen som har erfaringer med slike vindusvaskere, som Kärcher og andre har? Hvilken er best? Og er det verdt pengene?

9 følgere
Stilt av
Hvilke byggekjeder har billigste byggevarer, som terrassebord etc?
0 følgere
Stilt av
Kan jeg beise terrassen nå, eller er det litt for tidlig? For kaldt?
0 følgere
Stilt av
Flere og flere selger nå vedlikeholdsfritt terrassedekke til ganske ok priser. Jeg skal bytte og er fristet til å legge i noen ekstra lapper for å slippe å beise den 35kvm med terrasse jeg har hver vår.
Men hvor gode er de egentlig? Og er de vedlikeholdsfrie eller er det bare noe de sier? Er det forskjell i tretypene eller er det ikke noe jeg skal trenge å bry meg noe om?1 følger
Stilt av
Jeg har flyttet inn i nytt hus (gammelt hus men nytt for meg) og i kjelleren er det en del sølvkre på det ene toalettet. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan fjerne dem?
4 følgere
Stilt av
Hei, jeg skal legge laminatgulv i ny leilighet, hva annet en laminat er det man trenger mellom betong og laminaten?


3 følgere
Stilt av
Jeg syns det er en spennende tanke å være selvforskynt med strøm. Jeg har også forstått det slik at det lokale el-selskapet er pliktet å ta i mot overskuddet av produksjonen min. Men hvordan går jeg fram? Hvem leverer og hvor skal jeg starte? Er det noen som har gjort dette og som vet hvordan?
4 følgere
Stilt av
Vi har tatt over et nytt hus og i den forbindelse utarbeider man en overtakelsesprotokoll med de feil og mangler som man har oppdaget ved overtakelse. Men hvem er det som skal ha eierskap til denne i etterkant? Vi stoler ikke helt på utbygger og vil helst ha denne selv, men utbygger insisterer på at det er deres dokument.
1 følger
Stilt av
Hva er din anbefalte smarthus løsning?
Viktig for oss er at det er lettbetjent og ikke for dyrt. Vi bygger hus, men det kan også være rent trådløst.

2 følgere
Stilt av
Holder på med grunnarbeid, og er litt redd for ikke å ha husket på "alt". Har du noen tips og erfaringer?
1 følger
Stilt av
Klosettet - omlag 15 år gammelt - har i lang tid nå begynt "å oppføre seg merkelig", dvs at det renner av "klosettryggen". Det virker som dette er hele tiden slik at det med jevne mellomrom danner seg en vannpytt på gulvet. Dette er naturligvis ikke normalt, men jeg klarer ikke å liste ut årsaken.

Noen som kan peke på problemets årsak ?

2 følgere
Stilt av
Hvilke midler er best til å få ren peisvinduene? Til å vaske bort sot på glasset?
3 følgere
Stilt av
Kan jeg vaske blanke flater med mikrofiber? Eller blir det riper da?

2 følgere
Stilt av
Hvordan kan jeg enklest få vasket bort kalk og belegg i dusjen? Hva er det beste middelet?

3 følgere
Stilt av
Er det noen som vet hva snittprisen på en rørlegger er pr time? Hva skal jeg kunne forvente at de setter i timespris på jobben?
3 følgere
Stilt av
Jeg skal selge boligen min. Jeg vet jeg bør legge noe gulv, for å gjøre et rom mer ferdig, men hva er egentlig det beste å pusse opp før salg?
2 følgere
Stilt av
Hva er best å bruke for å kappe laminat når man skal legge gulv?


3 følgere
Stilt av
Hei!

Vurderer å kjøpe en leilighet med formål om å pusse opp og videreselge, evt. utleie. Har 600.000 i egenkapital som vi tenkte å låne 4.000.000 på, hvor 3.000.000 går til kjøpssummen, maks 500.000 til oppussing og 500.000 i buffer.

Er det noen med erfaring her som kunne dele litt kunnskap ift. hvilke objekter man bør se etter og hva man bør tenke på? :) Skal kjøpe i Oslo, og leiligheten kan gjerne leies ut i en periode hvis det er mest gunstig før den selges igjen. Tar gjerne i mot tips ift. finansieringen, kjøp, objektet, oppussing, utleie, salg :-) Hvilke av de forskjellige eierformene er feks. mest gunstig å kjøpe i dette tilfellet? Hvilket del av markedet er størst konkurranse i? Jeg kan gjerne kjøpe en rimeligere leilighet hvis muligheten for profitt er større i et segment enn et annet. Hvis man skulle laget et aller aller "best case" hvor absolutt alle detaljer på alle mulige områder er "so good as it gets", hvordan ville et slik scenario sett ut? :)

Jeg er ute etter litt erfaringer, tips og råd ifm. mitt første "eiendomsprosjekt" ut over den eiendommen jeg/vi selv bor i i dag, så spe gjerne på med det du har. Det settes stor pris på :) Det helt store målet her er helt klart å bygge opp egenkapitalen gjennom etterhvert og forhåpentligvis flere slike prosjekter :) På sikt ønsker jeg å ha så mye egenkapital og track record at jeg kan jobbe med dette på fulltid, og evt. eiendomsutvikling/oppføring av nybygg osv.

Vi har gjort 3 eiendomskjøp tidligere, som alle er "totalrenovert" til en viss grad, som vi har hatt god verdiøkning på, både på grunn av renoveringen, men naturligvis også markedet. Dog er jo disse eiendommer vi selv har bodd i et par år per sted før de er solgt igjen, så det jeg spør om er ifm. en investering i sekundærleilighet/eiendom utover den vi selv bor i :) Vi sitter på gode kontakter ift. oppussing, meglere osv. som vi kjenner godt og har brukt tidligere, med gode erfaringer..

Håper noen kan være interessert i å dele litt av sine erfaringer ift. dette :)


1 følger
Stilt av
Termostaten til gulvføleren på varmekablene i entrêen har røket og det er iskaldt i huset da hele 1. etasje har s.k. åpen løsning, -22 ute her nå. Kan man koble strøm direkte til kablene, dvs utenom termostraten?


3 følgere
Stilt av
Jeg sikter til sesongavslutningen av Hotel Cæsar. Man fikk ikke se hele flykrasjet, men man ble senere vitne til at nesten alt er pusset opp og restaurert. Er dette i det hele tatt mulig i en virkelig verden (ikke i serien, altså)? Jeg tenker blant annet på byråkrati som kommer med etc.

3 følgere
Stilt av
Om man her i Norge plasserer en vaskemaskin i et rom uten sluk, så aksepterer likevel forsikringsselskapet det om man samtidig har sørget for og ha en vannstopper tilsluttet (tror det heter Aqua-Stop). Men det jeg lurer på er om dette er akseptert på samme måten i Sverige ?

2 følgere
Stilt av
Skal "ominnrede" endel på bad/kjk og har kommet på at helheten blir ganske bra om jeg setter en vaskemaskin oppå en fryser (eller motsatt). Men jeg er usikker på om dette av noen grunn er tilrådelig. Og ifall det ER tilrådelig: Er det best og ha fryseren eller vaskemaskinen i bunn ?. Ideen er en "søyle" med Fryser,Vaskemaskin + et lite skap på toppen.

Noen som kan gi matnyttige opplysninger ?

2 følgere
Stilt av
Vi vurderer å kjøpe en leilighet for å leie den ut, da i tillegg til huset vi bor i. Banken sier at den totale belåningsgraden for både huset og den nye leiligheten ikke må overstige 70 %, hvilket betyr at vi må inn med en betydelig sum egenkapital før vi får anledning til å kjøpe en leilighet for utleie.

Hvilke muligheter har man her?
Vi har spart opp ca. 300.000kr som vi ønsker å bruke for å låne penger til å kjøpe utleieleiligheten.

Kunne man for eksempel stiftet et AS og satt inn disse 300.000 som aksjekapital for så å gå i banken å låne penger på ASet?

Supert om noen med litt erfaring kunne skrevet litt om hvilke muligheter som finnes for de som ønsker å kjøpe en eller flere "sekundærboliger" for utleieformål.

På boligen vi bor i har vi ca. 85% belåningsgrad...


2 følgere
Stilt av
Har idag en SULTAN seng med oppbygningshøyde 20 cm (bena). Det jeg lurer på er om er mulig:

* Få tak i ben på 30 cm

* Få tak i noe som kan bygge opp bena slik at totalen BLIR 30 cm

Noen som vet ?

3 følgere
Stilt av
Har et meget gammelt bad som jeg vil pusse opp. Det er faktisk så gammelt at jeg ikke kan regne med noen forsikringsdekning om uløkka skulle være ute. Så det jeg tenker på er og pusse opp, men så billig som mulig. Badet er på 3 m2. Jeg bør vel også legge til at siden jeg har 10 tommeltotter så tenker jeg og få andre til og gjøre det. Noen som vet om hvordan jeg får oppgradert badet for en rimelig penge ?

2 følgere
Stilt av
Dette er helt hypotetisk, men jeg trenger noen tips til en bok jeg skriver på :)


4 følgere
Stilt av
Leter etter en "langkost" som kan brettes på midten slik at den ikke tar så stor plass. Noen som vet hvor jeg får tak i en slik?
2 følgere
Stilt av
Vi bor i en vertikalt bolig (2 mannshus med alt på en flate) som er bygget i 2003 ifølge prospekt normal isolasjon.
Har ett stort problem med støy fra naboen og høres ut som huset skal dette ned når nabobarnet leker og løper der inne.
Det er flislagt kjøkken, gang og bad så der regner jeg med lyden forplanter seg mye. Har vært i lignende hus andre steder og der er det lik 0 støy, så da stusser jeg litt over hva som er problemet med dette huset.
Har ringt til snekkeren som bygget huset og han sa det er isolert på vanlig måte men han sa det kan være att grunnmuren er hel og ikke delt i to noe som da gjør at lyden forplanter seg. Men jeg syntes det ser ut som det er deleskille i betongen :S .
Kan det være det er for dårlig isolert mellom oss og naboen?
Har vurdert om det går å etterisolere utenfra huset og inn i innerveggen og loftskilleveggen mellom naboen og oss. Kan dette ha noe effekt?
Jeg er ikke følsom for vanlige lyder men de starter kl 06 hver morgen (også i helgene) og da høres det ut som det tordner i huset og er nesten som å være på en bowlinghall.
Har ikke bodd her 1 år enda men har vurdet flere ganger å flytte. Er super fornøyd med området, beliggenheten og huset innvendig/utvendig så er støyet jeg vil få gjort noe med.
Syntes lyden er kraftigere her enn i enebolig med flere etg da vi hører de skyver på stoler m.m
5 følgere
Stilt av
Skapet under kjøkkenvasken min ser ut til å ha et lite fuktproblem. Ikke så ille at det mugler eller noe, men nok til at bokser og flasker sitter litt fast når jeg tar dem ut, og flere etterlater misfarging. (Skapet er malt med vanlig vanntynnbar oljemaling, Gjøco Fashion 40 tror jeg.)

Finnes det en overflatebehandling som kan motstå denne typen misfarging? Har lurt på epoxy, men ser ut til å være vanskelig å finne det i mindre enn femlitersbøtter til en drøy tusenlapp. Litt dyrt for et lite skap.
2 følgere
Stilt av
Naboen har satt opp et gjere uten å informere.Må jeg male på min side?
2 følgere
Stilt av
Hva betyr det egentlig at et rengjøringsfirma (i Sverige) skriver at de "følger bostadsbolagens listor"?
2 følgere
Stilt av
Har et ganske lite baderom og da er det jo desto mere viktig og planlegge bruken fornuftig. Men det fører også til at dusjen og vaskemaskinen kommer ganske tett på hverandre. Her bør jeg nevnte at jeg har fått installert overspenningsvern. Hvor langt unna dusjsonen bør vaskemaskinkontakta uannsett være som et minimum?
2 følgere
Stilt av
Spørsmålet stilles fordi jeg vet at vann leder strøm.
3 følgere
Stilt av
Skal flikke på vegger poå baderom som har mange sår etter tidligere eier. Først skal jeg få bort gjenstander som sitter div. steder og da blir det jo "sår". klar over at her er silicon viktig, men er det andre ting jeg bør være obs på?
2 følgere
Stilt av
For en tid tilbake så kjøpte jeg en 2-seter på Ikea og den er grei nok den, men det hadde vært en fordel om den var høyere. Så det jeg nå prøver og få tak i er enslags "benoppbygger", dvs en type firkant av litt høyde som en bare kan sette det eksisterende benet opp i. Så jeg vet hva jeg trenger.


Men er det noen som kan tipse meg hvor jeg får tak i det?
2 følgere
Stilt av
Har hørt at Mikroklut ikke skal brukes på blanke flater?
2 følgere
Stilt av
Jeg trenger profesjonell hjelp til å tenke ut gode løsninger i forhold til å endre planløsning i rekkehuset mitt.

Tanken er å flytte noen vegger, rive andre og å ende opp med et mer funksjonelt hjem en det jeg har i dag.

Spørmålet er om jeg skal benytte meg av Interiørarkitekt eller "vanlig" Arkitekt?
2 følgere
Stilt av
Har lyst til og bytte flisene på badet da de ikke er pene for og si det slik. Men lommeboka er ikke enig.
Da fikk jeg tanken om og male flisene, men jeg har hørt at det ikke er en permanent løsning.

Hvor lenge kan jeg regne med at det holder?
2 følgere
Stilt av
Skal skifte gåen oppvaskmaskin. Jeg klarer ikke å huske hvordan jeg fikk døra på og tørr ikke ta skikkelig i..

IKEA maskin og front.
2 følgere
Stilt av
Hei

Jeg har en RGB fargekode #25109c (37,16,156). Er det noen som kan hjelpe meg å få den til en NCS fargekode?

Takk på forhånd!
2 følgere
Stilt av