Bil, motor og MC

7 følgere
Stilt av
Har forsøkt å google og noen snakker om å bruke peanøttsmør eller viskelær men dette fungerer ikke. Ønsker å få fjernet voksen, ikke dekke over, er det noen som har noen tips?
4 følgere
Stilt av
Jeg var så heldig å arve en tilhenger. Men vi finner ikke noe vognkort til den - hva gjør man da? Forrige eier er liksom ikke å få tak i, og det er en stund siden han gikk bort.
2 følgere
Stilt av
Må vi som kjører moped kjøre til siden viss vi lager kø?
3 følgere
Stilt av
Finnes det noen steder på nett hvor man kan sjekke registrerte kilometerstand for biler på nett?
1 følger
Stilt av
Selv har jeg IKKE lappen, og kommer ALDRI til og ta den, derfor er dette et slikt spørsmål som dere her inne som sikkert er litt mer bilsakskyndige en meg kan svare på: Hvorfor er det slik att autovernene enkelte steder i vårt langstrakte land er malt sort/hvite over hvisse strekninger? Guttefanter som har tagga? Eller er det gjort bevisst av hennsyn til trafikksikkerhet o.l? Har lagt merke til at på de stedene jeg har sett det, har det aldri vært lenge av gangen!


2 følgere
Stilt av
1 følger
Stilt av
1 følger
Stilt av
Hva er det egentlig som skal til for at man skal kunne kjøre på avgiftsfri diesel?
0 følgere
Stilt av
Hvilke rettigheter har jeg ved bilkjøp på auksjon?


3 følgere
Stilt av
Jeg har en 2007 Audi A3 Sportsback. Hadde bilen på verksted for PKK.Måtte skifte begge caliperne bak, samt skiver og klosser. Men når jeg fikk igjen bilen merket jeg at bremsepedalen går rett i bunn med nesten ingen kraft. Bremsene virker, men mye dårligere. Gikk tilbake for å reklamere. Da skiftet de den ene caliperen en gang til. Altså to nye calipere bak men fremdeles det samme. De skiftet da bremseslangene på begge sider bak uten at det hjalp. De har luftet flere ganger. Jeg mener det må være luft i caliperne som de ikke får ut men de sier de har luftet så mye at all luften skal være borte i systemet.
Noen som har vært borti dette? Jeg skrur endel selv og har skiftet bremser på både bil og motorsykkel og aldri hatt problemer med lufting, men pga dårlig rygg de siste ukene har jeg ikke anledning til å se på det selv.

4 følgere
Stilt av
Klarte å bumpe borti en bil i dag da bilen forran meg bestemte seg for å bråstoppe å plukke opp en person. Bilen jeg bumpet borti stod parkert, og ingen andre enn bilen forran meg så det. Han stakk jo selvfølgelig med en gang, uten engang å bry seg. Jeg har prøvd å kontakte eier til bilen jeg traff og sendt SMS ingen svar enda.
Ingen synlige skader på han sin bil eller min. Hva bør jeg gjøre?Som sagt ingen synlige skader, og jeg har prøvd å kontakte ham. Kan han kontakte meg om 2 uker og kreve erstatning?
Jeg ønsker at alt skal gå så greit som mulig for meg og han. Men igjen, ingen skader som jeg så.. Jeg tok uansett bildet av bilen hans hvis han plutselig anklager meg for noe.
Hvis det finnes noen artikler/lover du kan linke meg til angående slikt setter jeg pris på det! Vil ikke bli lurt av eier, fordi jeg har vært "dumsnill" som har sendt melding.
5 følgere
Stilt av
Eller trenger man internasjonalt førerkort i tillegg?
3 følgere
Stilt av
Hvor kraftig bil trenger man egentlig for å kjøre med tilhenger?


0 følgere
Stilt av
Alle sier at det er så billig med Tesla, men hvor mye koster det egentlig?
2 følgere
Stilt av
Jeg skal vrake bilen, når må jeg ha gjort dette for å slippe årsavgiften?
0 følgere
Stilt av
Jeg har solgt bilen min nå i Januar men fikk regning på årsavgiften / veiavgiften i posten forrige uke. Hvem skal betale den?
1 følger
Stilt av
Ombygd NSR R-sykkel til Streetfighter


3 følgere
Stilt av
Her bør du utdype spørsmålet ditt så nøyaktig som mulig. Eksempel: Jeg hører stadig folk snakke om karma, men hva betyr det egentlig?
1 følger
Stilt av
Hvorfor påstår veibyråkratiet i Norge at salting er så utrolig bra for trafikksikkerheten på vinteren, når nesten samtlige yrkessjåfører er av motsatt oppfatning?

3 følgere
Stilt av
???

3 følgere
Stilt av
Hei!

Da jeg var i Oslo forleden dag var det en grønn Ruter-buss som kjørte forbi meg i susende fart. Jeg la merke til at denne hadde en "buet" frontrute og så egentlig ganske bra ut til å være en rutebuss. Er det noen som vet hvilket bussmerke dette er?

Den var ikke helt buet, men selve glasset var ikke firkantet som på en vanlig buss. Baksiden på bussen var også helt flat (som også er nokså uvanlig på busser)2 følgere
Stilt av
Hei! Jeg er 15 år, og tenkte å kjøpe meg en Yamaha YBR 125 etter konfirmasjonen. Jeg er rett under 1.90 høy og lurer på om denne sykkelen blir for liten da..
Takk for svar! :-)
4 følgere
Stilt av
Jeg har kjøpt ny bil av forhandler, og de tok min bil i innbytte. Årsavgift er ikke inkl i den nye bilen. Må jeg betale årsavgift på begge bilene, eller tar forhandleren dette, eller hcordan er praksisen?
2 følgere
Stilt av
Og kan man kjøre opp med automat eller er det påkrevd å kjøre opp i biler med manuelle gir?
3 følgere
Stilt av
5 følgere
Stilt av
Jeg har hellt olje på bensintanken på scooteren min. Har ikke starta motoren. Hvordan tømmer man tanken? Holder det å ha en slange i med vakum, eller burde jeg få den inn på verksted for å få sugd ut allt innholdet?
1 følger
Stilt av
Jeg var så uheldig og ble tatt noen dager før oppkjøringen min for å kjære bil og jeg har hatt lappen tidligere men mistet den! Men det jeg lurer på er om jeg drar og tar oppkjøringen og består denne får jeg i ettertid beholde lappen om jeg går rettens vei? Eller mister jeg den uansett hva!!!
1 følger
Stilt av
Hvordan fungerer den klassiske "sigarettenneren" i bilene?
Den gir jo elektrisitet til diverse duppedingeser, men samtidig gjør den tenneren mer eller mindre "rødglødende", hvordan fungerer det?
1 følger
Stilt av
Jeg lurer på noe med sertifikatet. Nå har jeg ikke kjørt bil på 2 år. har ikke råd til å ha bil heller. Det heter jo at når en mister lappen i kontroll i 1,5-2 år, så må en avlegge full kjøreprøve på nytt. Hvordan er det når en ikke har bil selv og har lappen. Og etter noen år får seg bil. Må en kjøre opp på nytt da? Jeg bare synes det litt rart dette.
1 følger
Stilt av
Hva er riktig når det gjelder den som skal øvelseskjøre, når det kommer til alder vrs trafikalt grunnkurs? Jeg har en mamma som vil ta lappen, og hun påstår at pga alderen hennes, trenger hun ikke dette grunnkurset. Jeg har prøvd å google det, og ett sted sier at man ikke trenger det hvis man er over 25, og andre steder sier at alle må ha det.
Så hva er egentlig riktig?
1 følger
Stilt av
Hvor lang tid bør et verksted bruke (sånn ca) på å montere ekstralys på bilen dersom alt går knirkefritt?
2 følgere
Stilt av
Hei :)

Spurte hvor en liten stund siden om noe liknende, men har litt mere kunnskap og detaljer nå.
Kort sagt ser jeg etter en bil, som blir min første. Jeg har totalt ca. 120 000 kr å bruke på bil, og får ikke lønn igjen før om en måneds tid. Jeg kommer til å greie å så vidt dekke bensin og forsikring etter jeg har kjøpt bil med min månedlige inntekt da jeg skal studere til året og kun jobber på lørdager. Men for å komme til poenget, jeg står ved to biler. Den ene er 2004 med ganske lav KM stand. Den andre er 2008 med en del mer km stand. Hvem av disse er "viktigst" å se på?

Jeg vil jo ha en del mer penger til overs dersom jeg går for Mazdaen, men jeg syns Mitsubishien er kulere, av en eller annen grunn. Finnes det noen gode råd eller tips der ute for meg, i og med at jeg egentlig har ganske dårlig peiling på bil?
0 følgere
Stilt av
Hva betyr: Obligatorisk sikkerhetskurs på veg?
0 følgere
Stilt av
Vi kjørte nylig gjennom Tyskland, og på autobahn i forbindelse med veiarbeider, var det ofte et forbikjøringsskilt (rød personbil til venstre for sort personbil) med et firkantet underskilt med bilde av en personbil med tilhenger, en buss og en lastebil.

Skal man forstå skiltingen slik at a:kjøretøyene på underskiltet ikke får lov til å kjøre forbi, eller b:kjøretøyene på underskiltet kan ikke forbikjøres, eller c:det er netopp kjøretøyene på underskiltet som det er dispensasjon fra generelt forbikjøringsforbud til å kjøre forbi? Jeg synes det kan argumenteres godt for alle tre tolkninger.

Tilsvarende er det på enkelte autobahnstrekninger fartsgrenser, feks 80km/t og så et firkantet underskilt med tidssonen "kl 22-06". Gjelder fartsbegrensningen om natten eller om dagen? Jeg vil selv tro at fartsgrensen er laget for å få nattero, men jeg synes ikke det er entydig, eller kanskje er jeg selv for problematiserende?

Er det noen som har fasit?
0 følgere
Stilt av
Hver eneste dag leser vi det: Frontkollisjon her og der. Kom over i feil kjørebane,
kom over i feil kjørebane. Gjentatt og gjentatt. Hva er det folk driver medi bilene sine?
Er det ingen som spør de overlevne (hvis det er noen,da) om hva som skjedde i bilen.
Det er jo så mang forskere, sett i gang og forsk, er dere snille!!
Man blir jo livredd av å kjøre bil på landeveien i Norge!

Spørsmålet er altså: Er det ingentang annet å gjøre enn å bygge midtdele overalt!
0 følgere
Stilt av
Er det lov å øvelseskjøre privat før man har tatt trafikalt grunnkurs ved trafikkstasjonen?
Får man sperrefrist eller annen straff hvis man stoppes i politi-kontroll?
0 følgere
Stilt av
Hvor mye koster det ca å ta en naf-test på en russebuss?
0 følgere
Stilt av
Jeg har lagt merke til at farten gjerne øker når man på flat mark kjører inn i en tunnell. Rent logisk ville jeg tro at det blir mer luftmotsatnd inne i en tunnell, men mitt inntrykk er at det motsatte skjer. Er det noen som vet hvordan dette henger sammen?
0 følgere
Stilt av
Jeg hadde nestenkontakt med to skateboardere i natt (01.30, og det var mørkt fordi gatelyset var gått i hele området og det er rikelig med høye trær i dette villaområdet). Jeg kom rundt et hjørne i "innersving" i 30-sonen i bil, da to mørkkledte skateboardere suste tett forbi (mot) meg i en hastighet antagelig langt over de tillatte 30km/t midt i veibanen. (Jeg så dem sittende på brettene sine i kun et kort øyeblikk i lyset fra frontlyset mitt.) Rent bortsett fra at dette er vannvittig adferd i trafikken; hvem ville fått skylden for et sannsynlig fatalt utfall av et sammenstøt? Skateboarderne kjørte her i veibanen på et sted der det er fortau på begge sider, antagelig fordi fortauene lager trøbbel for dem i kryssene..
0 følgere
Stilt av
Har en Toyota Avensis stasjonsvogn som er grå. Den er blitt stygg i lakken med årene enkelte steder, og kunne derfor tenke meg å lakke den helt om i annen farge.
Noen som driver med dette som vet hvor mye dette koster sånn ca? Og kanskje det lønner seg å ta turen til f.eks Sverige? :-)
0 følgere
Stilt av
Hvordan fungerer egentlig dette?
Og hva slags krav har de til bilen?

0 følgere
Stilt av
Kjørelyset mitt (altså selve pæra) på venstre side har tatt kvelden. Jeg rekker ikke skifte denne selv før EU-kontrollen. Blir bilen godkjent til tross for dette?
Etter alt det jeg vet, er dette den eneste "mangelen".
0 følgere
Stilt av
Jeg var i Tyskland nylig, der så jeg veiskilt (enveiskjøring/innkjøring forbudt, all stans forbudt, vikepliktsskilt og parkering tillatt-skilt) som alle hadde byttet ut det røde eller blå med sort. Jeg har også tidligere sett sorte parkeringsskilt i Norge. Hva betyr disse skiltene, og hvorfor er de ikke med de vanlige fargene?

Jeg så også et vikepliktsskilt med grønn kant istedet for det røde, og med bildet av en falk midt inne i trekanten og med undertekst "Vogelschutzgebiet". Jeg tror nesten at jeg skjønner sammenhengen med dette skiltet, selv om det er temmelig søkt etter min mening, men dersom noen vet mer, er jeg takknemlig for all info!
0 følgere
Stilt av
Kan noen utdype "kontroll før kjøring" og "sikkerhetskontroll" på lastebil/klasse C man må utføre før oppkjøring? Har gått gjennom dette for en tid tilbake men er litt usikker.

Gjerne også hvilke tekniske spørsmål og hva man kan bli bedt om å utføre, peke på, på oppkjøringen. Skal ha ganske snart.

På forhånd mange takk.
3 følgere
Stilt av
Hva må jeg regne med å betale for lastebillappen, klasse C? Hvor mye koster yrkessjåførkurset alle må ha, dette som må fornyes hvert femte år? Hvor har man intesivkurs rundt om i landet? Sliter med å finne informasjon om dette!

På forhånd takk.
0 følgere
Stilt av
Er det noen her inne som kan informere om / anbefale en god GPS for motorsykkel (og kan brukes i bil, eventuelt til fots også) som tåler regn / snø / fuktighet....?
0 følgere
Stilt av
Når jeg rygger og trykker inn bremsen, er det en slags "klang" foran som kommer akkurat når jeg trykker inn bremsen og bremsene tar tak. Det skjer IKKE når jeg kjører normalt fremover.
Noen som vet hva det KAN være?
0 følgere
Stilt av