Barn og oppvekst

4 følgere
Stilt av
Leter etter en bil til en unge, men det skal være en sånn gammeldags bil som er spikket ut av et trestykke. Har ikke funnet det noensteds hen.

Noen som vet hvor jeg kan få tak i det ?

3 følgere
Stilt av
Vi skal sende ut inbydelseskort til konfirmasjon - Men hva er det man egentlig skriver i disse? Kan noen hjelpe oss med forslag?
1 følger
Stilt av
Fått innvilget aap søknad fra nav. Fått 1 utbetaling på 8 dager. Ønsker ikke ha dette likevel da de 8 dagene ødla hele grunnlaget for foreldrepenger. Så vil trekke søknaden og tilbakebetale. Går dette?2 følgere
Stilt av
Jeg trenger en hund. Jeg vil leke med den hele tiden og pappa sa ja men jeg må ha prisen
2 følgere
Stilt av
Jeg og pappa finner nesten aldri på noe sammen. Jeg er 13 og han 35. Han er glad i fisking og bilcross. Men det er nok ikke rett tid på året. Han hater kino og badeland, og ishallen er stengt,( veddemål) vet bare ikke hva vi skal gjøre.
3 følgere
Stilt av
Hei!

Hva er vanlig å ta med i nedbetalingsplanen til ungene? Tenker at mat og bolig er noe vi foreldrene skal betale, men jeg er litt mer usikker angående bursdagsgaver til venner og f.eks underholdningsmaskiner, trampoline og svømmebasseng osv.

Hvordan er deres praksis med nedbetalingsplan for barna er dette noe som er litt for gammeldags eller brukes dette på enkelte gjenstander som barna får utenom jul og bursdag?
1 følger
Stilt av
Hvorfor kan man ikke kalle babyen sin Adolf Hitler?
1 følger
Stilt av
Jeg er en jente på 11, 160 cm. Jeg veier 42-44 kg. Har stor rompe, bryst osv... Jeg er ikke tynn, ikke tykk heller... Men jeg får ofte dårlig humør, og gråter ofte når jeg ligger i senga. Jeg er godt inn i ppuberteten men jeg har ikke hatt m.... Jeg prøver ofte å trene for å slanke meg, men det har ikke hjulpet enda.

Noen som kan hjelpe?
0 følgere
Stilt av
Jeg er interessert i å diskutere temaer rundt barn med folk utenfor Norge. De jeg finner synes jeg har lav aktivitet. Hvor kan jeg finne aktive fora i Danmark, Finland, de baltiske stater, Tyskland o.s.v ? Eller finnes det et internasjonalt fora som er rimelig aktivt?
0 følgere
Stilt av
Hei! Jeg er en jente på 14år som elsker barn! Jeg har passet barn endel ganger før, så har litt erfaring. Jeg er veldig glad i å passe barn, og syntes det er gøy å høre alt det små har og si! ;) Syntes også at det er veldig koselig og gøy. jeg er en jente som er ganske aktiv og liker å ha noe å gjøre, derfor hadde det vært fint å ha en liten jobb ved siden av skole,venner og idrett.
Jeg har tid på ettermiddagene, kveldene og av og til i helgene.
Jeg bor i oslo (nordstrand) og håper det er noen som tar kontakt selv om jeg er ganske ung!
Jeg heter Tuva og vil gjerne passe barn fra 2år og opp over.
Er det noe du lurer på er det bare og spørre! :)
Kontakt meg på: tuvacharlotte@hotmail.com
0 følgere
Stilt av
Sikkert et rart spørsmål. Men jeg har blitt opptatt av dette i det siste.
Men jeg har familie som er fra London, og ene oldefaren min var også der fra og derfor er jeg blitt så opptatt av om jeg ser britisk ut selv. Men de ser vel forskjellige ut de som alle andre. De i familien min ser da også forskjellige ut.
0 følgere
Stilt av
Vi har en datter på 2 år som aldri har sovet hele natten, og det sliter ganske mye på oss. Vi har prøvd med sovemedisin (som vi fikk av lege), og vi har prøvd å slite henne ut hele dagen, og vi har prøvd å utsette leggetid, vi har prøvd å vekke henne tidligere om morningen, vi har prøvd å kutte ut all søvn på dagen, og vi har prøvd å la henne sove så lenge hun trenger om dagen (ettersom at de sier at søvn avler søvn). Problemet er at ingenting virker. Derfor spør jeg: Hvordan kan vi få datteren vår på 2 år til å sove hele natten?
0 følgere
Stilt av
Jeg er 13 år nå men jeg lurer på når jeg burde begynne å sminke meg.
0 følgere
Stilt av
JJeg skal sy en selv og lurer på hvor stor en kan bli, vil ha den når babyen og er i bhg og ligger ute i vogna der og..
0 følgere
Stilt av
Hei,
Jeg bor i et borettslag.

Vi har to lekeplasser. Nå er begge disse i dårlig stand. Et av huskestativene er så dårlig at den ene husken er tatt ned, den andre kan vel falle ned av seg selv snart.
Et annet lekestativ (vippelekke med fjær) er også så dårlig at den vel også mister festet snart.
Hvordan regler/lover finnes det for lekeplasser i borettslag?

Kan borettslaget bli pålagt å utbedre en lekeplass, eller fjerne den hvis den ikke er i godt nok tilstand?

Hvor finner man regler for hva som kan være underlag på lekeplassen etc.?

Kan man f.eks. ha gress, sand under et nytt huskestativ, eller skal det være nye "gummimatter" som jeg har sett i flere nye barnehager de siste par årene.
Har dere tips på leverandører av lekestativ?
Kanskje det sitter noen i et styre i et borettslag og leser dette. Håper dere har noe tips.
0 følgere
Stilt av
I am trying to wrap my head around a concept, "what are we teaching our kids" in respect to religious superstition, and superstition in general - do they need to learn critical thinking or is it a natural consequence of childhood that only needs reinforcement?
0 følgere
Stilt av
Siden "en studie syndromet" og navlebeskuing er olympiske øvelser så lurer jeg på om forskjellige stammer i Afrika, foreldre i Nord Korea eller i kina synger for sine barn eller er de pr def. underutviklet?
0 følgere
Stilt av
Er dette viktig for utviklingen?
1 følger
Stilt av
Ofte blir uttrykket "å skjemme bort barnet" brukt om noe som egentlig er positivt for barnet selv, når man gir barnet noe på en eller annen måte. Man kan selvfølgelig si at et barn ikke har godt av "for mye", men når går det positive over til å bli negativt?
0 følgere
Stilt av
kan barn bli psykotiske? da jeg var 10-12 år måtte jeg på psykriatrisk klinikk fordi jeg var så gal. mamma sa at jeg var igjennom psykose som barn,. snakker hun vrøvl, eller er det faktisk sån at også barn kan bli psykotiske?
0 følgere
Stilt av
Er haloween altid en søndag eller den siste dagen i måndten? Eller....
0 følgere
Stilt av
Jeg lurer egentlig konkret på hvor mye penger man får i mnd når man venter barn, og bor sammen med samboer og begge jobber.. ?
0 følgere
Stilt av
-Jeg skal kjøpe en bursdagspresang, men er helt blank... :-S
0 følgere
Stilt av
hvorfor i all verden ska barn måtte vente for å få hjelp. ventlister på bup og ppt.. Kan jo skje ille ting før det blir tatt tak i "kommer ann på kor alvorlig situasjonen er ". Så en som ikkje er glad i seg selv lengre , snakker styggt om seg selv og rett og slett er deprimert pga en far som bruker narkotika og er ustabil ikkje er alvorlig nok vet ikkje eg ..
0 følgere
Stilt av
som man kan pynte med til jul bla
0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
Min datter på 1,5 år har tegnet med kulepenn på armlenen på vår offwhite skinn sofa, får det ikke bort, har prøvd JIF skure krem og Zalo, det hjelper ikke. Noen som vet hva jeg må gjøre? På forhånd takk så mye
0 følgere
Stilt av
Jeg mener jeg en gang leste et sted at det var farlig å gi jordbær i babyer/små barn. Hva er grunnen til dette? og gjelder det bare selve bæret, eller andre matvarer med jordbærsmak også?
0 følgere
Stilt av
Jeg skal i dåp om 2 og 1/2 måned. Vil så gjerne gi et personlig babyteppe i dåpsgave. Har spurt overalt etter folk som kan sy, men ingen kan... Derfor lurer jeg på om det er noen der som syr et personlig babyteppe for en billig penge ? vær så snill å hjelp meg fortest mulig.. :)
0 følgere
Stilt av
jeg sliter veldig med en sak. Jeg er mamma til to flotte gutter (5,5 og 3 år), men eg har alltid ønsket meg en datter. men etter to tunge svangerskap (kvalme og oppkast, problemer med å få i meg næring, ingen energi til å fungere i hverdagen, sykemeldt fra jobben 7 siste md begge gangene) og en serdeles hard fødsel, (den andre var normalt tøff) orker jeg ikke tanken på å prøve igjen, -for KANSKJE å få en jente. Prisen for å prøve igjen blir rett og slett for høy.
Som eneste "høne i haneflokken" i huset, vil jeg alltid føle at det er noe som mangler. Jeg føler at når guttene blir eldre, vil jeg føle meg veldig utenfor, ingen å dele mine interesser med, som håndarbeid og andre typiske jente-ting. Hva skal jeg gjøre, og hvem bør jeg snakke med?
(Vær grei, ikke kom med tankeløse slengbemerkninger)
0 følgere
Stilt av
Hei.
Jeg er en ungdom på 17 år
Jeg trenger å gå til legen.
Men mamma og pappa kan ikke få vite om det. De har nok beskymringer og derfor vil jeg at de ikke skal vite no om det.
Jeg lurer derfor på om det finnes noe gratis lege hjelp eller pyskolog i bergen.

Mvh Ungdom
0 følgere
Stilt av
Er det påbudt å ha på sykkelhjelm når man bruker sparkesykkel?
0 følgere
Stilt av
Vi inngikk en skriftlig avtale på seinsommeren 2009. Det var ikke noen tvil fra hans side om at beløpet var greit for han. Han har valgt bort et hvert samvær med barna på hhv 16 og 17 år. Det er sårt for disse 2, da pappan har bodd sammen med oss inntil for 1 år siden. Nå har han sendt brev til NAV og bedt om fastsettelse av nytt bidrag. Hans økonomiske situasjon er ikke endret, men er oppført med 0 null i inntekt. Men jeg vet hva han gjør og noen lunde hva han tjener. Hva kan jeg gjøre ? Bør jeg skaffe meg en advokat eller ta kontakt med ligningskontoret , kanskje begge deler
0 følgere
Stilt av
Vi er to som skal ha en framføring på 20 min om emnet velferdsstaten i historie. Vi er litt lei av og bare bruke power point, og trenger noen nye kreative ideer. Brainstorming people! :D
0 følgere
Stilt av
Skal kjøpe bursdagspressang til en niese som ikke vet hva hun ønsker seg... Noen tips?
0 følgere
Stilt av
De fleste har vel lekt "Boksen går" som barn, men hvorfor heter det egentlig dette?
Boksen går jo ikke - boksen er jo der man står og teller...
0 følgere
Stilt av
Fikk ikke svar på spm da jeg prøvde sist....(Bare generell info om melketenner) Altså, min sønn har en løs tann, den har vært løs siden midten av desember. Han vil ikke få den ut, selv om vi lokker med premier etc.-Han er redd for at det skal gjøre vondt og for at han skal få masse blod i munnen. Er det best å få den ut fortest mulig nå, eller er det best at den detter ut av seg selv? -Altså en løs melketann som har vært løs i en og en halv mnd. (Det er første gang han har en løs tann)
0 følgere
Stilt av
Jeg skal begynne som dagmamma i Tromsø. Kan noen hjelpe meg med hva en dagmamma tar i betaling.
På forhånd tusen takk!
0 følgere
Stilt av
Jeg tror jeg kanskje er gravid, og jeg lurte da på hvordan støtte jeg evnt vil få i graviditeten og etter fødsel?
Typen har fått dom på 4 år, hvordan blir det da evnt fram til han kommer ut igjen? Og hvordan er besøk med barn under ett år i fengsel?
Er veldig nysgjerrig, håper på noen gode svar:)
0 følgere
Stilt av
Hvor lang tid tar det før en melketann detter ut av seg selv? 5-åringen min vil ikke løsne den mer selv. Hva er best å gjøre? (Det er første tanna hans, og han vet at han skal legge den i et glass med vann på nattbordet, og at det da kommer en 20 krone oppi når han våkner neste morgen)
0 følgere
Stilt av
Jeg har en sønn på 2,5 år som vil gå på ski fordi storebror på 5 har ski. Jeg synes han er for liten til vanlige ski med ordinære skisko (Vokser fort ut av det) og skulle gjerne hatt et par ski som han kunne ha for å øve seg litt. Fant et par fine på finn.no, beregna til 3-5 år, men de var solgt til noen andre. Nå finner jeg ikke noen i samme stilen. kanskje noen her på guru som har til salgs?
0 følgere
Stilt av
En ting jeg stadig lurer på... Hvorfor har alltid småbarnsforeldre med seg barnevogn? I butikker, på bussen...overalt, alltid!
Skjønner at det er praktisk å legge ting oppi den, men barnet må da ha det mye bedre inntil mor eller far i en bæreanretning? Og det virker så tungvint å drasse på den store vogna overalt?
(Jeg har ikke barn, så det er mulig jeg har gått glipp av noe vesentlig her)

Takk for svar!
0 følgere
Stilt av
jeg har et prosjekt på skolen om norsk ungdomskultur! og trenger litt hjelp veldig fint om noen som kan svare:)
hvordan det var å komfimere seg?
hva gjorde de på fritiden?
hvordan var skolen`?
familie liv? manerer og kles stil
kan gjerne se på linker?
0 følgere
Stilt av
Om foreldra finn ut at dei vil kalla ungane sine det samme, har dei lov til det då?
1 følger
Stilt av
Når skal man gå julebukk ? : )
0 følgere
Stilt av
Er sengevæting arvelig?
I min familie er det mange som har vært/er sengevætere.
Vet ikke så mye om foreldre og tanter og onkler osv..
Men jeg vet at ene tanta mi var det,vi søsken, og nå barna.
For oss så ble vi "ferdige" med dette i ti års alderen.
Når er det vanlig for barn å slutte å bruke bleie om natten egentlig?
0 følgere
Stilt av
Kan man ta farskapstest hos legen?
Noen som vet hvordan det ligger i pris?
0 følgere
Stilt av
Jeg er født i Alta, flytta til Sanderssjøen før jeg fylte 1 år, flytta til Hammerfest da jeg var 8, mine foreldre flytta tlibake til Alta da jeg var 16 og selv flytta jeg til Østlandet, og har ikke bodd "hjemme" siden det. Greit nok er jeg født i Alta, men føler ingen tilknytning til stedet. Føler meg litt "rotløs", og vet nesten ikke hva jeg skal si hvis noen spør...
0 følgere
Stilt av