Tine frosne reker

Stilt av >
Hvilken framgangsmåte gir best resultat når man skal tine frossne reker?
Skriv et svar til spørsmålet...
7 svar

svarte:

Frosne reker blir best om du tiner de i kaldt vann med litt salt i. Om du ikke har tid til dette, så går det selvsagt bra med varmt vann og, husk salt (-man har ofte dårlig tid når man er sulten..).

Nå er det sommer, bon appetit!

svarte:

Hvis du skal bruke rekene med en gang, og spiser opp alt, kan du tine de raskt i kokende vann tilsatt salt. IKKE fra springen. Etter noen få sekunder, hell de over i en sil av ett eller annen slag, og avkjøl ved å la iskaldt vann renne over de. Dette skal også gjøres raskt.

Skal du tine reker til mange, og kanskje det blir noe igjen også, så anbefaler jeg å tine i kjøleskap. Da er rekene kalde hele tiden. Husk at reker er veldig ømfintlig matvare.

Når du tiner i kjøleskap, så legg en rist el.l. i bunnen av en bolle. Hell rekene over denne, slik at vesken renner under riste, og rekene ikke blir liggende i tinevannet. Sett hele bollen i en plastpose til rekene er opptint. Da legger du de pent over i en serveringsbolle.

Vel bekomme:)

svarte:

Legg de i et nett og dypp de i varmt vann i 20-30 sekunder. Voila så er de ferdige

svarte:

svarte:

Det aller beste er å tine i kjøleskap. Da bevares kvalitet og smak. Til nød kan du tine rekene spredt godt utover på fat eller matpair. Rekene bør brukes straks.

Dersom du har veldig dårlig tid, kan små mengde reker også hurtigtines noen sekunder i kokende vann med påfølgende rask avkjøling i iskaldt vann. Dette bør imidlertid kun være en kriseløsning. Reken bør brukes straks.

svarte:

Det som alltid er å anbefale når en skal tine noe som ikke skal bearbeides etter opptining er å tine det i kjøleskap.
Du kan også legge det i kaldt vann. Hvis de ligger i en plastpose trenger du ikke tilsette salt i vannet heller til rekene.
Forresten så sier ik-mat at tining i varmt vann er "ulovlig" - altså skal aldri det skje på steder hvor maten blir solgt etterpå...

svarte:

Mat som dette skal vel tines i kjøleskap, men når jeg tar opp reker av fryseren og har kort tid før servering, så har jeg rekene i en skål, fyller skålen med varmt vann og siler av vannet med en gang igjen. Når jeg da setter de på bordet, er de noe frosne, men 2-3 min så er de klar til spising.
Dette har jeg gjort mange ganger og aldri blitt syk. Men, jeg lar aldri reker bli liggende over natten, selv i kjøleskap.
Skriv et svar til spørsmålet...