Nedlastningshastighet

Stilt av >
Hvorfor har det seg sånn at nedlastningshastigheten er mye lavere enn hastigheten på bredbåndet man får opplyst fra brenbåndsleverandøren? Ta mitt eksempel: bredbånd fra GET med 1250/750 kbps hastighet, men når jeg skal laste ned torrent filer for eksempel så er hastigheten maks 150 kbps/pr min. Hva kan dette skyldes?
Skriv et svar til spørsmålet...
6 svar

svarte:

Ved siden av den utmerkede forklaringen under, kan det også være slik at den eller de (serverne) du laster ned fra, ikke laster opp raskere. Se på dine egne innstillinger feks når du laster ned, har du parallellt en opplasting pågående og har du isåfall satt en begrensning på opplastningshastighet?

svarte:

Dette skyldes nok mest sansynlig at du laster ned opphavsrettighetsbeskyttet materiale. Når du gjør dette må routeren din vannmerke filmen/musikken/tv-serien du laster ned, slik at den kan spores til deg. En vanlig hjemme-router klarer ikke å vannmerke raskt nok, så derfor går det litt tregere.

En annen mulig forklaring kan være PEBKAC. Dette forklares best dersom det du egentlig ser er at du laster ned 150KB/sec.

Rask hoderegning viser at:
1250kbps / 8 (antall bits pr. byte) = 156KB/sec

Med andre ord virker det som om du muligens får båndbredden du skal ha. Hastigheten sett fra f.eks en torrent-klient vil jo gjerne vise hvor mye data (payload) du har lastet ned, og tar ikke med tall for overhead, som f.eks IP og TCP-headere. Det går med noen få prosent her, og er helt normalt.

svarte:

Hei!

kbp/s og kBp/s er to forskjellige ting.

kbp/s = kilo bitt per sekund
kBp/s = kilobytes per sekund.

Forholdet mellom disse to er 8.
Dvs at 1250 kbp/s = 1250/8 = 156 kBp/s

svarte:

Du oppgir alle tall i kbit/s ser jeg, så du har nok ditt på dét tørre hèr...

Sjekk med klienten du bruker for torrent hva slags hastighet(er) du har angitt hèr!
Godtar du IKKE å laste *opp* (les: dele data med andre), så vil nok dette påvirke din nedlastingshastighet ganske så mye.

svarte:

Torrent teknologi benytter seg av p2p teknologi, det er andre brukere som laster opp til deg. Er det for få brukere som laster opp vil du ikke oppå maksimal hastighet.

Du kan også åpne porter i ruteren din for å oppnå høyere hastigheter.

Mange internett levrandører har også dendens til å overdrive tallene en smule.


For å måle din netthastighet finnes det en rekke tester på nettet. F.eks. speedometeret på itavisen.no

svarte:

Det beror seg på forholdet mellom bit og Byte i dataverdenen.

Hastigheten på linjen din er oppgitt i kb (bit) mens nedlastingshastigheten på pc'en oppgis i kB (byte). Som andre har vært inne på så må du dele bit/8 for og få MB hastigheten din.

Så her har du nok ikke noe og klage på.

I tillegg så er nedlasting ikke noe som kan garanteres da det også beror på hva serveren du er tilkoblet kan levere ut.

F. eks hvis du hadde tilkoblet deg en kompis med nøyaktig lik linje som deg ville du nok ikke fått mer en +-90kB i nedlastingshastighet
Skriv et svar til spørsmålet...