Hvorfor er noen lystløgnere?

Stilt av >
Det jeg ikke helt forstår er hvorfor enkelte mennesker bare må kaste bort tiden til andre med å finne på ting som de kan juge om. Som om at det ikke er nok av inntrykk i løpe av en dag som man kan prate om, eller ting å ta seg av. Det er ganske forstyrrende.
Skriv et svar til spørsmålet...
7 svar

svarte:

Dårlig eller ingen selvtilitt. Løgn kan pynte på virkeligheten.

svarte:

Folk lyger av mange forskjelige grunner.mens en lystløgner lyver av vane.Veldig ofte når det
gjelder trivialiteter ,og saker man ikke " behøver " lyge om .

svarte:

Mytomani (gresk), altså lystløgner på norsk, innebærer at en person, en mytoman, lyver mer eller mindre på tvang, det vill si uten at det finnes noen tydlig årsak till løgnen. Mytomani er i seg selv ingen psykiatrisk diagnose, men fungerer på lik måte som et rusmiddel. Noen ganger kan den ha sin opprinnelse fra narcissism, paranoia eller schizofreni, andre ganger til forskjellige tvangssyndromer. En mytoman kjenner ingen skyld når han eller hun lyver, det blir en "sport" å teste om de rundt tror på deres løgner, selv om de egentlig ikke betyr noen ting . Mange mytomaner skaper en myte om seg selv fra hvor de kommer fra, hvordan deres oppvekst har vært, hvor mye penger de har, hva de jobber med osv. Årsakene kan være flere, for eksempel for å virke mer intressant, og for å få andres medlidenhet. Noen mytomaner tror selv på sine løgner, andre gjør det ikke.

Når man avslører en mytoman kan forskjellige ting skje, og derfor bør man være forsiktig. Det kan i noen tilfeller utløse voldsutbrudd, de kan starte å påføre skade på egen kropp som for eksempel kloring, slåing, og lugging, ellers kan de få depressiv oppførsel.

svarte:

Ja, det kan virke som de bare må juge....som en alkoholiker bare må drikke osv...
Selv så kjenner jeg til en som driver med dette og ved et par annledninger så har det dreiet seg om ganske alvorlige ting hvor jeg da har måtte konfrontert vedkommende med dette.
Det er ikke mye morro. Har hørt at de med psykiske lidelser da spesiellt borderline gjerne tror på det de juger om og derfor kan være veldig troverdige i sine fremstillinger. Selv de som har god erfaring med å avsløre løgnere kan få problemer med å gjennomskue disse for de ser rett og slett at de snakker sant og det gjør de på en måte også siden det er deres virkelighet.

svarte:

Har sett mange tilfeller av det. De som er lystløgnere er kanskje redde for å virke kjedelige, så de må finne på ting å snakke om, for at de andre ikke skal kjede seg.

De har sikkert blitt så vant til å juge om ting, så de bare gjør det naturlig, og kanskje til og med uten at de tenker over det. Kjente en person som gjorde det, men etterhvert ble det lett å gjennomskue han. Det kan fort bli veldig irriterende...

svarte:

det er nok mennesker med lavt selvbilde som hele tiden føler behov for og gjøre seg mere
interessante

svarte:

Har en kamerat som lyver så mye at det er flaut. Jeg er overbevist om at det i hans tilfelle skyldes et behov for å bl.a. virke interessant, klok og morsom, kombinert med et dårlig selvbilde. Han dikter opp ting slik at folk skal tro han er den han egentlig vil være.

Det er ufattelig irriterende. Har i det siste lurt på om han også kan ha nedsatt intelligens, siden han faktisk tror at han klarer å lure noe med bullshiten sin. Dessverre tør ingen konfrontere ham da det høyst sannsynlig ville blitt PINLIG.
Skriv et svar til spørsmålet...