Hvordan holder man hunden avkjølt i varmen?

Stilt av >
Skriv et svar til spørsmålet...
10 svar

svarte:

Det viktigste å huske på, er at hunder ikke svetter på samme måte som mennesker gjør - de kvitter seg med overskuddsvarme gjennom tunga og potene. De må derfor ha tilgang på frisk luft og kaldt vann, og helst kunne gå et avkjølt sted ved behov, for eksempel i skyggen. Man må absolutt ikke forlate hunder i varme biler eller andre trange, avgrensede rom uten luftgjennomstrømming, da dette kan føre til at de dør. Hurtig stigning i temperaturen er langt farligere for hunder enn mennesker.

svarte:

Hvis hunden er ute vil den søke til skygge, og det bør den få mulighet til. Ellers er det mange hunder som er glade i å bade, men ikke alle. Så hvis du sørger for at den har friskt vann og mulighet for å trekke inn i skyggen så klarer den seg fint til tross for tykk pels.

svarte:

Passe på at den har tillgang på skygge og vann

svarte:

sørg for at den har ett sted å gå som er skyggen og påse at den har vavv no hele døgnet.husk sommerklipp på hunderaser som trenger det. ellers er en velstelt børstet pels bra. er det veldig langt så gå med hunden istedet for å løpe! hunden regulerer temperaturen mest gjennom tungen, svetter også gjennom tungen så den må få lov å henge ut tunga og pese og sikle(svette)litt!!!
hunden er flink til å regulere dette selv om forholdene ligger til rette!

svarte:

Det kan være lurt å la den oppholde seg i skyggen og unngå varmt underlag. Gress å ligge på under et tre som gir skygge kan være lurt. En annen ting å gjøre er å ta hunden din med deg til et vann, sjø eller tjern den kan bade i. Dessuten hjelper det også å la den ha en vannskål tilgjengelig. Håper at dette svaret var til hjelp =)

svarte:

Hunder som utsettes for store fysiske påkjenninger kan dø vis man ikke tar de nødvendige forholdsregler. Det kan også gå galt under vanlige mosjonsturer og på badestranda.

Setter du fra deg hunden din i bilen, er det viktig at du VET at hunden ikke tåler mer enn ca. 25 grader før den begynner å få det riktig ubehagelig. Temperaturer over dette utgjør en risiko for at hunden kan få heteslag; det gjelder også i andre situasjoner.

Når det er riktig varmt ute, må du passe på at hunden har tilgang til skygge og rikelig med vann. Kan den avkjøle seg med å bade bør den gjøre det så ofte den vil. Legg merke til en ting: når hunden selv får velge hvordan de vil avkjøle seg, dukker de ikke hele kroppen under. De bare legger seg ned slik at labber og buk blir avkjølt, samt at de drikker. Dette fordi hunden svetter gjennom potene og tungen.

Jeg har lest ut dette på stranden med min hund. Hvis jeg lot den avkjøle seg slik, og ikke badet hele kroppen, kunne den ligge 3 ganger så lang tid i solen uten å pese.

Et tips: Lær hunden å drikke av flaske. Dette gjør det enklere å gi hunden vann både på tur og på stranda. Du gjør følgende: Ha hunden stående foran deg. Hold venstre hånd under munnen til hunden slik at du holder hodet dens rolig. Før flasken med høyre hånd på skrå fra siden inn i munnen til hunden. Prøver den å vri seg vekk, holder du hodet VENNLIG, men bestemt. De fleste hunder åpner munnen nå. Hell vannet forsiktig inn slik at hunden får mulighet til å svelge unna, uten at den setter vannet fast i halsen. Ros hunden forsiktig med beroligende stemme når den svelger. Noen hunder vegrer seg litt til å begynne med, men det pleier ikke å ta lang tid flr den venner seg til dette og setter stor pris på vannet:)

Hvor mye en hund trenger å drikke i varmen, avhenger selvfølgelig av temperatur, type hund (pels) og aktivitet, men du kan ha som en tommelfingerregel at den trenger vann når du ser at den peser mye og virker litt slappere enn normalt.

Unngå hard mosjon i den verste solsteken, vent til kvelden når solen har gått ned. Da blir det behageligere både for deg og hunden.

Skulle hunden få heteslag, kan dette føre til hjerneskade eller død. Derfor er det viktig med hurtig hjelp. Symptomer: Uttalt sikling, ustø bevegelser, åndenød. Varmere på pannen enn vanlig.
Behandling: Legg hunden på et kjøligst mulig sted. Dypp hele hunden i kaldt varr eller spyl kroppen med en hageslange. I alvorlige tilfeller kan du måtte holde på i 30 minutter. Legg så isposer på pannen og hold dem på plass, kjør til dyrlegen for videre behandling.

Tar du disse forhåndsreglene, får også hunden din en behagelig sommer:)

svarte:

en kan kjøpe kjøledekken som man legger over hunden i varmen, ellers masse kaldt vann og skygge

svarte:

Du har fått mange gode råd. Jeg har et par til, som har fungert godt for mine hunder: Isbiter i vannskåla sånn at vannet holder seg kaldt, noen hunder vil spise isbitene, da kan du gi dem direkte. Kjøp frosne grillskiver på tilbud, la hunden få en når den peser mye. Fukt en badehåndduk eller et laken, legg det på golvet der hunden gjerne ligger. Fuktigheten vil "stjele" varme fra hunden, særlig om magen ligger på det våte tøyet. Og når alt annet er prøvd, ta den med i dusjen, sett vannet på kaldt/lunkent og spyl den på magen.

svarte:

Sørg for at den har nok vann tilgjengelig. Unngå krevende turer den varmeste tiden på dagen, midt i solsteika! For enkelte raser er det direkte farlig...! Om du må gå midt i sola, sørg for vann, pauser i skyggen...
På terassen / hagen bør hunden ha tilgang til skygge...jeg kjøler min franske bulldog ned med hageslangen og våte håndklær....har det med i bilen også om sommeren, om det trengs...
Mvh

svarte:

hunden skal drikke my vis hunden er i bilen la et vindu hvær litt oppe
Skriv et svar til spørsmålet...