Hei! Er en 12 år gammel jente.. jeg er 153 cm høy, å veier ca 50 kilo, jeg har begynt å få former, er den vekta unormal?

Stilt av
Skriv et svar til spørsmålet...
6 svar

svarte:

Hvis man bruker en BMI-kalkulator som regner med kjønn og alder i tillegg til høyden og vekta, f.eks. denne (nhi.no/skjema-og-kalkulatorer/kalkulatorer/diverse/bmi-kalkulator-kroppsmasseindeks) så ser man at du er normalvektig. Du har ingenting å være "redd" for.
Husk bare at en slik BMI-kalkulator ikke bryr seg om du trener. Muskler veier mer enn fett, så denne kalkulatoren ville nok sagt at en topptrent vektløfter er overvektig. Det er feil.

Og det å være tynn / veie lite betyr ikke alltid at man er sunn. Det går an å være tynn, med en normal BMI på f.eks. 21, men å være syk fordi man bare spiser nuggets.
Jeg mener at man er sunn når er fornøyd med seg selv, klarer å finne egen glede, spiser og drikker nok og riktig, beveger seg litt hver dag, har venner man kan prate med, og når kroppen rett og slett føles frisk.

svarte:

Det er helt normalt! Jeg er også 12 snart 13 og alle jentene i min klasse + meg veier minst 50 kilo! Ikke vær redd for vekta di! Bare lev livet! Vekt er jo bare et tall, ikke sant?

svarte:

ja

svarte:

Det går fint det jenta mi!

svarte:

Woo so cool ,, nice info moviezoneflix.com

svarte:

Play here free online classic game and enjoy it freely i think this one is much better than other one heartsgameonline.net so what are you thinking now,just do hurry up and install it.
Skriv et svar til spørsmålet...