dåpskake

Stilt av
noen som vet om en god kake som ikke er så vansklig å lage som jeg kan ha i dåpen til min lille datter? om som ikke er så veldig vandlig :)
Skriv et svar til spørsmålet...
3 svar

svarte:

Denne heter faktisk dåpskake, så den burde jo passe :-). En mektig, men utrolig god konfektkake som man tar små stykker av - hvis man greier da!

Kake:
250 g (uskåldede) mandler
250 g melis
1/2 barneskje vaniljesukker (Bruk gjerne Tørsleffs Vanila, hvit og grønnstripete boks, som de har i de fleste butikker nå. Den har ordentlige vaniljefrø i seg, mens Freia sin bare smaker kunstig)
1/2 barneskje kardemomme
4 eggehviter
2 hele egg

Alt røres sammen og trykkes ut i smurt og semuljestrødd springform. Stekes ved 150 grader i ca 35 minutter.

Glasur:
4 eggeplommer
250 g melis
250 g margarin
1 kokesjokolade

Rør eggeplommer og melis sammen til det blir en slags eggedosis. Smelt sjokolade og margarin over svak varme og avkjøl. Bland alt sammen.

Lykke til og ha en fin dåpsdag!

svarte:

Hambolt: Dette er en oppskrift som jeg har "arvet", og er derfor så gammel at den nok er fra før vi ble så bevisste på fett og kolesterol. Enig med deg at det høres mye ut. Jeg husker ikke om jeg har prøvd den med mindre smør i, men den blir ikke helt stiv uansett - mer sjokoladesmørkremete, så vidt jeg husker. Prøv med mindre og smak! Vil tro det går greit å tilsette mer avkjølt, smeltet smør dersom den ikke er rund nok i smaken.

svarte:

Denne kaken skal også jeg prøve, men har du prøvd å redusere margarinmengden i glasuren?
Syns det ser mye ut med 250 gr. Blir glasuren stiv? Sjokoladen hjelper vel til å stivne glasuren, selv om jeg reduserer smørmengden.......
Skriv et svar til spørsmålet...