Vind- og vanntett jakke til tusenlappen

For deg som vil leke litt soldat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle menn elsker spesialstyrker. Det er vel ingen drøy påstand. Du vet de er barskere enn deg, og du vet de gjennomfører oppdrag som er så hårreisende krevende at du blir svett av bare tanken.

Greit, vi når ikke disse gutta til anklene, men nå kan vi det minste se litt mer ut som dem.

Ekte vare

Master & Commander Special Operations-jakke er inspirert av det amerikanske forsvarets PCU L5-jakke. PCU står for Protective Combat Uniform, mens Level 5 er nivået på hvor mye juling jakken tåler, hvor level 7 er plagg beregnet for de mest ekstreme forholdene.

Og her sier produsenten at dette er det nærmeste du kommer den ekte varen som gutta i Navy Seals bruker, bare at denne er litt mer tilpasset den moteinteresserte mannen.

Foto: Masterncommander.com
Foto: Masterncommander.com

Se flere bilder av jakka her:

Membran

Special Operations-jakka er altså både vind- og vanntett og bruker membran for å få svetten ut av jakka, men samtidig holde deg varm. Men husk nå at dette er skalljakke beregnet for mildværsbruk (4 grader), så skal du bruke denne i Norge om vinteren må du kle deg fornuftig under jakka.

Den har to lommer oppe ved skuldrene, to lommer bak på ryggen, to foran og én ved håndleddet. Under armen har to du ventilasjonsglidelåser, mens lommene foran har åpning for headset-ledning til mobilen din.

Du får kjøpt jakkene i to farger: skogs- og ørkenfarge og den kommer i tre størrelser, M, L og X-L.

Billig

Prisen er heller ikke avskrekkende: Selv med toll og norsk moms ender opp med kun litt over tusenlappen. Og for hver jakke Master & Commander selger, gir deg bort en jakke til et barn boende i et barnehjem i et utviklingsland. Det er kanskje greit å nevne at det amerikanske flagget er sydd på som tøymerke.

Ja, dette står på hjemmesiden deres. Vi stusser da bare litt over at jakkene kun kommer i medium, large og x-large.