Snow Lizard tåler snø og fuktighet, men hvor god er den ellers? Foto: Berit B. Njarga
Snow Lizard tåler snø og fuktighet, men hvor god er den ellers? Foto: Berit B. NjargaVis mer

Vi har prøvd Snow Lizard SLXTREME 4

Se hva vi syns om produktet som gjør iPhonen din robust.

Å ha en mobiltelefon som tåler å være med på tur kan være praktisk, men det er ikke alltid de ekstra robuste mobiltelefonene er like praktiske i hverdagen, til helt vanlig mobilbruk.

Snow Lizard skal gi deg muligheten til å bruke iPhone til hverdags - og gjøre den om til en ekstremversjon etter behov. Høres ut som en vinn vinn-situasjon, men er det for godt til å være sant?

>> Den perfekte julegave til alle med en smartmobil?

Slik fungerer Snow Lizard

Snow Lizard SLXTREME 4 er et slags cover, som skal gjøre at iPhonen din takler blant annet snø, fukt, støt og vann til to meters dybde. I tillegg har produktet innebygd batteri og solcellepanel, som skal kunne gi telefonen din ekstra batterikapasitet etter behov.

Denne varianten passer til iPhone 4 og 4S, men produsenten har også en versjon til iPhone 5.

Vi har ikke testet produktet fullt ut, men gjort en vurdering av hvor praktisk det er å bruke ute, og om den ser ut til å gjøre at iPhonen tåler litt ekstra.

Produktet med iPhone 4S inni, har vært i bruk i cirka 5 minusgrader, i løssnø, i et par timer. For å vurdere om den har noe for seg, har vi gjort følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Akt, herjet i snøen og trynet (ufrivillig) på isen med mobiltelefonen i lomma.
 • Sluppet mobilen fra cirka 1,5 meters høyde ned på bakken, for å se om den tåler lettere støt.
 • Prøvd ut telefon med Snow Lizard-coveret på, til å sende sms og ringe med.
 • Forsøkt å bruke solcellepanelet til lading.
 • Her er våre erfaringer etter bruk i snø og kuldegrader:

  Pris: Cirka 800 kroner Foto: Produsenten
  Pris: Cirka 800 kroner Foto: Produsenten Vis mer


  Både og

  Snow Lizard-coveret med telefon inni er litt massiv i bruk, og oppleves som ganske tung og klumpete, ikke minst hvis man skal ha den i en jakke- eller bukselomme. I en ryggsekk går det derimot greit.

  Å bruke mobilskjermen går problemfritt, helt til man skal skrive sms, som i utgangspunktet fungerer bra, bortsett fra når man skal bruke taster som er nærmest kantene av telefonen. Da er det litt vanskelig å komme til, selv for en med små hender.

  Når vi ringer med Snow Lizard på telefonen, blir det veldig dårlig lyd under samtalen, og vi sliter til tider med å høre personen i andre enden.

  Heller ikke Hjem-knappen fungerer spesielt godt, den blir veldig hard å trykke inn.

  Tåler trøkk

  Snow Lizard-coveret virker både tett og støtsikker. Etter å ha rullet mobiltelefonen i snø, sluppet den ned fra rundt 1,5 meters avstand på hard is og rullet rundt i snøen med den i lomma, ser den like fin ut. Det samme gjør iPhonen som er inni, og man ser ingen tegn til fukt.

  Vi har tidligere testet Gooper DryBag, her kan du lese vår dom over produktet.

  Vi har derimot ikke sjekket om mobilen kan brukes under vann med Snow Lizard, slik produktet skal gi mulighet til.

  Derimot har vi forsøkt å benytte oss av solcellepanelet, som viste seg å være utfordrende under norske lysforhold i desember. Vi fikk bekreftet at ladelyset ble tent den lille tiden vi fikk lagt produktet i direkte sollys, men sola forsvant såpass fort bak tretoppene at det var det hele.

  Antakelig vil dette fungere bedre på påskefjellet, når solen står litt høyere på himmelen.

  Erfaringsmessig har iPhone en tendens til å slå seg av når det blir kaldt, noe finske PCWorld tidligere har slått fast i en test. Allerede ved 5 minusgrader begynte iPhone 4S å få trøbbel.

  Vi har selv samme erfaring med iPhone-bruk i kulda, men da vi var ute i rundt 5 minus med samme iPhone inni Snow Lizard-coveret, fikk mobilen ingen kuldeproblemer.

  Konklusjon

  Etter å ha prøvd ut Snow Lizard SLXTREME 4 er vår vurdering følgende:

  Er du mest glad i å bruke en vanlig mobiltelefon, iPhone i dette tilfellet, men har behov for at telefonen skal tåle litt ekstra i ny og ne, for eksempel på ski- eller fjellturer, er dette et helt greit alternativ.

  Mobilen fungerer ikke optimalt, men gir deg kanskje det du trenger mest når du er på tur: At telefonen tåler å bli våt, og takler ekstra hardhendt behandling.

  Er du derimot på tur hele tiden, ville vi nok heller gått for en av de robuste eller vanntette mobiltelefonene som fins på markedet.

  Her kan du lese tester av fire av disse:

 • Sony Xperia Z Ultra
 • Samsung Galaxy 4S Active
 • Samsung Galaxy Xcover 2
 • Cat B15