<strong>TÅLER JULING: </strong>Holmeslets nye helårs ekstremtelt har stormmatter og skal sitte godt plantet i bakken.  Foto: Produsenten
TÅLER JULING: Holmeslets nye helårs ekstremtelt har stormmatter og skal sitte godt plantet i bakken. Foto: ProdusentenVis mer

Verdens første "rynkefrie" telt?

Ny teknologi skal gjøre teltduken mer temperaturstabilt.

Den norske teltspesialisten Holmeslet slipper to- og tremannsteltet Tramper neste år, som får en duk med en helt ny teknologi kalt Tentech.

Mye mer stabil

– Denne duken er en tynn vevet ripstop polyesterduk med en spesiell belegning som gjør den stabil også når den kjøles ned av regn. Duken er naturligvis vanntett. Bildet viser en sammenligning mellom Tentech-duken til venstre og standard silikonbelagt duk til høyre på samme teltmodel, sier Tore Holmeslet til DinSide.

Lyst å bo oppe trærne? Da er dette teltet for deg

Holmeslet har vært med på å utvikle denne nye duken som etter planen skal slippes før påsken neste år. Hva som er inni belegningen vil Holmeslet foreløpig holde for seg selv.

Foto: Holmeslet.no
Foto: Holmeslet.no
Foto: Holmeslet.no
Foto: Holmeslet.no
Foto: Holmeslet.no
Foto: Holmeslet.no

Se produsentens bilder av Tramper her:

Testet i månedsvis

– Jeg har ikke sett noen lignende telt på markedet og jeg har holdt på med telt i mange år. Jeg vil ikke påstå det er helt rynkefritt, men dette er det eneste teltet som ikke siger så mye når det blir nedkjølt av vær og vind. Jeg har hatt Tramper stående i hagen i min i tre måneder og ennå har det ikke seget noe, hevder Holmeslet.

Les: Dette teltet er fint å ha med på sykkelcamping

Artikkelen fortsetter under annonsen

Null kondens

Nyvinningen er altså at ytterduken er temperaturstabil. Det betyr at ytterteltet ikke siger ned på innerduken når det blir kaldt eller når det regner. Fungerer det slik produsenten sier, kan det hindre kondens fra å trekke inn i underduken, for til slutt å ende opp som fuktighet på deg og soveposen din. En kjent og plagsomt problem for mange teltbrukere.

DinSide har imidlertid ikke testet teltet selv, og kan dermed ikke si for sikkert at dette fungerer etter hensikten.

Les også: Telt som garantert vekker oppsikt

Alt om telt og villmark fra DinSide