<strong>RÅTASS: </strong>Urbantrikes dyreste modell, Adairucus, vil garantert vekke oppsikt.
RÅTASS: Urbantrikes dyreste modell, Adairucus, vil garantert vekke oppsikt. Vis mer

Trehjulssykler for voksne

For de av oss som aldri vokser opp.

Det kan virke som finanskrisen er avblåst for enkelte i USA, for nå skal det tydeligvis lekes over dammen. For ikke lenge siden testet DinSide den amerikanske sparkesykkelen for voksne, Xootr MG, og vi falt pladask. Nå er det tydeligvis trehjulssyklenes tur til å få voksenbehandlingen: Hils på Urbantrike.

Les: Sjekk denne blodtrimma barnevognen

Doble bakhjul

Det ferske Kickstarter-prosjektet ønsker å få finansiert tre typer trehjulssykler for voksne: Bailey, den enkle, høye og off-road-vennlige, den gate-vennlige og hot rod-inspirerte Atticus og den råeste av dem alle, Adairucus med sine doble bakhjul.

BAILEY: Den enkleste og billigste modellen tåler ikke mer enn en vekt på 113 kilo, men egner seg bedre til off-road-kjøring enn de andre. Foto: Urbantrike.com
ATTICUS: Den mellomste modellen er inspirert av hot-rods. Foto: Urbantrike.com
ADAIRUCUS: Toppmodellen kommer med doble bakhjul. Foto: Urbantrike.com
PRAKTISK: Skru av bakakselen og putt den i bagasjerommet.

Se dem her:

Tåler høy vekt

De to største modellene skal tåle en vekt på 225 kilo, og du kan skru av bakakselen med unbrakonøkkel, slik at du får plass til trehjulingen i bagasjerommet. Prisene starter på 2.600 kroner (frakt inkludert) for den enkleste, til 6.500 kroner for Adairucus. I tillegg kommer norske avgifter. Går finansieringen i boks, er planen å starte salget i desember i år.

Her kan du se reklamen:

Les også: En bensinsgjerrig trehjuling

Alternativ

Klarer du ikke vente til desember, er det mulig å få tak i en High Roller Adult Size Big Wheel Trike til 3.500 kroner (pluss 1.000 kroner i frakt og norsk moms). Den tåler bare en vekt på 125 kilo, har justerbart sete, og er ypperlig til å drifte ned bakker med sine 14-tommers plastikkhjul (som vi håper tåler mye juling).

Artikkelen fortsetter under annonsen

SLADDE-DRØM? Denne passer ypperlig til å drifte i nedoverbakker.  Foto: Highrollerusa.com
SLADDE-DRØM? Denne passer ypperlig til å drifte i nedoverbakker. Foto: Highrollerusa.com Vis mer


Drifting

Det er ingen tvil om at trehjulssykler for voksne er gøy, og enda morsommere blir det når du kan drifte nedover slakke bakker etter å ha bli dratt i gang av en bil. Her viser Devin Graham og kompisene hans på ombygde trehjulinger akkurat hvor morsomt (og farlig) dette er:

Den råeste av dem alle?

Ikke heftig nok? I forbindelse med slippet av den nye Skoda Octavia RS, ble det laget en reklamefilm med overdimensjonerte kjøretøy som liksom skulle blekne i skyggen av den nye Skodaen. Vi er ikke helt sikre på om de gjorde det, for akkurat denne trehjulingen er det råeste vi har sett.

KUN ÉN: Det finnes dessverre bare ett eksemplar av denne.  Foto: Skoda
KUN ÉN: Det finnes dessverre bare ett eksemplar av denne. Foto: Skoda Vis mer