<strong><strong>EN OPPLEVELSE:</strong> </strong>Tentsile Stingray ser unektelig veldig morsomt ut. Og det er kanskje ikke så dyrt som du skulle tro.  Foto: Tentsile.com
EN OPPLEVELSE: Tentsile Stingray ser unektelig veldig morsomt ut. Og det er kanskje ikke så dyrt som du skulle tro. Foto: Tentsile.com Vis mer

Tre telt du ikke har sett maken til

Her burde det være noe for alle ...

Publisert
Sist oppdatert

Vi vil anta at det engelske Tentsile Stingray er et telt mange har drømt om. Med tre «ankerfester» du binder rundt hvert sitt tre kan du overnatte i høyden i skogen og våkne til synet av bakken under deg, litt som en safarihytte oppe i trærne et sted på savannen i Afrika.

Tåler 400 kilo

Teltet på 7,5 kilo kan også settes opp på bakken, og skal bare ta ti minutter å få opp i høyden. Det tåler en vekt tilsvarende tre voksne med turutstyr, altså rundt 400 kilo. Produsenten anbefaler å ikke sette den høyere enn 1,2 meter over bakken for å enkelt komme seg inn i teltet og for å unngå skader (og søksmål, kanskje?). Flere tech-specs her.

Les: Teltene som vekker oppsikt

Hvor dyrt blir det?

Men de fleste vil sikkert lenger opp i høyden og da må du investere i en stige, som selges separat. Det engelske firmaet sender til Norge, og prisen for stige og telt kommer på litt over 7.000 kroner. Da er frakt inkludert. Momsen blir på rundt 1.700, så da er vi oppe i en total på 8.700 kroner. Ja, det blir ganske dyrt, men samtidig får du et telt ingen andre har. For ikke å snakke om naturopplevelsene du får, spesielt hvis du tør å sette den litt opp i høyden.

Ser ikke dette gøy ut?

Sov trygt i hengekøya

Nubé (uttales «new-bay») er litt i samme gate som Tentsile. Dette er et populært Kickstarter-prosjekt som forlengst har nådd sitt første mål på 80.000 kr. Nubé er en hevet beskyttelse for hengekøyen og utstyret ditt, og følgelig skal verken du eller pikkpakket bli utsatt for regn eller insekter. Du har plass til rundt 90 kilo med utstyr i underdelen av Nubé, og insektsnettet skal dessuten være så tett at ingen ekle krypdyr skal kunne kravle inn til deg om natten, selv ikke der festet går ut av åpningen.

Sykkelcamping? Da er dette teltet du trenger

Plass til to hengekøyer

Nubé veier litt over én kilo og passer alle slags hengekøyer, du får til og med plass til to hengekøyer under den. Dessuten kan den settes opp på bakken. Den er nesten fire meter lang og tre meter bred på sitt meste, så her skal man ikke være redd for å bli våt.

Se den her:

Kommer i januar

Sierra Madre jobber med å utvikle den, og har planer om å sende ut Nubé i januar. Forplikter du deg med 1.600 kr. nå, kan du eie en slik på nyåret. Hengekøye følger ikke med!

Skal du på bilcamping? Denne tilhengeren har du alt du trenger

På utstilling

Over til noe helt annet: ZPacks sin HexaNet Bug Shelter er et superlett insektsnett-telt for deg som ikke er spesielt sjenert. Det settes enkelt opp med en enten en gåstav du har med deg eller en teltstang, eller bare ved å feste den til en gren. Så setter du fast fem plugger og du er klar til å være på utstilling. Og bare du, her er det ikke plass til noen andre.

Les også: Her enda flere rare telt

Må ha teltduk

Men noen ganger regner det i Norge, og da trenger du en tilhørende teltduk. Skal du bare ha insektsnett-teltet koster det 1.200 kroner (pluss 100 kroner i frakt og 315 kroner i moms). Skal du ha hele pakka med teltduk, blir det atskillig dyrere: 2.900 kroner (pluss 100 kroner i frakt og 730 kroner i moms). Totalt blir det 3.730 kroner. Da hadde vi heller gått for et Ringstind-telt fra Helsport til omtrent samme pris.

Er dette noe for deg?

Alt om telt fra DinSide
Alt om villmark fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer