TIPS: Slik åpner du hermetikkboksen

Enkelt triks når du har glemt boksåpneren på tur.

<strong>SLIP OG KLEM</strong> Det eneste du skal gjøre er å slipe boksen frem og tilbake og klemme øverst rundt åpningen når du føler lokket er klar for å gi etter.  Foto: Thomas Strzelecki
SLIP OG KLEM Det eneste du skal gjøre er å slipe boksen frem og tilbake og klemme øverst rundt åpningen når du føler lokket er klar for å gi etter. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette trikset stammer fra noen eksentriske russere og vi så det først hos Gear Junkie.

Trikset er uansett så enkelt at noen må ha kommet på det før.

Uansett, vi måtte prøve dette selv. Det eneste du trenger er en hermetikkboks og et flatt, hardt underlag. Vi tok med en skiferhelle vi fant i nabolaget, kjøpte tre hermetikkbokser – en med bønner, to med tomatepuré, og dro med alt på jobb.

Tips: Slik åpner du hermetikken uten søl

Slip og slit

Det eneste du skal gjøre, er å slipe hermetikkboksen på underlaget og så trykke rundt åpningen når du føler lokket er klart for å gi etter.

IKKE KLEM FOR HARDT: Da skjer dette.  Foto: Thomas Strzelecki
IKKE KLEM FOR HARDT: Da skjer dette. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer


Og ja, det funker. Vi prøvde tomatpureen først, og holdt på i noen minutter før vi klarte å klemme opp lokket. Da klemte vi til gjengjeld litt for hardt, så det ble litt søl.

Litt søl

Så gikk vi over til noen billige Rimi-bønner, og det tok atskillig lenger tid. Det begynte dessuten å sive ut bønneveske underveis, uten av det ble for mye søl.

Trikset er nok å slipe boksen grundig, så lokket vil gi etter så fort du begynner å klemme på det. Da unngår du også søl.

Etter rundt syv minutter med sliping og klemming rundt hele toppen, ga lokket til slutt etter, og vi hadde et deilig måltid med kalde bønner foran oss.

Les også: Styr unna denne boksematen

Vil du noen gang få bruk for dette trikset? Hvis du skulle ha glemt alt av verktøy og kniver på tur, så du ikke kan ty til den maniske lage-hull-i-hermetikken-med-en-kniv-eller-skrutrekker-løsningen, kan jo dette være noe.

Her ser du videoen vi hentet trikset fra:

Les mer om: hermetikk, turmat og villmark

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!