TEST: Gjør mobilen om til et actionkamera

Et smart alternativ til GoPro?

<strong>FESTE: </strong>Fest den så høyt og stramt som mulig.   Foto: Thomas Strzelecki
FESTE: Fest den så høyt og stramt som mulig. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Camsports Phone Case er en vanntett mobilholder som du fester rundt brystet med borrelås og som gjør om iPhonen eller Samsung Galaxyen din til et actionkamera. Har du vurdert et actionkamera fra GoPrO eller Contour, men ikke har budsjett til det, kan kanskje dette være noe for deg.

Enkelt å komme igang

Det er ikke noe komplisert oppsett du har i vente; esken inneholder kun seks deler og monteres relativt kjapt. Du får med to stykker beskyttelsesfilm og fire selvklebende striper som skal gjøre at mobilen sitter som støpt inni holderen. Vi brukte ikke filmen, heller ikke stripene i første omgang, da vi opplevde at mobilen satt godt nok fast.

Se den fra flere vinkler her:

Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki

Fiskeøye

Det kun tre ting du kommer til å bruke: Den vanntette holderen som skal klare inntil fem meter under vann i opptil en time, selesystemet med borrelås og 180-vidvinkellinsen, også kjent som fiskeøye.

Se hvordan den filmer her:

Husk dette

Så kommer det viktigste spørsmålet: Hva skal du bruke den til? På Youtube ser du reklamefilmer hvor holderen brukes under paragliding og jetski, men for vår del falt valget på sykling. Første gang brukte vi siste generasjon iPod Touch og dro ut på en en times sykkeltur, og gjorde en klassisk nybegynnertabbe: Vi glemte å slå av autolås på mobilen, og dermed ble det ikke filmet noe underveis.

Berøringskjerm

Et annet og viktig moment vi ikke oppdaget før lenge ut i testingen, er at det er en egen nedsenket stripe nederst på holderen som gjør det mulig å bruke iPhonens berøringsskjerm. Dermed er det viktig at du drar ned kamera-symbolet dit, så du slipper å åpne og lukke holderen hver gang du skal slå av og på kameraet.

Et annet tips

På neste tur fikk vi endelig filmet en sykkeltur, og oppdaget at vi bare hadde filmet sykkelstyre i én time. Det byr ikke akkurat på så spennende titting. Vi lærte at det er viktig å skru holderen skikkelig fast med skruen og presse holderen så tett inntil brystet som mulig for å fange opp noe annet enn bare styret når du sykler.

FISKEØYE: Vidvinkel-linsen kan tas av og på.  Foto: Thomas Strzelecki
FISKEØYE: Vidvinkel-linsen kan tas av og på. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer

Passer ikke alle aktiviteter

Igjen, altså: Hva slags sport eller aktivitet du skal filme, er viktig å ha i bakhodet før et eventuelt kjøp. Alle idretter hvor du lener deg litt forover, vil følgelig filme det synsfeltet, så sykling er kanskje ikke helt ideelt. Vi løste dette med å stramme selene så høyt oppe på brystet som mulig og ved å klemme holderen helt inntil platen den er skrudd fast på.

Opp-ned

Vil du filme det du faktisk ser mens du sykler, kan du skru av holderen og montere den opp-ned, som du ser på bildet under. Da kan du bøye holderen oppover og dermed filme det du faktisk ser. Problemet er at du nå ikke har tilgang til skjermen og at du ved et uhell kan slå av filmingen mens du setter i mobilen i holderen. Og jada, det skjedde med oss.

Dermed kan vi vel slå fast at Camsports Phone Case passer best for aktiviteter der du ikke lener deg forover.

Et annet problem, er at filmingen spiser opp batteriet. Etter litt under en times filming, var godt over halvparten av batteriet oppbrukt.

OPP-NED: Fester du holderen opp-ned, får du filmet fra en bedre vinkel, men det har også sine ulemper.  Foto: Thomas Strzelecki
OPP-NED: Fester du holderen opp-ned, får du filmet fra en bedre vinkel, men det har også sine ulemper. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer

Fiskeøye

Vi filmet for det meste med vidvinkelen, men opplevde ikke at den ga noen større whoah-effekt, og gikk etter hvert over til vanlig film, selv om du da mister mye av naturen rundt deg. Dette er vel egentlig snakk om smak og behag.

Heller gå for GoPro?

Kvaliteten er selvsagt ikke i nærheten HD-actionkameraene, men oppleves som helt ok. Ta en titt på videoen og døm selv om dette er noe du kan leve med. Vil du ha full HD-kvalitet i filmene dine, kan du heller vurdere en GoPro til rundt 2.000 kr. For til syvende og sist blir dette et spørsmål om pris. Camsports koster 649 kr. på nettet, altså rundt 1.400 kr. billigere enn Go Pro-en, selv om disse to produktene egentlig ikke kan sammenlignes.

Konklusjon

Camsports er enkel å bruke, med en tidvis litt frusterende kameravinkel, spesielt hvis du sykler. Vi savnet uten tvil en mulighet til å feste denne på sykkelhjelmen. Har du ikke råd til et actionkamera kan likevel dette være en midlertidig løsning, selv om du ikke kan forvente mirakler når det gjelder kvalitet på filmene du tar opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!