<strong><strong>VANNAVVISENDE:</strong></strong> Teknologien gjør at væskene ruller av plagget.  Foto: Aamir Patel
VANNAVVISENDE: Teknologien gjør at væskene ruller av plagget. Foto: Aamir Patel Vis mer

T-skjorten versjon 2.0

T-skjorten Silic kan bli det neste store, om den holder det den lover. Men er det for godt til å være sant?

Publisert
Sist oppdatert

Kickstarter-suksessen Silic har vakt mye oppmerksomhet i USA, og det med god grunn:

Teknologien i denne T-skjorten gjør nemlig flekker på klærne til en saga blott.

Ruller av

Takket være bruk av «hydrofobisk nanoteknologi», som på godt norsk kan omskrives til noe sånt som vannavstøtende molekyler, skapes det et mikroskopisk lag av luft mellom tekstilen og væsken. Så når væsken treffer tekstilen, vil den bare rulle av plagget.

<strong><strong>BLIR IKKE VÅT:</strong> </strong>Alt preller av på Silic, som produsenten hevder ikke inneholder noen helseskadelige materialer.  Foto: Aamir Patel
BLIR IKKE VÅT: Alt preller av på Silic, som produsenten hevder ikke inneholder noen helseskadelige materialer. Foto: Aamir Patel Vis mer


Sagt på en annen måte: Drikker du en for stor klunk med rødvin og søler noe på T-skjorta, vil det bare prelle av tekstilen og forhåpentligvis ikke lande på khaki-buksene dine.

Smarte tekstiler: Bambus holder deg tørr og luktfri

Like fin

Altså blir det ikke flekker, du blir ikke våt og T-skjorten er like fin som før. Verre er det muligens med plagget under.

Alt som er væskebasert, det være seg sirup eller svette, forsvinner fra Silic, som skal tåle rundt 80 vask før teknologien begynner å miste sin effekt.

Silic har i skrivende stund fått finansiert over 184.000 dollar, og når det opprinnelige målet var satt til 20.000 ser det definitivt lyst ut. Ikke er det for sent heller, for forplikter du deg med rundt 300 kroner nå, pluss 100 i frakt, vil en Silic i svart eller hvit sendes til deg i mai.

Vil levere i tide

Aamir Patel er grunderen bak Silic, og forteller til DinSide at de for øyeblikket er i ferd med å flytte til større produksjonslokaler siden etterspørselen er høyere enn forventet, men understreker at de vil klare å levere T-skjortene i tide.

Noen unge norske forskere har også jobbet med denne teknologien, noe du kan se her.

Les også: Vi har testet kompresjonssokker

Se reklamevideoen her:

Les mer om: tekstiler og teknologi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer