<strong>GLASSKLAR LYD? </strong>Vi er litt skeptiske til hvor god lyd denne lager, men gir plusspoeng for ideen.  Foto: Uncommongoods.com
GLASSKLAR LYD? Vi er litt skeptiske til hvor god lyd denne lager, men gir plusspoeng for ideen. Foto: Uncommongoods.comVis mer

Sylteglass med lyd

Noe å ta med ut i parken?

Det vi her hjemme kaller for norgesglass heter Mason jar i USA, og som du ser kan de brukes til annet enn å sylte. Ingeniør og elektriker-kompisene Adam Wegener og Ron Sloat startet i 2009 firmaet Trash Amps og begynte med nettopp det: Å lage høyttalere ut av gjenvinnbart materiale, i dette tilfellet brusbokser.

Alternativer? DinSide tester fire små høyttalere

Holder i 20 timer?

Den ferske oppfølgeren er de hjemmelagde Mason Jar Speaker & Amplifier, hvor forsterkeren er under sylteglasslokket, som i dette tilfellet er en høyttalergrill av baltisk bjørk. Det er ikke spesifisert hvor mye lyd den klarer å produsere, og det gir vel grobunn for en viss sunn skepsis, skulle vi tro. Trash Amps hevder batteriene vil vare i rundt 20 timer, også det høres også litt voldsomt ut i våre ører.

NOE FOR UNGA? Trash Amps første produkt, bokshøyttaleren.  Foto: Uncommongoods.com
NOE FOR UNGA? Trash Amps første produkt, bokshøyttaleren. Foto: Uncommongoods.com Vis mer


Plag omgivelsene

Glasset har en egen aux-inngang for ulike lydkilder, og du også kan koble den medfølgende ledningen til en gitar ved å bruke en minijack til jack-adapter (følger med) og så skru bryteren over til gitar. (Se det øverste bildet). Dermed kan du bli en sann plage for omgivelsene i din foretrukne park.

Les: Vil du heller ha en kraftig Bluetooth-høyttaler?

Blir fort dyrt

Mason Jar Speaker & Amplifier koster litt over 400 kr, men dessverre sender de ikke til Norge. Skulle du likevel være interessert, må du opprette en postboks-adresse i USA for få produktet hjem. Og da kommer frakt og moms og eventuelt andre ubehageligheter i tillegg, så dette kan fort bli dyrt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LAG HJEMME: Designer Sarah Pease har laget disse høyttalerne ved å følge en oppskrift på nettet.  Foto: Sarahpease.com
LAG HJEMME: Designer Sarah Pease har laget disse høyttalerne ved å følge en oppskrift på nettet. Foto: Sarahpease.com Vis mer


Ny trend?

Gutta er ikke alene om å lage sylteglasshøyttalere. Designeren Sarah Pease har allerede laget et sylteglasshøyttalersett ut av «lag-de-selv»-høyttalerne Fab Speakers. (Se bildet over). Aner vi en ny trend?