<strong>EN ELLER TO, ELLER DUO?</strong> Det er ikke mye vits å være den eneste i sykkelgjengen som har denne, så det kan lønne seg å spleise på duo-utgaven.  Foto: Cardosystems.com
EN ELLER TO, ELLER DUO? Det er ikke mye vits å være den eneste i sykkelgjengen som har denne, så det kan lønne seg å spleise på duo-utgaven. Foto: Cardosystems.comVis mer

Sykkelsnakk

Bluetooth-apparatet Cardo BK-1 lar tre ryttere snakke sammen. Da tar de kanskje litt mindre plass i bredden.

Produsenten hevder Cardo BK-1 DUO er «verdens første trådløse kommunikasjons- og audio-system som virker via Bluetooth».

Det høres jo spennende ut, men det er ikke nødvendigvis noe du trenger. Likevel, kanskje blir bilistene glade for at syklister som er på tur sammen ikke lenger behøver plassere seg i bredden ut fra veikanten når de skal snakke sammen?

Du slipper å skrike

Har du en kompis du sykler (og skravler) mye med og dere er lei av å skrike til hverandre under turen, kan kanskje BK-1 være noe. Kjøper dere én hver, eller spleiser på duo-utgaven, kan dere snakke til hverandre under turen i skogen eller på landeveien og diskutere hvor håpløs den og den hundeeieren er.

En tredje syklist kan også være med på moroa, men der stopper det også.

Les: Dette er loven mange syklister bryter

Stemmestyrt kontroll

BK-1 lar deg også høre på musikk på mobilen og motta GPS-beskjeder, og du kan dessuten motta, ringe eller avvise mobilsamtaler med stemmestyrt kontroll, eventuelt bruke en av knappene på BK-1-en du har festet på toppen av hjelmen.

Se den her:

Foto: Cardosystems.com
Foto: Cardosystems.com
Foto: Cardosystems.com


Signalproblemer

BK-1-en festes med borrelås på de fleste sykkelhjelmer, og skal i teorien ha en rekkevidde på 500 meter. Brukere på nett rapporterer imidlertid at det ikke skal mange hindringer i landskapet før signalet forsvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tipper den er perfekt å bruke på rolige sykkelturer på Mallorca for to mennesker, men kan bli mer stressende enn moro å bruke i en tett skog.

Grundig test: Dette er den beste sykkellykten

Den fungerer for iPhone og Android, veier rundt 50 gram, og har opptil syv timers taletid. Høyttalerne er ikke i kontakt med ørene, så du kan fint høre hundeeieren skrike etter deg.

Kjøp fra utlandet

Norske Bikeshop.no skal ha 3.128 kroner for den, men kjøper du den fra utlandet ender du på rundt 1.700 kroner, alt inkludert. Skal du kan duo-utgaven fra utlandet, ender du opp med rundt 3.000 kroner (med alt), altså billigere enn å kjøpe én her hjemme.

Dessuten selges så vidt vi vet ikke duo-en i Norge.

Alt om sykkel fra DinSide