<strong>OPPFINNER: </strong>New York-designeren Jared Loveless vil gjerne ha flere sykkelbrukere på én og samme sykkel.  Foto: Jared Loveless
OPPFINNER: New York-designeren Jared Loveless vil gjerne ha flere sykkelbrukere på én og samme sykkel. Foto: Jared LovelessVis mer

Sykkel – med sparkesykkel

En trår, den andre sparker.

Sykkelentusiasten og designeren Jared Loveless fra New York har sendt en patentsøknad på det vi på norsk kan døpe «sparkesykkelsykkelen».

Konseptet til scooteRack er enkelt: Det er en vanlig bysykkel som har en sparkesykkel montert bak, som enkelt brettes sammen og gjør seg om til et slags bagasjebrett, selv om vi er litt usikre på akkurat hvor funksjonelt det er.

Les: En koffert med sparkesykkel

Risikabelt?

Noe av tanken bak er at både syklisten og passasjeren skal trå og sparke for å komme seg fremover, og vi antar at man da kan komme opp i visse, og muligens smått risikable, hastigheter.

Se hvordan prototypen fungerer:

Les også: En annerledes sykkelbakskjerm

For hipstere

«Jeg fant opp dette fordi jeg vil se flere mennesker bruke sykler for å komme seg rundt. Tenk om du kunne doblet antall sykkelbrukere uten å doble antall sykler!» har en noe entusiastisk Jared Loveless uttalt.

Det er kanskje ikke alle som er like begeistret for den tanken, og vi tipper at scooteRack enten passer for Oslo-hipstere eller pappaer med litt eldre barn.

NOE FOR DEG? Denne er sikkert morsom på asfalt sammen med poden.  Foto: Jared Loveless
NOE FOR DEG? Denne er sikkert morsom på asfalt sammen med poden. Foto: Jared Loveless Vis mer


Alt om sykkel fra DinSide.

På tur? Sjekk også denne kofferten, med innebygget sparkesykkel!

Blir dette for manuelt for deg, bør du benytte sjansen til å teste Segway når du er utenlands. Vi prøvde i København, og ble hektet!

Artikkelen fortsetter under annonsen