Test av regntøy for barn 2016

Store forskjeller på vanntettheten

Flere av regnsettene for barn er ikke vanntette etter slitasje og vask. Men én får full score i den svenske testen av regntøy for barn.

TEST AV REGNTØY: Store forskjeller i resultatene, ikke minst med tanke på vanntetthet etter slitasje.
TEST AV REGNTØY: Store forskjeller i resultatene, ikke minst med tanke på vanntetthet etter slitasje. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testen av regntøy er gjennomført av svenske Testfakta, og viser at det er store forskjeller på hvor godt regntøyet tåler vann, ikke minst etter slitasje og noen runder i vaskemaskinen.

De har sett nærmere på ni produkter, hvor én av produsentene går ut med toppscore. De tre produktene i bunn, klarer derimot ikke å gjøre jobben med å holde barnet tørt.

Stormberg best i test

TESTVINNER: Stormberg Vestland. Foto: Produsenten
TESTVINNER: Stormberg Vestland. Foto: Produsenten Vis mer

Det er regnsettet med det treffende navnet Vestland fra Stormberg som vinner testen og får 5 av 5 mulige poeng. Dette regntøyet er rett og slett vanntett, både før og etter slitasje og i sømmene, og får dessuten toppscore på rivestyrke.

På en sterk andreplass finner vi regnsettet Fireman/Southport fra Polarn & Pyret, som kun får en noe lavere score på rivestyrke.

Bunnplassering til Helly Hansen

Produsenten som derimot ikke klarer å hevde seg tilsvarende, er Helly Hansen. For selv om regnsettet K Voss er svært vanntett før slitasje, gjør slitasjen at det mister bortimot all vanntetthet. Dessuten er vanntettheten i sømmene den dårligste av samtlige ni produkter. Også på rivestyrke kommer produktet langt ned på resultatlista.

Anne Lene Fritheim, produktsjef i Hella Hansen, sier til Dinside at de er svært overrasket over testresultatene.

- Det viktigste for Helly Hansen er alltid fornøyde forbrukere og dette testresultatet er både skuffende og ikke i tråd med vår fokus på kvalitet og fornøyde kunder, sier Fritheim.

Hun sier videre at K Voss regnsett har vært blant deres bestselgende barneprodukter, og viser også til tidligere tester med gode testresultater.

- Vi har ikke hatt andre indikasjoner på kvalitetsproblemer, og går nå gjennom vår produksjon for å forsikre oss om at dette ikke er et resultat av uakseptabel variasjon i produksjon. Vi vil selvfølgelig gjennomgå våre kvalitetsprosedyrer for å forsikre oss om at produktet vi tilbyr våre kunder fullt ut møter våre strenge kvalitetskrav., sier Fritheim.

Her kan du lese hele testen av regntøy for barn.

Hvordan velge regntøy? Se på vannsøylen

Når du skal velge regntøy til barn, er slitestyrke viktig, noe denne testen er et godt eksempel på. Når det gjelder vanntetthet, kan det være lurt å se på vannsøyleverdien på regntøyet. Dette gjelder både ved kjøp av regntøy til barn og til voksne.

Denne verdien bør være på minst 15.000, mener leder for Tursenteret i Den Norske Turistforening, Anders Gjengedal.

MINIMUM 15.000: Såpass høy bør vannsøyleverdien være på regntøyet. Foto: Tore Neset
MINIMUM 15.000: Såpass høy bør vannsøyleverdien være på regntøyet. Foto: Tore Neset Vis mer

LES OGSÅ:

Derfor skal du ta brødposer på føttene

Pass på dette når du tørker våte sko

Du kan miste lappen om ungene kjører ståbrett