Sportskalosjene

Lei av at fotballsko lager stygge merker i parketten? Her har du løsningen.

<strong>UNNGÅ RIPER: </strong>Har du barn som løper inn og ut av huset med fotballsko med knotter, kan dette være en løsning.  Foto: Cleatskins
UNNGÅ RIPER: Har du barn som løper inn og ut av huset med fotballsko med knotter, kan dette være en løsning. Foto: Cleatskins Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som har fått store, svarte streker i parketten etter at junior har strenet inn med fotballsko for å hente vannflaska, vet hvor vanskelige de er å få bort. Og det er heller neppe populært at du valser inn hos bestemor på vei til golfbanen med helt nye spikes på golfskoene. Det er sikkert også mange som har opplevd hvor tungvint det er å bruke sykkelsko alle andre steder enn på pedalen.

Les: Noen klassiske fotballsko som aldri går av moten

Slipp å bytte

Tanken bak Cleatskins er at man skal slippe å bytte sko når man skal til eller fra trening eller kamp. Alle som har møtt «Ingen adgang med fotballsko»-skiltet utenfor en idrettshall vet hvor upraktisk det kan være når barnet må på do.

BESKYTTER UNDERLAGET OG SKOENE: Golfsko er neppe populært overalt.  Foto: Cleatskins
BESKYTTER UNDERLAGET OG SKOENE: Golfsko er neppe populært overalt. Foto: Cleatskins Vis mer


Nødvendig?

Cleatskins skal derfor beskytte forskjellige underlag mot skarpe spikes eller knotter, like mye som de skal beskytte skoene mot unødvendig slitasje. Så spørs det, da: Er det ikke like greit å ta med seg et par sko til skift, det er vel sjelden man bruke golf- eller sykkelsko andre steder enn på golfbanen eller på sykkelen. Og vi tipper en del idrettsmiljøer ugleser kalosjer, selv sportsvarianten.

Les også: Sykkeltilbehøret entusiastene ikke klarer seg uten

Mest for amerikanere?

Det finnes Cleatskins for sko tilhørende en rekke typiske amerikanske idretter som amerikansk fotball, lacrosse, baseball og softball, men også til fotball og ikke minst sykling, hvor de har flere typer modeller. ProBikeskins kan sendes til Norge fra dette nettstedet, ellers må du opprette en JetCarrier-postadresse for å få de andre variantene hjem. Prisene ligger på rundt 150-200 kroner før frakt kommer inn i bildet.

Eller, som sagt, bare ta med deg et par vanlige sko til skift.