<strong>NY TEKNOLOGI:</strong> Produsenten sier takrenne- og sykkelfesteteknologien gjør noe nytt.   Foto: Whispbar.com
NY TEKNOLOGI: Produsenten sier takrenne- og sykkelfesteteknologien gjør noe nytt. Foto: Whispbar.comVis mer

Smart sykkelholder

Produsenten sier Whispbar WB201 minsker luftmotstanden med 70 prosent sammenlignet med andre takmonterte sykkelholdere.

Det finnes sykkeholdere for reservehjul, bakluke, tilhengerfeste og altså tak. Whispbar WB201 blir nå trukket frem som en av de takmonterte sykkelholderne som faktisk ser bra ut.

Den skal også ha en rekke andre fordeler. Produsenten sier at den rammemonterte sykkelholderen har et «revolusjonerende» QuickDock-feste som gjør at du får sykkelfestet på og av i løpet av sekunder.

Dessuten er det bare en lås som sikrer holderen til takstativet og holderen til sykkelen.

Selvjusterende

WB201 skal passe de fleste takstativ med T-spor eller firkantrør, og har en selvjusterende festemekanisme som de har døpt SmartHold. Du låser det ene håndtaket og setter festet på sykkelens underrør, som automatisk skal gi akkurat det riktige presset for å holde sykkelen din på plass uten å skade rammen på bilen. Og holderen skal passe alle typer rammer og størrelser.

Se flere bilder her:

Foto: Whispbar.com
Foto: Whispbar.com
Foto: Whispbar.com
Foto: Whispbar.com


Aerodynamisk design

Holderen er støpt i aluminium og Whispbar hevder det aerodynamiske designet gjør at den minsker luftmotstanden med opptil 70 prosent sammenlignet med andre takmonterte holdere. Dermed skal den også skape mye mindre støy. Og bruke mindre drivstoff.

Men hvorvidt dette stemmer, vil tiden vise.

WB201 bruker SKS-låser, veier 5,4 kilo og tåler en sykkel på opptil 20 kilo. Den kommer i salg i Norge i januar, og kan nå forhåndsbestilles til 1599 kr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt om sykkel fra DinSide