<strong>PRAKTISK? </strong>Fint å ha en karttjeneste foran deg når du sykler på steder du ikke er kjent.  Foto: Handleband
PRAKTISK? Fint å ha en karttjeneste foran deg når du sykler på steder du ikke er kjent. Foto: HandlebandVis mer

Smart mobilholder til sykkelen?

For deg som absolutt må ha mobilen på tur.

Det finnes en drøss med sykkel- og treningsapper som gjør det attraktivt å ta med mobilen på sykkeltur, da gjerne i baklomma på sykkeltrøya sånn noenlunde trygg for fuktighet. Men noen vil gjerne se hva som foregår på skjermen mens de er i aktivitet, og nå som det kommer stadig flere vanntette mobiler på markedet er det heller ingen krise om de blir utsatt for regn og gjørme.

Mye dårlig på markedet

Kickstarter-prosjektet Handleband kan være løsningen for dem som har prøvd det markedet har å by på av mobilholdere for sykkel – og ikke vært spesielt fornøyd med verken funksjonalitet eller design. Eller at den ikke er kompatibel med alle mobiler.

Er dette sommerens rareste sykkel?

ENKEL I BRUK: Handleband kan settes på stem eller styre, eventuelt andre steder.  Foto: Handleband
ENKEL I BRUK: Handleband kan settes på stem eller styre, eventuelt andre steder. Foto: Handleband Vis mer


Flaskeåpner

Handleband består av slitesterk silikon fosterket med aluminium, og er designet slik at du drar den rundt en styre én gang og så drar du den rundt mobilen og fester den bom fast til aluminiumsfestet – som også fungerer som en flaskeåpner. Et mer eller mindre unødvendig tilbehør, vil vi påstå.

Se også: 65 andre måter å åpne en flaske på

Liten og robust

 Foto: Produsent
Foto: Produsent Vis mer

Tanken er at dette skal være en mobilholder som er lett, liten og robust, og enkel å ta av styret når du ikke vil bruke den, i sterk motsetning til mye av det du får på markedet i dag. Som for eksempel denne til høyre her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les: DinSide tester sparkesykkel for voksne

Sikre deg mot tyveri

Er du redd for at noen skal stjele holderen, kan du sikre den med to buntebånd, som den har egne åpninger for. Den fungerer også til å feste lommelykter med eller, hvis du er av den «helsprø» typen, et gammeldags bilhorn.

Men trenger du den?

Men de færreste har vanntette mobiler i dag, og da trenger du et vanntett deksel, som for eksempel dette som DinSide har anmeldt. Da begynner det fort å bli mye å drasse med seg, så kanskje det er like greit å bare legge mobilen i baklommen på sykkelskjorta. The Handleband kan også brukes som mobillommelykt, det var slik grunderen kom opp med ideen da han ble stoppet på sykkel uten lys. Men er det ikke heller bedre å kjøpe seg billig sykkellykt enn å se mobillyset spise opp batteriet?

Kjøpe sykkecomputer? DinSide sammenligner vi to billige varianter

NØDLØSNING: Mulig dette vil sluke opp batteriet raskeren enn du ønsker.  Foto: Handleband
NØDLØSNING: Mulig dette vil sluke opp batteriet raskeren enn du ønsker. Foto: Handleband Vis mer


Alternativ

Kanskje det kan være en idé å gå for en sykkelcomputer som du parrer med mobilen (og alle mulige sykkel/treningsapper), og så legge mobilen nogenlunde sikkert i baklomma.

Eventuelt bare kjøpe en Garmin-sykkelcomputer, eller rett og slett droppe alt av tilbehør.