Gjør det selv på 3 minutter

Slik pigger du skoene dine

Alternativet til å kjøpe piggsko er å pigge sko selv: Det er både enkelt og billig.

Å montere pigger på sko du allerede eier kan være billigere enn å kjøpe piggsko! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen ble publisert første gang 21. februar 2017.

Det er ikke nødvendig å skli rundt som Bambi på glattisen selv om det er hålke på veien. Du kan investere i brodder, enten brodder både for turbruk eller brodder for løping, eller du kan investere i piggsko.

Du kan få kjøpt både vanlige vintersko med pigger og joggesko med pigger, som Dinside har testet tidligere i vinter.

Men det er også et siste alternativ, som er både billigere - og som i mange tilfeller også kan være det beste:

Du kan pigge skoene dine selv.

Ikke bare er det veldig enkelt - men da kan du også få de beste skoene for føttene dine. Utvalget i vanlige løpesko eller vintersko er tross alt mye bedre enn utvalget i piggsko.

Her kjøper du pigger

Du får kjøpt pigger via nett, og du kan finne flere forhandlere ved å søke på for eksempel «IceSpike» om du er ute etter dette produktet spesifikt - eller søk etter «ice spikes» eller «pigger til sko» for et bredere utvalg.

Du kan se akkurat hvor enkelt det er, i videoen i toppen av artikkelen. Vi viser deg hvordan du gjør det, og hele piggejobben tar ikke mer enn to-tre minutter!

Vi har kjøpt pigger fra IceSpike, men det er flere som selger pigger, og fremgangsmåten er den samme uansett hvilket produkt du kjøper. Vi betalte cirka 250 kroner for 32 pigger og satte piggene i noen brukte joggesko.

Og hvis du lurte: Piggene vi har testet her, kan skrus ut igjen. Det etterlater hull i sålene, naturlig nok.

Hvis du syns pigging av sko virker litt vel drastisk, kan et alternativ på vinterføre være terrengsko med grov såle, som i testen under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer