<B>MOTORLYKKE?</B> Med denne bak deg har du nedoverbakke uansett hvor i vinterlandskapet du og skiene dine befinner seg.
MOTORLYKKE? Med denne bak deg har du nedoverbakke uansett hvor i vinterlandskapet du og skiene dine befinner seg.Vis mer

Skizee er for de late

Er du lei av at ikke alle vinterlandskap består av nedoverbakker? Dette kan være løsningen.

Alle som har åpnet øynene ihvertfall fire ganger de siste få åra har fått med seg den lille elektriske tohjulingen kalt Segway. Den ga latskapen et ansikt, for alt en egentlig gjør er å bevege seg i søndagsturtempo på en stor, tung doning som dessuten er dyr. Og ulovlig å bruke mange steder.

Skizee kan ses på som en slags Segway for vinterføre, selv om det ikke er helt presist. For det første er hastigheten langt større, og for det andre er den langt fra så stor og tung som en Segway. Prinsippet er likevel det samme: En overlater framdriften til maskinen.

Beskjeden i størrelse

Denne kanadiske oppfinnelsen består av en firetaktsmotor som yter 10,5 hestekrefter, og som driver et kraftig belte med solide tenner. Snøgrepet ser upåklagelig ut på videoen under. Med en relativt beskjeden lengde på rundt 1,8 meter skal den være mulig å få med i de fleste større biler.

Opp fra den motoriserte enheten strekker det seg et langt stag, som munner ut i en ergonomisk ryggstøtte. Det er denne du støtter deg på mens du lar Skizee drive deg gjennom snøen, samtidig som de to håndtakene tilfører ekstra støtte og balanse. Hastigheten reguleres via en hendel på høyre håndtak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

GJORT PÅ TRE MINUTTER: Å skifte belte på Skizee er en smal sak.
GJORT PÅ TRE MINUTTER: Å skifte belte på Skizee er en smal sak. Vis mer


Det er mulig å bytte ut beltene, slik at en kan tilpasse seg ulike snø- og føreforhold. Dette skal ta så lite tid som tre minutter.

Smart ladefunksjon

Skizee-produsenten vet at selv de mest ihuga alpinistene har med seg minst én oppladbar gjenstand på tur. Derfor har de inkludert en liten transformator i den lille beltebilen, som blant annet kan gi strøm til blant annet hodelykter og batteriladere. Trenger du å lade mobilen? Plugg den i Skizee og lad i vei.

Prisen er minst like heftig som opplevelsen. Når Skizee endelig kommer i salg vil den ligge på rundt 2.000 dollar, eller cirka 12.000 norske kroner. Du får råd til mange heiskort for den summen, men vekker et heiskort like mye oppsikt som en Skizee som gjør at du ser ut som du blir jagd gjennom puddersnøen av en stridsvogn i miniatyr?

Nei. Det gjør ikke det.

Sjekk videoen under for å se Skizee i bruk: