<b>LEXUS SYKKEL:</b> NXB terrengsykkel er foreløpig en konseptsykkel som er laget for å lodde interessen for en slik sykkel. Foto: Toyota Motor Europe
LEXUS SYKKEL: NXB terrengsykkel er foreløpig en konseptsykkel som er laget for å lodde interessen for en slik sykkel. Foto: Toyota Motor EuropeVis mer

Sjekk den Lexusen!

Bilprodusent lodder stemingen for terrengsykkel.

De fleste forbinder Lexus med Toyotas luksusbilmerke, noe som også gjenspeiler seg i bilene - og prisene. Og kundetilfredsheten er i hvert fall høy.

Men luksusjapaneren har faktisk tradisjon for å flørte litt med andre typer produkter. Som sykler.

De siste årene har vi nemlig sett mange spennende sykkeltanker fra Lexus, og under årets bilmesse i Tokyo viste de denne: Lexus NXB Concept mountain bike. NXB=Neo eXtreme Bike.

Sykkelen ble vist sammen med Lexus' crossover-SUV, LF-NX, som for øvrig skal trille ut på norske veier til neste år. Hvorvidt den nye terrengsykkelen også vil trille ut på markedet, er imidlertid ikke avklart ennå.

– NXB er en konseptsykkel som vi kommer til å vise på ulike Lexus-arrangementer over hele verden, i løpet av 2014. Et av formålene med konseptsykkelen er å samle tilbakemeldinger fra forbrukere og andre interessenter, om en mulig etterspørsel for et slikt produkt, sier Etienne Plas i Toyota Motor Europe til DinSide.

Du kan lese mange flere spennende sykkelsaker her, på DinSide.

Mer om terrengsykkelen NXB

Det er klart at det måtte en terrengsykkel til, når en SUV skulle presenteres. Og når vi snakker om såvidt spenstige tanker som Lexus viser i sin nye crossover SUV, skulle det bare mangle at de ikke skulle vise noen nye sykkeltanker også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med F-sporten, er også NBXen laget i Lexus' karbonfiberforsterkede plast (CFRP) - det samme materialet som ble brukt til Lexus' legendariske sportsbil LFA.

Spesielt styre

Noe av det som er mest iøynefallende, er det spesielle styret. Som du kan se av bildet, kan håndtakene trekkes ut og vippes fram - og da blir det nesten som en traktor med høygaffel. Eller noe sånt ...

LEXUS SYKKEL: NXB terrengsykkel er foreløpig en konseptsykkel som er laget for å lodde interessen for en slik sykkel. Foto: Toyota Motor Europe
LEXUS SYKKEL: NXB terrengsykkel er foreløpig en konseptsykkel som er laget for å lodde interessen for en slik sykkel. Foto: Toyota Motor Europe Vis mer


I alle fall: Vi vil foretrekke å ikke bli kjørt ned og spiddet av denne sykkelen med håndtakene vippet i angrepsmodus.

Når det er sagt: Det vites ikke hvorvidt håndtakene i forovervendt stilling er spesielt egnet til å ta i mot et kraftig fall fremover. Vår første tanke er: KNEKK ...

Vi anbefaler uansett hjelm: Her kan du se hvilke som er best i test. Men 12 av 13 sykkelhjelmer holder ikke mål ...

På spec-lista finner vi også: XeNTiS Kappa2 CC karbonfiberhjul, KYB dempegaffel, Magura hydrauliske skivebremser med mer.

Så er det vel bare å vente og se, om denne vil bli nestemann i Lexus' sykkelproduksjon.

Konseptene har blitt produsert før

For selv om NXB foreløpig er en konseptsykkel, er det aldeles ikke usannsynlig at den vil komme i produksjon etterhvert. Lexus har nemlig allerede satt en av sykkelkonseptene sine i produksjon: Lexus F sport karbonsykkel. Den er riktignok kun produsert i et begrenset antall på 100 sykler, altså helt i Lexus-ånd. Dette er ikke for massemarkedet. Det er jo ikke noe gøy om alle har den?

Hva med en vaskeekte flatpakkesykkel?

F sport ble priset til 10.000 amerikanske dollar - tilsvarende 61.265 norske kroner. Kanskje ikke racersykkelen til Hvermannsen, men absolutt ikke alene i det prissegmentet.