<strong>TÅRN-FRYD:</strong> Det nederlandske arkitektfirmaet IPV Delft ble nominert til en prestisjetung designpris for denne sykkelrundkjøringen.  Foto: IPV Delft
TÅRN-FRYD: Det nederlandske arkitektfirmaet IPV Delft ble nominert til en prestisjetung designpris for denne sykkelrundkjøringen. Foto: IPV DelftVis mer

Rundkjøring for syklister

Selvsagt finner du den i Nederland.

Mens syklister og bilister krangler og krasjer i hverandre her hjemme, er det helt andre boller i Nederland. I den allerede sykkelvennlige byen Eindhoven, har de løst problemet med hvordan syklister skal slippe utfordringen det er å krysse et stort, firearmet veikryss.

Les: Loven mange syklister bryter

Romskip

Hva har de gjort? Jo, det nederlandske arktekfirmaet IPV Delft lagde like godt det de kaller et «flyvende romskip» over krysset. Hovenring er altså er en hevet rundkjøring kun for gående og syklister.

Se den fra flere vinkler:

TÅRN-FRYD: Arkitektfirmaet IPV Delft ble nominert til en prestisjetung nederlandsk pris for denne sykkelrundkjøringen. Foto: IPV Delft
Foto: IPV Delft
Foto: IPV Delft
Foto: IPV Delft
Foto: IPV Delft


Måtte justeres

Sykkelrundkjøringen kom på plass i fjor og er festet med vaiere til et 64 meter høyt bæretårn (pylon), som vibrerte så mye første gangen det ble satt det opp at det måtte justeres.

Kritikere sier at denne atskillelsen kan føre til at bilister og syklister på sikt blir dårligere til å samarbeide når de faktisk møtes i trafikken.

Les også: 70 prosent av alle syklister føler seg trakassert

Hovenring brukes av tusenvis av pendlere hver dag, og kan muligens være en inspirasjon for den nye regjeringen hvis de skulle slite med å plassere alle milliardene satt av til Nasjonal Transportplan.

Hovenring i bruk:

Alt om sykkel fra DinSide