<strong>MARKASYKLISTENS FØRSTEVALG?</strong> Sykkelcomputeren som gjør at iPhonen kan bli liggende i baklomma på sykkeltrøya.  Foto: Produsent
MARKASYKLISTENS FØRSTEVALG? Sykkelcomputeren som gjør at iPhonen kan bli liggende i baklomma på sykkeltrøya. Foto: ProdusentVis mer

RFLKT: Sykkelcomputeren du har drømt om?

Denne frigjør deg helt fra mobilen under tur.

Wahoo Fitness lanserte i februar RFLKT Bike Computer i USA, og ifølge produsenten er dette verdens første iPhone-drevne sykkelcomputer.

Den festes til rattet og du parrer den med iPhonens Wahoo Fitness App, eller en rekke andre kompatible treningsapper som Strava og Endomondo. Så vil RFLKT vise deg - eller reflektere, derav navnet - sykkelappen.

Måler deg og farten din

Du får se hastighet, lengde og egen hjerterytme, i tillegg til at du kan markere start/stopp-intervaller. RFLKT gir deg også tilgang til iPhonens spillelister, hvor både volum og sanger henholdsvis kan justeres og skippes. Dermed slipper du i teorien å dra frem mobilen én eneste gang under marka- eller landeveisturen.

Om dette faktisk stemmer vil tiden vise, men det ser i hvert fall svært lovende ut i produktvideoen (se nederst i saken).

Snart tilgjengelig

Overføringen foregår via batterisparende Bluetooth Smart, og Wahoo hevder knappcellebatteriet har en varighet på ett år.

Du må ha iPhone 4S eller 5 for å bruke den, og ifølge Idingz.com forventes den å bli tilgjengelig i Norge en gang i begynnelsen av juni. I USA selges sykkelcomputeren for 750 kroner pluss frakt.

Android-alternativene

Er du Android-bruker finner du et alternativ i Sonys Smart Watch, som har de fleste av RFLKT-ens funksjoner, og lar deg gjøre om klokka til en Android-fjernkontroll. Det er verdt å vite at den må lades via USB etter tre til fire gangers bruk. Du får den for 632 kr. pluss frakt på Deal.no. Er du på utkikk etter mer sofistikerte, men dyrere alternativer kan Garmins Edge-serie være noe. 510 og 810-sykkelcomputerne deres har en rekke trådløse Bluetooth-funksjoner som kan brukes når du har installert Garmin Connect Mobile-appen. Garmins trådløse funksjoner fokuserer på analyse, deling og lagring av løyper, samt sporing i sanntid på sosiale medier, men mangler likevel noen av RFLKTs praktiske løsninger som frigjør sykkecomputeren helt fra mobilen under turen. Prisen er som sagt også stivere: rundt 2500,- for 510-modellen og 3500,- for toppmodellen 810.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alt om sykkel
Les alt om trening

Se Wahoos RFLKT-video her: