<B>EN SLAGS HATT:</B> Denne utradisjonelle paraplyen lover blant annet å være fullstendig vindsikker. Foto: Rainshader
EN SLAGS HATT: Denne utradisjonelle paraplyen lover blant annet å være fullstendig vindsikker. Foto: RainshaderVis mer

Rainshader vrenger seg ikke

Paraply som tilsynelatende har mange fin-fine egenskaper.

Hvis du lurer på hvordan folks sanne stress-jeg ser ut, kan du gi dem ganske mye regn, ganske mye vind og en paraply. Resultatet er gjerne stor komikk for de som befinner seg på et tørt sted.

Men ikke alle ler. Skaperne bak Rainshader har åpenbart blitt lei av å drite seg ut i all offentlighet, for de har utviklet en paraply som ser ut til å gjøre det kjedelig å være tilskuer, men desto mer behagelig å være under paraplyen.

Les også: Det ultimate sykkel-lyset?

Ikke vann over alt

Rainshader er formet som en hjelm, og vil garantert vekke oppsikt hvis du tar den med deg ut i det offentlige rom. Den lover til gjengjeld å ikke vrenge seg når vinden kommer, den drypper ikke på andre mennesker (på grunn av formen), og ettersom den ikke har skarpe pigger som står ut fra stoffet, vil ingen se bebreidende på akkurat deg hvis de plutselig mister et øye.

Det er briten Stephen Collier som ifølge Gizmag er hovedmannen bak paraplyen, og han skal ha kommet på idéen under The Grand National, et gigantisk hesteløp som årlig arrangeres i England.

Les også: Tenk på dette før du kjøper trampoline

Vann foran og bak

Rainshader bryter blant annet med det til nå etablerte grepet med å la paraplyen sile ut vannet til alle kanter, formen gjør at vannet kun renner ned foran og bak den som holder paraplyen. Bak, og altså også på siden, går stoffet så langt ned at det er fullt mulig synsvinkelen vil bli forstyrret i større grad med Rainshader enn med en vanlig paraply.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kanskje mest attraktive egenskapen er som sagt at paraplyen skal tåle kraftig vind. Med løfter om å motstå så mye som vindstyrke sju på den såkalte Beaufort-skalaen uten å vrenge seg, vil store deler av Norge være særs egnet til å prøvekjøre Rainshader. Paraplyen skal visstnok også være spesielt godt egnet til å tåle lyn, ettersom rammen er laget av glassfiber, og ikke stål.

Paraplyen leveres i seks farger, og koster 25 pund (cirka 235 kroner) uten frakt og norsk moms.

Her kan du se en video av testingen av Rainshader i en vindtunnel (vindtunnelen suger til seg vind, og blåser den ikke ut).